«Μας σκότωσαν τη Δήμητρα»… Το πανό για το χαμό της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του ΠΘ

Συγκίνηση και θλίψη για τον θάνατο της 24χρονης

Η οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλία θρηνεί τον χαμό μίας μεταπτυχιακής φοιτήτριας. Φίλες της 24χρονης Δήμητρας, που χάθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα κρατούσαν  σήμερα, στην μαζική πορεία που έγινε στον Βόλο, συγκινημένες πανό που έγραφε συγκλονίζοντας όλους «Μας σκότωσαν τη Δήμητρα».

Ο Κώστας Μάγος, αν. Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος του μεταπτυχιακού που φοιτούσε η αδικοχαμένη φοιτήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χάσαμε μία φοιτήτριά μας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, η οποία ερχόταν για τις ανάγκες των σπουδών της από την Θεσσαλονίκη. Θεωρούμε ότι αυτό ήταν δολοφονία, και δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται. Εμείς ως Τμήμα είμαστε συντετριμμένοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη ξεχάσουμε την Δήμητρα».

Όλο το Τμήμα, δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό της Δήμητρας. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφει χαρακτηριστικά «Από σήμερα η κοινότητά μας έχει στιγματισθεί από την απώλειά σου. Σε χάσαμε, μαζί με τόσους άλλους νέους και μεγαλύτερους συνανθρώπους μας στο τρομερό δυστύχημα των Τεμπών. Η συστηματική εβδομαδιαία διαδρομή για τις ανάγκες των σπουδών σου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κόπηκε βίαια. Ήσουν μόνο 24 ετών με όλη τη ζωή μπροστά σου.

Ο πόνος και ο θυμός μας είναι ανείπωτοι. Πόνος για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. Θυμός για την ανευθυνότητα με την οποία η πολιτεία προσεγγίζει την καθημερινότητά μας. Μια από αυτές τις πτυχές της καθημερινότητας είναι η ανάγκη για μετακίνηση των φοιτητριών και των φοιτητών μας στο πλαίσιο των σπουδών τους, μια ανάγκη η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο σε καιρούς πολλαπλών κρίσεων.

Η αγανάκτησή μας είναι τεράστια. Θα συνταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις προσπάθειες που γίνονται αφενός για να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι που τόσο άδικα χάθηκαν, αφετέρου για να συζητηθούν ανοικτά όλες οι διαστάσεις αυτού του εγκλήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει.

Αγαπημένη μας Δήμητρα,

Θα μας συνοδεύει για πάντα το χαμόγελό σου, το καθαρό σου βλέμμα, ο δυναμισμός σου  και η θετική ενέργεια που καθόρισαν τις σχέσεις στην κοινότητα του μεταπτυχιακού μας.  Καλό σου ταξίδι…

Φοιτήτριες και φοιτητές, διδάσκουσες και διδάσκοντες στο μεταπτυχιακό και προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.