Κ. Ματσιόλης: «Να κοιτάξει το χονδρεμπόριο η Πολιτεία για την αισχροκέρδεια»

Για τις τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά

Σε δύο θέματα τοποθετείται ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, σχετικά με το τι έρχονται αντιμέτωποι οι φαρμακοποιοί. Από τη μία αναφέρει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εντοπίσει τις αιτίες της όποιας αισχροκέρδεια στο χονδρεμπόριο για τα παραφαρμακευτικά είδη όπως είναι μάσκες και αντισηπτικά, αντί να επιτίθεται στους φαρμακοποιούς, ειδικά από τη στιγμή που ο σύλλογος υποστηρίζει ότι δεν έχει καταγγελίες, και από την άλλη καλεί την Πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Ματσιόλης αναφέρει:
«Από τη μία έχουμε την υποχρεωτική μας παρουσία, αν και είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, στην προσπάθεια βοήθειας των πολιτών ενάντια στον αγώνα για το κορωνοϊό, όπως πολλοί άλλοι, με τους πολλούς κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή και από την άλλη έχουμε την στάση της Πολιτείας, στο να μην μας εντάσσει στις κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελμάτων που δικαιούνται οικονομικά μέτρα στήριξης. Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετάνια, οι κυβερνήσεις στηρίζουν με κάθε τρόπο την λειτουργία των φαρμακείων. Εκτιμούν την βοήθειά τους στον αγώνα που κάνουν καθημερινά, στηρίζοντας τους πολίτες μέρα-νύχτα ενάντια στην επικίνδυνη αυτή πανδημία που απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Προσπαθούν να ακούσουν έναν λόγο ζεστό από τα χείλη των αρμοδίων, αλλά δυστυχώς. Φαίνεται ότι δύσκολα αλλάζει το κλίμα, από πολιτικούς και κόμματα που πρωτοστάτησαν στα πολύ πρόσφατα σκληρά χρόνια των μνημονίων, στην επιβολή μέτρων ενάντια στους φαρμακοποιούς της γειτονιάς.

Και κάτι ακόμη. Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια με τα αντισηπτικά και τις μάσκες, καμία καταγγελία δεν έχει φτάσει στον σύλλογό μας. Το τονίζουμε όσο μπορούμε, ότι η τελική λιανική τιμή τους διαμορφώνεται με βάση την χονδρική τιμή. Αντί η πολιτεία να στραφεί στην πηγή, στον χονδρεμπόριο για να ελέγξει, στρέφετε ή βρίσκει αφορμή να στραφεί πάλι ενάντια στα φαρμακεία. Τι να πει κανείς;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.