Ματθαίος Δραμητινός: Το Νοσοκομείο μπαίνει στην επόμενη δεκαετία

Πλήρης ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Σε πλήρη ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Βόλου, προχωρά η Διοίκηση μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις από πλευρά του υπουργείου Υγείας να εντάξει το έργο του μαγνητικού τομογράφου και ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός τόνισε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα μπαίνει πλέον στην επόμενη δεκαετία με πολλά νέα τμήματα και δυνατότητα καλυτέρευσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε ότι ο μαγνητικός τομογράφος ήταν μια αναγκαιότητα, δεν είχε ενταχθεί το πρώτο ΕΣΠΑ, αλλά στο μυαλό της Διοίκησης ήταν να το υλοποιήσει. Όπως είπε έγινε συντονισμένος αγώνα από πολλούς ανθρώπους και τελικά το υπουργείο ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, που σημαίνει ότι πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018, αρχές του 2019.

Ο διοικητής παραδέχτηκε ότι ακολουθεί μια διαδικασία χρονοβόρα και γραφειοκρατική και εκτίμησε ότι το «Αχοιλλοπούλειο» θα το προλάβει, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρχουν εκπλήξεις στον διαγωνιστικό τομέα.

Κάνοντας αποτίμηση του έργου της Διοίκηση ο Ματθ. Δραμητινός είπε ότι τα έργα που έρχονται στο Νοσοκομείο του Βόλου φέτος είναι έργα ύψους 3,1 εκ. Ευρώ και όχι μόνο 1,9 εκ. Ευρώ που ήταν μόνο το ΕΣΠΑ, καθώς έχει γίνει ένας αγώνας δρόμου και βρέθηκε κάθε πηγή χρηματοδότησης, για να ενταχθούν πολλά πράγματα που όφειλαν να υπάρχουν σε ένα αξιοπρεπές νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον διοικητή στο ΕΣΠΑ 2014-20 έχουν ενταχθεί τα έργα ψηφιακό χειρουργείο (βρίσκεται στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό), που θα εγκατασταθεί το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2018, το νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και μια εξελιγμένη μονάδα υπερήχων (είναι στη διαδικασία πριν τον διαγωνισμό), που θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο μέχρι το τέλος του 2018, ο στεφανιογράφος που θα ενταχθεί στο ΠΕΠ όταν ανοίξει, που αναμένεται να δουλεύει στα δύο επόμενα χρόνια, καθώς και η αλλαγή των χειρουργικών και ορθοπεδικών εργαλείων, ενώ με έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου θα αποκτηθούν μηχανήματα στη ΜΕΘ και το Παθογοανατομικό.

Ο Ματθ. Δραμητινός ευχαρίστησε δημόσιο την ομάδα των ανθρώπων του Νοσοκομείου που δουλεύει πυρετωδώς για να τηρηθεί η προθεσμία των έργων.
Τέλος, ο διοικητής αναφέρθηκε στους συμπολίτες ευεργέτες του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι το ¨Αχιλλοπούλειο¨ είναι καταξιωμένο στη συνείδηση των Βολιωτών και είναι πολλοί άνθρωποι, που από πολύ λίγο ως το μεγάλο προσφέρουν, είτε από εθελοντική εργασίας, είτε από το υστέρημά τους ή από ένα καροτσάκι, μέχρι μηχανήματα εκατομμυρίων. «Αυτό μας δημιουργεί περισσότερο άγχος να είμαστε συνέχει καλύτεροι», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.