ΔΕΠΑ

«Η πόλη έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα, διαλύοντας το μαύρο σύννεφο που την τυλίγει και το οποίο εμποδίζει κάθε δημοκρατική συζήτηση», τονίζεται από τους συμβούλους της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», που μαζί και με άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης, κατέθεσαν σήμερα στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο της μήνυσης που είχε υποβάλει η δημοτική αρχή. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, ότι δημοτική αρχή Βόλου
έχει απόλυτη δυσανεξία σε κάθε πολιτική κριτική».
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», μαζί με άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης (συνολικά 12), κατέθεσαν στον εισαγγελέα μετά από μήνυση-φιάσκο της σημερινής δημοτικής αρχής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της. Η υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμιση είναι η πολιτική κριτική που υπήρχε στο κείμενο, με το οποίο τεκμηριώσαμε την απόφασή μας να μην συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ως έσχατη κίνηση διαμαρτυρίας για τον απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο (ύβρεις, απειλές, κλείσιμο μικροφώνων της αντιπολίτευσης) με βάση τον οποίο ΔΕΝ μπορεί να διεξαχθεί καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η ίδια η κίνηση της κατάθεσης μήνυσης εναντίον μας αποτελεί τρανή απόδειξη για το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη δυσανεξία απέναντι σε κάθε πολιτική κριτική. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική και δεν διστάζει να προχωρήσει σε πρωτοφανείς κινήσεις πολιτικής αντιπαράθεσης για τα δημοτικά πράγματα.
Εξ άλλου πριν από εμάς, σε αυτό το γαϊτανάκι των απίστευτων πρακτικών, προηγήθηκαν οι μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ . Με την ευκαιρία δηλώνουμε ότι το ζήτημα της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην πόλη αποτελεί ένα από τα κορυφαία διακυβεύματα των επερχόμενων εκλογών.
Η πόλη έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα, διαλύοντας το μαύρο σύννεφο που την τυλίγει και το οποίο εμποδίζει κάθε δημοκρατική συζήτηση και κάθε ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Εννοείται ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών που θα σημάνουν το τέλος της σημερινής περιόδου παρακμής, μηνύσεις και άλλες παρόμοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και να μας εμποδίσουν στο να επιτελέσουμε το θεσμικό μας καθήκον, της ανάδειξης όλων των σημαντικών θεμάτων διαχείρισης και διαφάνειας που συνδέονται με το παρόν και το μέλλον του δήμου μας».

  • argi

    Μη βαζετε δυσκολες λεξεις στο κειμενο.Δε θα ξερει τι σημαινει “δυσανεξια”.