Μαζί για τον Βόλο: “Το εκθεσιακό παραλίγο-συνεδριακό παραδίδεται στον Κ. Λούλη”

“Κυνική παραδοχή του Αχ. Μπέου: “Είμαστε κιμπάρηδες, ξοδεύουμε όπως γουστάρουμε”

Δριμεία κριτική στον Αχ. Μπέο ασκεί η δημοτική παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” εξαιτίας της δωρεάν παραχώρησης του Εκθεσιακού Κέντρου σε ιδιώτη για τη φιλοξενία ναυτικού Μουσείου. Η παράταξη, με επικεφαλής τον κ. Ιάσονα Αποστολάκη τονίζει πως ο Αχ. Μπέος παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο κυνικά ότι στην δημοτική αρχή είναι “κιμπάρηδες και ξοδεύουν όπως γουστάρουν”, ενώ δεν βλέπει κανένα κώλυμα στο γεγονός ότι πρόεδρος του εν λόγω μουσείου, που θα του δοθεί δωρεάν το Εκθεσιακό, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λούλης.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη σημειώνει στην ανακοίνωσή της “Είναι γνωστή πλέον και η περιπαικτική φράση «σαν να χαρίζουν χάντρες σε ιθαγενείς».

Στο εξής θα λέμε κάτι αντίστοιχο για το σύγχρονο Μονακό και για την έκθεση με κοχύλια που θα φέρει ο ηγέτης στο Βόλο και που είναι σίγουρο πως θα σκίσει!

Διότι με το να ξοδέψεις 1 εκ ευρώ για να κάνεις τελικά μια τρύπα στο νερό, με το να μην γίνει συνεδριακό στο τέλος αφού σχεδίασαν στον αέρα και κατά δήλωση τους είναι κιμπάρηδες και ξοδεύουν όπως θέλουν, με το να δώσουν τον παραπάνω χώρο δωρεάν σε ένα ιδιωτικό Μουσείο, με τούτα και με εκείνα, ως ιθαγενείς θεωρούν τους Βολιώτες.

Η Δημοτική Αρχή παραχωρεί λοιπόν δωρεάν το πρόσφατα ανακαινισμένο Εκθεσιακό χώρο (η οποία ανακαίνιση προσεγγίζει το 1εκ €) σε αμφιλεγόμενο ιδιωτικό μουσείο, το Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο έχει εκδιωχθεί και χαρακτηριστεί ως «μπαταχτσής» από το δήμο Περάματος που μέχρι πρότινος λειτουργούσε.

Και να ρωτήσουμε και εμείς με τη σειρά μας. Δεν βλέπει κανένα κώλυμα στη διαδικασία όταν πρόεδρος του εν λόγω μουσείου είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής και πρώην γενικός γραμματέας της παρούσας Κυβέρνησης, Κώστας Λούλης;

Τέτοια «πρεμούρα» τους έπιασε για να «αξιοποιήσουν» γοργά ένα «αχρείαστο» πλέον κτήριο που μέχρι πρότινος το εκθείαζαν αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε ως μπουζουκλερί για πριβέ πάρτι της παράταξης του Δημάρχου;

Και τάχα η μόνη αξιόλογη πρόταση είναι αυτό το ιδιωτικό μουσείο; Γιατί δεν μπήκε καν στον κόπο η Δημοτική Αρχή να δει άλλες προτάσεις ή να αφήσει άλλους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για έναν τέτοιον μεγάλο και δωρεάν χώρο; Και γιατί δεν το αξιοποιεί η ίδια ως μουσείο που θα είναι κληρονομιά του Βολιώτικου λαού και όχι μία ιδιωτική «πρωτοβουλία» με «διευκολύνσεις».

Η απάντηση φυσικά κρύβεται στις φιλίες, στο αίμα που νερό δε γίνεται με τους «κολλητούς» και τους πολιτικούς χώρους που κάνει χάρες. Χάνεται το μέτρημα με πόσα στελέχη της ΝΔ είναι εμπλεκόμενα στο συνοικέσιο αυτό. Όποιος έχει αυταπάτες για αυτές τις διαδρομές ας το ξαναδεί.

Η κυνική παραδοχή του Αχ. Μπέου χθες στο ΔΣ ότι είμαστε κιμπάρηδες και ξοδεύουμε όπως γουστάρουμε, θα έπρεπε να εξοργίζει τους πάντες. Ακόμα περισσότερο όταν δηλώνει πως «δεν έχουμε ανάγκη πλέον το συνεδριακό αφού ανακαινίζουμε το θέατρο». Συνεπώς γνώριζε πως ξόδευε αχρείαστα για ένα συνεδριακό που δεν θα γινόταν ποτέ. Αν δεν υπάρχει εδώ θέμα ευθυνών και παράβασης καθήκοντος που πρέπει να διερευνηθεί, πότε θα υπάρξει.

Λέει όλα τα κάνει για το καλό της πόλης που αγαπά.

Συμπέρασμα: Αν αγαπάς κάποιον φέρε του ένα ιδιωτικό ναυτικό μουσείο με…έκθεση κοχυλιών(!) σε χώρο που ξόδεψες 1εκ για να ΜΗ ΓΙΝΕΙ συνεδριακό.

Αν σε αγαπάει και αυτός και δεν τον πειράζει το δούλεμα που πάει σύννεφο, θα σε ξαναψηφίσει”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.