Μαζικό συλλαλητήριο φιλάθλων Ολυμπιακού και Νίκης κατά Μπέου και ΝΠΣ Βόλος

Δυναμικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εκατοντάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, ενάντια στο ποδοσφαιρικό «έκτρωμα» του ΝΠΣ Βόλος. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις σταγόνες βροχής που έπεφταν, η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στο Ηρώο της παραλίας, άρχισε να πυκνώνει από κόσμο, αν και οι κ.κ. Φάτσης και Μποτσιβάλης χαρακτήρισαν τη συμμετοχή του κόσμου μη ικανοποιητική.

Αποτελεί όμως πρωτοπορία για την πόλη του Βόλου η ειρηνική συνύπαρξη φιλάθλων και των δύο ιστορικών ομάδων της πόλης, οι οποίοι έχουν πλέον αντιληφθεί ότι υπάρχει πλέον ένας νέος κοινός αντίπαλος, παράγοντες του οποίου χρησιμοποιούν αθέμιτα και εξωαγωνιστικά μέσα για να τους πλήξουν και δεν είναι άλλος από τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αρχή Βόλου ευνοεί με τις αποφάσεις της την ξενόφερτη αυτή ομάδα από το Κίτρος της Πιερίας.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε κυρίως ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, κατά του οποίου καταφέρονταν τα περισσότερα συνθήματα, ενώ αντίστοιχα συνθήματα ακούστηκαν και κατά του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Γαλάτη και του προέδρου της ΕΠΣΘ Περικλή Λασκαράκη.

Μετά τις σύντομες τοποθετήσεις που έγιναν με τη χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης που είχε στηθεί μπροστά στο Πανεπιστήμιο, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Βόλου, η οποία διέσχισε τη Δημητριάδος έως την Ιωλκού και επέστρεψε στο Ηρώο μέσω της Ιάσονος, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, παρά μόνο μια ολιγόλεπτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Σ.Φάτσης: “Η δημοτική αρχή λειτουργεί επιλεκτικά”

Το μήνυμα ότι «δύο ομάδες οι οποίες ιστορικά έχουν μεγάλη αντιπαλότητα μέσα στα γήπεδα και μέσα στην πόλη που ζούμε μαζεύτηκαν μόνο και μόνο, για να στείλουν ένα μήνυμα όσον αφορά τη νομιμότητα για τον αθλητισμό που δεν είναι τίποτ’ άλλο από τον ερχομό της ξενόφερτης ομάδας εδώ στον Βόλο» είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου αυτό που εξέπεμψε το χθεσινό συλλαλητήριο. Ο κ. Φάτσης καταφέρθηκε κατά της Δημοτικής Αρχής, η οποία όπως είπε «εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη ομάδα παρέχοντας κάποια πράγματα που είναι αδιανόητα σε επίπεδο τοπικών ομάδων».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή των φιλάθλων ο πρόεδρος της Νίκης δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τον αριθμό των συμμετεχόντων. “Θα έπρεπε να είναι πάρα πολύς κόσμος εδώ. Όχι μόνο κόσμος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά και κόσμος ο οποίος αντιδρά γενικότερα σε μια δημοτική αρχή που για μένα υστερεί και λειτουργεί επιλεκτικά”, τόνισε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε όμως να ασκήσει κριτική και κατά της ΕΠΣΘ, η οποία όπως είπε «έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, μεγαλύτερη απ’ ότι έχουν κάποιοι άλλοι» κάνοντας λόγο για “παιχνίδια” αναφορικά με την ώρα που ορίζονται οι αναμετρήσεις καθώς και ποιοι διαιτητές σφυρίζουν σε κρίσιμα ματς.

Συγκεκριμένα για τον διαιτητή Θεοχάρη που θα σφυρίξει την Κυριακή το Νίκη Βόλου-Ρήγας Φεραίος τόνισε: «Πρόκειται για έναν πρωτοεμφανιζόμενο στη Γ’ Εθνική διαιτητή, ο οποίος θεωρώ ότι αν θέλει να κάνει καριέρα ως ένας τίμιος διαιτητής, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να το αποδείξει την Κυριακή».

Π. Μποτσιβάλης: «Να στηριχθούν οι δύο ιστορικές ομάδες»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης δήλωσε πως «βλέπουμε τον κόσμο που ήρθε να φωνάξει για την ομάδα του και για το δίκιο τους», θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερος αλλά δεν ευνόησε ο καιρός. «Εμείς θα αγωνιστούμε εντός και εκτός γηπέδου. Δεν έχουν στηριχθεί οι δύο ομάδες καθόλου. Το να στηρίξεις μια ομάδα, είτε τη Νίκη ή τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη χειρότερα, δεν είναι πάλι σωστό. Εγώ θέλω να στηριχθούν οι δύο ιστορικές ομάδες, πρώτα αυτές και εκ του περισσεύματος οι άλλες, διότι έχουν τον περισσότερο κόσμο».

Η δημοτική σύμβουλος και πρώην μέλος της διοίκησης της Νίκης Βόλου Φωτεινή Κοκκινάκη τόνισε πως «ήρθε μια ξένη ομάδα για να δημιουργήσει μόνο προβλήματα», ενώ δήλωσε πως «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και πολλά προβλήματα στον τρόπο που αυτή η ομάδα στήθηκε εδώ στον Βόλο» δίνοντας υπόσχεση ότι ως δημοτικοί σύμβουλοι και ως μέλη της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» θα ελέγξουν πολλά πράγματα για τον τρόπο που λειτουργεί. Καταφέρθηκε επίσης κατά της δημοτικής αρχής Βόλου λέγοντας ότι έχει ημερομηνία λήξης το 2019 στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ως πολίτης της πόλης δήλωσε ότι παρίσταται στο συλλαλητήριο η πρώην υφυπουργός Μεταφορών και περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, τις δύο αυτές τοπικές ομάδες, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του τόπου μας. Έτσι ενωμένοι να αντισταθούμε και να μην επιτρέψουμε να συνεχίσει να εξελίσσεται αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας δήλωσε πως «ο σεβασμός στην ιστορία είναι το θεμέλιο για το αύριο. Στο ποδοσφαιρικό στερέωμα του Βόλου δύο ήταν οι πυλώνες που σαν δίδυμο πήγαν το ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά, ο καθένας στη χρονική του στιγμή. Να μην αφήσουμε ούτε την προηγούμενη χρονική στιγμή να ξεχαστεί, ούτε να απεμπολήσουμε το δικαίωμα στην επόμενη», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας που εκπροσωπεί τη Νέα Αγχίαλο τόνισε πως «αν ο Πύρασος είχε τις διευκολύνσεις του ΝΠΣ αντί να έχει πέσει από τη Γ΄ Εθνική τώρα θα ήταν στη Β΄Εθνική. «Αυτές τις διευκολύνσεις που γίνονται σε ένα σύλλογο «φάντασμα» για τον Βόλο θέλω να καταγγείλω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μ. Παρίσης: «Εύχομαι να εξαφανιστεί ο Μπέος από τον Βόλο»

Ο ιστορικός πρόεδρος του Ομίλου Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου, Μέμος Παρίσης, τόνισε τα εξής: “Χρόνια γαλουχηθήκαμε με αυτές τις δύο ομάδες. Είχα φίλους Νικιώτες που κάναμε παρέα και διασκεδάζαμε. Τώρα μας έφερε ο κύριος αυτός, ο οποίος φταίμε και εμείς, μ’ αρέσει να λέω τα «σύκα-σύκα» που τον κουβαλήσαμε εδώ πέρα και για το ευχαριστώ που τον κάναμε και δήμαρχο, έφερε μια ομάδα, η οποία είναι, για να γελάει όλη η Ελλάδα. Με παίρνουν τηλέφωνο φίλοι μου απ’ όλη την Ελλάδα και μου «λένε τι είναι αυτό το τερατούργημα;» Έφερε λοιπόν αυτή την ομάδα, για να διχάσει τη Νίκη και τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε να χωριστούμε μόνο για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, μετά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Εύχομαι μία από τις δυο ομάδες να πάρει τον τίτλο και αυτός (σ.σ. ο Αχιλλέας Μπέος) να εξαφανιστεί από εδώ”

Κ. Καγιάφας: «Έπρεπε να τους κυνηγήσουμε, όπως στον Πανιώνιο»

Ο 88χρονος φίλαθλος της Νίκης Κώστας Καγιάφας μίλησε για τη λατρεία των Βολιωτών και στις δύο ομάδες. «Δεν μπορούν να έρχονται ξένοι και να μας πατάνε με τα πέταλα από τα πόδια τους», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δε σηκώσαμε και εμείς το ανάστημά μας, όταν ήρθαν και παρουσίασαν τη φανέλα. Φταίμε και εμείς που τους δεχτήκαμε από την πρώτη ώρα. Έπρεπε να πάρουμε ξύλα όπως πήραν στον Πανιώνιο και να τους κυνηγήσουμε από εδώ. Δεν το κάναμε. Δεν φταίει ο Μπέος, αλλά εμείς».

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών» οι πρόεδροι των δυο ομάδων Στ. Φάτσης και Π. Μποτσιβάλης, η πρώην υφυπουργός και νυν περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Πέγιος, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Φωτεινή Κοκκινάκη, Κώστας Γαργάλας, Θεολόγος Διαμαντένιας και Φώτης Λαμπρινίδης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μπάμπης Τσαμπάζης, Γιάννης Γκουντέλιας και Μπάμπης Ζάχος, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής και το μέλος Μιχάλης Καστρινάκης, το τοπικό στέλεχος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Γιάννης Κάιρας, ενώ το «παρών» διά αντιπροσώπου έδωσε μέσω γραπτού μηνύματος και ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Μπροστάρηδες στην πορεία ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης με τον γιο του Γιώργο και τον Γιάννη Κουφιδάκη.
Μπροστάρηδες στην πορεία ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης με τον γιο του Γιώργο και τον Γιάννη Κουφιδάκη.

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Στέργιος Φάτσης με τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτη Μποτσιβάλη.
Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Στέργιος Φάτσης με τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτη Μποτσιβάλη.
Η πρώην υφυπουργός υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη έδωσε το "παρών" ως πολίτης όπως είπε μαζί με την δημοτική σύμβουλο Φωτεινή Κοκκινάκη, κόρη του αείμνηστου Μίμη Κοκκινάκη που αγωνίστηκε και στις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης.
Η πρώην υφυπουργός υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη έδωσε το “παρών” ως πολίτης όπως είπε μαζί με την δημοτική σύμβουλο Φωτεινή Κοκκινάκη, κόρη του αείμνηστου Μίμη Κοκκινάκη που αγωνίστηκε και στις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και πρόσφατα αποπεμφθείς από την δημοτική ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρης Πέγιος έδωσε το παρών.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και πρόσφατα αποπεμφθείς από την δημοτική ομάδα του Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρης Πέγιος έδωσε το παρών.
Εκατοντάδες φίλαθλοι όλων των ηλικιών και από τις δύο ομάδες της πόλης συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο κατά του ΝΠΣ Βόλου.
Εκατοντάδες φίλαθλοι όλων των ηλικιών και από τις δύο ομάδες της πόλης συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο κατά του ΝΠΣ Βόλου.
Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό ήταν, καθ' όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, τα γραφείου του ΝΠΣ Βόλου στην παραλία, με μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ αλλά και άνδρες της Ασφάλειας Βόλου να παρακολουθούν κάθε κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.
Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό ήταν, καθόλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, τα γραφείου του ΝΠΣ Βόλου στην παραλία, με μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ αλλά και άνδρες της Ασφάλειας Βόλου να παρακολουθούν κάθε κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.