Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου (video & photo)

Παρουσία των αρχών και πολλών πιστών στην παραλία του Βόλου

Πολλές εκατοντάδες Βολιώτες παραβρέθηκαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου, που κορυφώθηκαν με λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου στην παραλία του Βόλου, όπου έγινε αρτοκλασία.
Αρχικά έγινε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ως και του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι πέντε βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πολλές εκατοντάδες κόσμου.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού τόνισε ότι ο πιστός λαός μας, που σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή της διχόνοιας, όπου οι ρήξεις και οι διχασμοί κυριαρχούν στον κόσμο, έχει πλήρη επίγνωση ότι η Ορθόδοξη πίστη και η ένταξη στην Εκκλησία και στη λειτουργική της ζωή, είναι η ενοποιός δύναμη της πόλης, του τόπου και της πατρίδας μας.
«Σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, η ενότητα είναι το μεγαλύτερό μας όπλο και σφυρηλατείται γύρω από την πίστη στον πανάγαθο Θεό και με τις πρεσβείες των Αγίων μας. Ο Άγιος Νικόλαος είναι αυτός που μας ενώνει και να δίνει δύναμη να ανταπεξέλθουμε και στις πιο δύσκολες καταστάσεις», τόνισε.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που ακούμπησε όλους τους πιστούς και τους ανθρώπους της κοινωνίας μας, ο Βολιώτικος λαός στάθηκε όρθιος, υπήρξε αλληλέγγυος, φρόντισε τον κάθε άνθρωπο, γιατί σ’ αυτή την πόλη και την περιοχή μας, δεν υποδεχόμαστε μόνο αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και συμβάλουν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου, αλλά υποδεχόμαστε και τους αναγκεμένους και τους φιλοξενούμε με στοργή και αγάπη και τους έχουμε κοντά μας, ξέροντας ότι και αυτοί αναζητούν κάτι καλύτερο στον κόσμο και θέλουμε όταν φύγουν απ’ αυτό τον τόπο να έχουν μνήμες καλές και αγαθές, αυτοί και τα παιδιά τους, που τα υποδεχτήκαμε τα σχολεία μας, τους ανοίξαμε τη δυνατότητα να μορφωθούν και να πάρουν Παιδεία Ελληνική.
Ο ίδιος είπε ότι ελπίζει και εύχεται ότι αυτό που είναι ένα δώρο στη ζωή τους, να είναι αυτό που θα τους συνοδεύει, γιατί ξέρουν ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες υποδέχονται, φιλοξενούν και ξέρουν πάντοτε να αντιμετωπίζουν τον κάθε άνθρωπο όπως ο Άγιος Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο λιμενικό. Όπως είπε «ο Άγιος είναι ο προστάτης των θαλασσών και λιμενικών. Οι λιμενικοί δίνουν τη μεγάλη μάχη για να σώσουν κόσμο από τον πνιγμό. Τούτο τον καιρό που πολλά διακυβεύονται στη θάλασσα την Ελληνική, ας ευχόμαστε και ας προσευχόμαστε όλοι. Ο Άγιος να φωτίζει τους ηγέτες να πάρουν και να έχουν τις σωστές αποφάσεις. Να στηρίξουν τα δίκαια του λαού μας και της πατρίδας μας και να είναι η θάλασσα, αυτή που θα ενώνει και όχι θα διχάζει, που θα δίνει ανάπτυξη σε όλους τους λαούς του περιβάλλονται και βρέχονται από αυτήν».
Ο κ. Ιγνάτιος κατέληξε ότι όποτε ήρθε η ρήξη, ήρθε η συμφορά για όλους, όποτε πρυτάνευσε η ειρήνη, ήταν δώρο Θεού για όλους.


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.