Μεγάλη ανταπόκριση των εγκύων κατά την περίοδο της καραντίνας

«Γυναίκες, έχουν αφεθεί στην καριέρα, τις σπουδές, τα ακαδημαϊκά τους όνειρα και φτάνουν σε μια ηλικία που θέλουν να κάνουν παιδί, πιστεύοντας όμως πως είναι μια εύκολη
Διαδικτυακή στήριξη σε εγκύους από το Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού του Κ.Υ. Βόλου

Η έλευση ενός μωρού στη ζωή μιας γυναίκας είναι ευλογία και χαρά. Ωστόσο, οι νέες μανούλες έχουν μια πλειάδα ερωτήσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν σωστά στο ρόλο τους. Στο Κέντρο Υγείας Βόλου και παράλληλα στον Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού στη Ν. Ιωνία παρέχεται από τους γυναικολόγους, τους κυτταρολόγους και τις μαίες μία πολυεπίπεδη φροντίδα, τόσο σε ότι αφορά την ιατρική υποστήριξη των εγκύων όσο και την ψυχολογική, αλλά και την προετοιμασία τους για τη γέννηση του παιδιού. Στην περίοδο της καραντίνας οι μαίες του Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού προσπάθησαν να μην αφήσουν καμία γυναίκα μόνη και διοργάνωναν διαδικτυακές συνεδρίες ανώδυνου τοκετού, στις οποίες μάλιστα υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση.
Μιλώντας η μαία κ. Ευαγγελία Μαράκη στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή γι’ αυτή την προσπάθεια, αλλά και γενικά για το έργο του Σταθμού, ανέφερε πως η στήριξη της γυναίκας δεν σταμάτησε και την περίοδο της καραντίνας.
«Προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε καμία γυναίκα μόνη. Είχαμε μέσω skype συνδέσεις για μαθήματα ανώδυνου τοκετού για να παρέχουμε συμβουλές και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες. Και είδαμε πως η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, καθώς οι γυναίκες είχαν περισσότερη αγωνία όσο διάστημα έμειναν στο σπίτι λόγω της καραντίνας και ζητούσαν στήριξη», τόνισε η κ. Μαράκη.

Η ίδια ανέφερε πως πλέον στο Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού έχουν ξεκινήσει και οι δια ζώσης εκπαιδεύσεις, ενώ τις συμβουλές των μαιών ζητούν κατά κύριο λόγο οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες. Ωστόσο, αρκετές είναι κι εκείνες που έχουν ήδη παιδάκι, όμως ζητούν ενημέρωση και πληροφορίες όπως για παράδειγμα ο θηλασμός, καθώς μπορεί στο πρώτο τους παιδί να μην θήλασαν.
Βέβαια, όπως τόνισε η κ. Μαράκη, η στήριξη που παρέχεται και τα μαθήματα που γίνονται αφορούν όλο το φάσμα της εγκυμοσύνης, του τοκετού αλλά κι έπειτα μετά τη γέννηση του παιδιού.
Στο Κέντρο Υγείας Βόλου οι γυναίκες και οι εγκυμονούσες μπορούν να εξεταστούν από τους γυναικολόγους, ενώ στο Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού βρίσκονται τέσσερις μαίες και κυτταρολόγοι. Απευθυνόμενη στις υγειονομικές αυτές δομές η γυναίκα μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, τεστ ΠΑΠ, γυναικολογικό έλεγχο, ενώ στο Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού γίνονται τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού κ.α.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να τηλεφωνούν στο Κέντρο Υγείας Βόλου στο τηλέφωνο 2421032222 και στο Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού στο τηλ 2421081553.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.