Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στον Βόλο (φωτο – βίντεο)

Οι Βολιώτες φώναξαν όχι στην καύση σκουπιδιών και στη μονάδα SRF

Με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η “Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών” με σημείο συνάντησης στην αρχή της οδού Ιάσονος. Οι Βολιώτες φώναξαν “όχι” στην καύση σκουπιδιών και “όχι” στη δημιουργία εργοστασίου srf.
Στη συγκέντρωση, την οποία υποστήριξαν δεκάδες ακόμη φορείς, σύλλογοι, συλλογικότητες κα., απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι που είχαν οριστεί, όπως η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, το συνδικάτο Μετάλλου “Μ. Παπαρήγας” κ.α. την κεντρική ομιλία της “Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών”, έκανε ο εκπρόσωπος Μάρκος Βαξεβανόπουλος που άσκησε σκληρή κριτική τόσο στους κυβερνώντες που έδωσαν την άδεια καύσης απορριμμάτων στην ΑΓΕΤ, όσο και στο δήμαρχο Βόλο Αχ. Μπέο για την απόφαση δημιουργίας εργοστασίου srf.


??????????

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης.


??????????

??????????

??????????

Οι δηλώσεις
Σε δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε κοντά στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη ζωή τους, για την υγεία τους, για το περιβάλλον. Αυτός ο υπέροχος τόπος δεν επιτρέπεται να υποβαθμίζεται από την καύση RDF, από τη δημιουργία εργοστασίου SRF, δεν επιτρέπεται οι κάτοικοι της περιοχής να καλούνται να ζήσουν με τον καρκίνο. Η “Πλεύση Ελευθερίας” είναι και θα είναι πάντοτε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους για την αξιοπρέπειά τους, για τη ζωή των παιδιών τους, για την υγεία τους και το περιβάλλον. Είμαστε εδώ, για να διατρανώσουμε ότι η διαπλοκή, τοπική και πανελλαδική και διεθνής, δεν θα αλώσει την τοπική κοινωνία του Βόλου».

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, ανέφερε: «Η παρουσία μου και των δυνάμεων της ΛΑΕ στο συλλαλητήριο, είναι για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, συνεχίζεται για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, συνεχίζεται για να μη δοθεί άδεια για τη δημιουργία εργοστασίου SRF, οι τελευταίες αβέβαιες πληροφορίες ότι ενδεχομένως έχει «παγώσει» αυτή η άδεια δεν μας πείθουν. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και πιστεύουμε ότι ο βολιώτικος λαός και με αυτή την κινητοποίηση και με άλλες προσπάθειες, θα καταφέρει να δώσει ένα μήνυμα σε κυβερνήσεις ότι όσο δίνουν άδεια για τέτοιες διαδικασίες, θα βρίσκουν απέναντί τους τον βολιώτικο λαό και όσους συμπαραστεκόμαστε σε αυτόν τον αγώνα, διότι ο αγώνας υπέρ του περιβάλλοντος και της υγείας και όχι για τα κέρδη των επιχειρήσεων, είναι προτεραιότητα, είναι αναγκαιότητα και αυτή τελικά η αναγκαιότητα θα κερδίσει».

Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης είπε ότι «διεκδικούμε το αυτονόητο, που είναι το περιβάλλον, την υγεία μας των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Σ’ αυτές τις «πονηρές» εποχές που ζούμε, που εκποιείται το σύμπαν, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τίποτα δεν είναι αθώο. Ιδιαίτερα όταν μιλάνε για ανάπτυξη και εννοούν εκποίηση, ξεπούλημα Και δόσιμο των πάντων. Σε μια χώρα που τελεί υπό μνημονιακή κατοχή, το να σου λένε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από το κάψιμο σκουπιδιών, από τοξικά απόβλητα, από πυρηνικά αύριο, είναι πάτα πολύ επικίνδυνο και θα πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου από τώρα».

??????????

Με φέρετρα και στεφάνι
Η πορεία έφτασε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου βγήκαν δύο φέρετρα και ένα στεφάνι, που είναι ο προπομπός του υπόλοιπου της πορείας μέχρι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Η πορεία έφτασε τελικά έξω από την ΑΓΕΤ, όπου ακούμπησαν τα φέρετρα και το στεφάνι, ενώ σημειώθηκαν αρκετά “λιποθυμικά” και ένα “καρδιακό” επεισόδια, τα “θύματα” των οποίων περισυνέλεξαν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμων.


Χαιρετισμοί φορέων
Παρακολουθήστε παρακάτω βίντεο με τους χαιρετισμούς των φορέων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και απόσπασμα από την πορεία στο κέντρο του Βόλου.


??????????
??????????
??????????
??????????

??????????
??????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.