Μεϊκόπουλος για Μπέο: “Δεν είναι δυνατό ο Δήμος Βόλου να ανακατεύεται στις διαδικασίες του Δικηγορικού”

Τρία χρόνια από την πρώτη σύσκεψη για το Δικαστικό και δεν υπάρχει ώριμη πρόταση

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε τρεις μήνες από την πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον προσδιορισμό του κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και ακόμη δεν υπάρχει μία ώριμη πρόταση κι ένα ξεκάθαρο τοπίο για το που και πότε αυτό θα ανεγερθεί. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έδειξε τον Δήμο Βόλου ως τον έχων ευθύνη, καθώς το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου, που πρότεινε ως απόλυτα ελεγμένη από τις υπηρεσίες του, ήταν τελικά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε πως το πρόβλημα στην υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου δεν είναι ο κ. Στρατηγόπουλος, όπως δηλαδή το βλέπει ο Αχ. Μπέος, καθώς αν και είχε διαφωνίες κι εκείνος συναίνεσε. Υπογράμμισε δε πως δεν είναι δυνατόν ο Δήμος, ως θεσμική αρχή να ανακατεύεται στα του Δικηγορικού Συλλόγου, μετά και την παραίνεση του Αχ. Μπέου να αλλάξει πρόσωπα η διοίκησή του στις επερχόμενες εκλογές.

 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το πολύπαθο ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου, αφού έκανε μια αναδρομή των συναντήσεων εδώ και τρία χρόνια και της  πρόθεσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων να βρεθεί λύση και να γίνει πραγματικότητα ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο για τον Βόλο, αναφέρθηκε στις ευθύνες που υπάρχουν και που έχουν απότοκο την απόλυτη στασιμότητα.

“Σε τρεις μήνες θα κλείσουμε αισίως τρία χρόνια από τη πρώτη μεγάλη ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί  το 2019. Έγινε και δεύτερη σύσκεψη γιατί η πρόταση που πλειοψήφησε στην πρώτη είχε ακατάλληλα χαρακτηριστικά. Στη δεύτερη σύσκεψη πάλι μας παρουσιάστηκε από τον Δήμο Βόλου μια άλλη πρόταση και μάλιστα είχαμε τις διασφαλίσεις εκ μέρους του Δημάρχου ότι είναι απόλυτα ελεγμένη από τις υπηρεσίες του Δήμου και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υπερψηφίσουμε και να συναινέσουμε για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου .

Το κάναμε και αυτό καθώς θεωρήσαμε ότι εφόσον ο δήμος Βόλου είναι οικοδεσπότης της συνάντησης, εφόσον ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς και το πολιτικό προσωπικό του νομού και λέει ότι υπάρχει ώριμη διαδικασία, τσεκαρισμένη από τις υπηρεσίες του Δήμου , ότι αυτό που λέει είναι ορθό και συναινέσαμε όλοι για το καλό της πόλης να γίνει στη δεύτερη επιλογή”, ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Εν τέλει, όπως συνέχισε, φάνηκε πως στη δεύτερη αυτή επιλογή, δηλαδή το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου, υπήρχαν προβλήματα, δεν ήταν μια ώριμη πρόταση μιας και ” δεν άνηκε το οικόπεδο στον Δήμου, αλλά  σε άλλον φορέα και ούτε το ήξερε”.

Με αυτές τις προτάσεις που δεν είχαν βάση, κλείνει το 2021 και έρχεται το 2022 και στο ΣΔΙΤ, σύμφωνα με τον Βουλευτή, προχωρούν οι ώριμες προτάσεις, ακολουθούν στη δεύτερη φάση οι προτάσεις της Κρήτης και η Κεντρική Ελλάδα, θα μπει σε έναν τρίτο γύρο, σε απροσδιόριστο χρόνο “χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε έναν ώριμο φάκελο, που θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι που ζητά όλη η πόλη”.

Ο κ. Μεικόπουλος για την καθυστέρηση αυτή και για τις εξελίξεις που δεν συνηγορούν στο να έχουμε γρήγορα ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο έδειξε και τον Δήμο Βόλου, ο οποίος ενώ στήριζε την Κυβέρνηση για τη βούλησή της, τώρα τα …γυρνάει.

“Αντί να δούμε μια σοβαρότητα, μια συμμόρφωση στη δύσκολη πραγματικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος γιατί χρειάζονται τεχνική επάρκεια ,ωριμότητα των υπηρεσιών, βούληση από μεριάς Δήμου και των υπόλοιπων φορέων, βλέπουμε ότι εκεί που στήριζε την κυβέρνηση ο Δήμος Βόλου για την πρωτοβουλία και τη βούλησή της, τώρα επιτίθεται στην κυβέρνηση και στον δικηγορικό σύλλογο  ζητώντας μάλιστα να αλλάξει η ηγεσία του και το πρόβλημα της μη ανέγερσης του δικαστικού μεγάρου είναι ο κ. Στρατηγόπουλος,  για παράδειγμα”, υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Σχολίασε δε, πως ο κ. Στρατηγόπουλος, έχει τη δική του άποψη, την οποία δεν έκρυψε και την κατέθεσε στις συσκέψεις, ωστόσο δεν στάθηκε ενάντια στην κατάληξη αυτών και είχε διαμηνύσει πως εφόσον προκρίνεται η πρόταση της Παρασκευοπούλου και είναι ώριμη, δεν θα σταθεί εμπόδιο, όπως και έκανε.

“Το να πεις μια γνώμη δεν σημαίνει ότι υπονομεύεις μια προσπάθεια όταν συναινείς εν τέλει και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα της δεύτερης σύσκεψης στο Δημαρχείο. Όταν υπάρχει μια παραφωνία στη χορωδία στη μουσική που ακούει στα αφτιά του ο κ. Δήμαρχος υπάρχει μια αντίδραση τρομερά επιθετική”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος μιλώντας για την προσπάθεια εμπλοκής του Δήμαρχου στα εσωτερικά του Δικηγορικού Συλλόγου, εμπλέκοντάς την υπόθεση του Δικαστικού με τα πρόσωπα που είναι στην ηγεσία του και λέγοντας πως είναι ευκαιρία για τον Σύλλογο στις εκλογές να αλλάξει πρόσωπα στη Διοίκηση.

” Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν  μπήκαμε στον πρώτο κύκλο του ΣΔΙΤ, δεν θα μπούμε στον δεύτερο και θα μπούμε στον τρίτο, που είναι απροσδιόριστο για το που θα γίνει το Δικαστικό Μέγαρο και πότε θα εκκινήσουν οι διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αλληλοκατηγορίες. Δεν είναι δυνατό μία θεσμική αρχή να ανακατεύεται στις διαδικασίες μιας άλλη θεσμικής αρχής”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος για το θέμα.

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασφάλιση των διανομέων

Εκτός από την τοπική επικαιρότητα, ο κ. Μεϊκόπουλος μίλησε και για ένα θέμα ημερών αυτό των διανομέων της εταιρείας e-food, επισημαίνοντας πως στην Αθήνα, στη μοτοπορεία συμμετείχαν 3000 διανομείς, τονίζοντας πως είναι ενδεικτικό της απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής πρόκειται για μια εταιρεία , που σημείωσε εξωπραγματικά κέρδη, γιγαντώθηκε το δίκτυό της μέσα στην πανδημία και αντί να ανταμείψει τους εργαζόμενους με ποιοτικότερους όρους εργασίας,  με ευκαιρίες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις,  δημιούργησε ένα μικροκλίμα που κυοφορήθηκαν  αθέμιτες τακτικές , υπήρξε αυθαιρεσία και τελικά υπάρχει και εκμετάλλευση μέχρι τελικής πτώσης.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε πως στο εργασιακό νομοσχέδιο για πρώτη φορά στην εργατική νομοθεσία οι διανομείς ορίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι, για το λόγο αυτό και για να διασφαλιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει πρόταση νόμου στη Βουλή.

“Επειδή θέλουμε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από αόρατοι που λογίζονται σήμερα να γίνουν ορατοί, επειδή πρέπει να διεκδικηθεί  η αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμά τους, πέρα από τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, εάν κυβερνήσουμε ξανά,  πήραμε την πρωτοβουλία και διαμορφώσαμε μία πρόταση νόμου και την καταθέτουμε στην Βουλή. Θα ορίζει ρητά και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι , θα έχουν μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων θα απορρέει από τη σχέση αυτή”, υπογράμμισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως “τΤου δίνουμε σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να διασφαλιστεί το εργασιακό περιβάλλον αυτών των ανθρώπων”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιταχύνει την εκλαΐκευση του προγράμματός του

Αναφερόμενος δε, στις δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν και δείχνουν προβάδισμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και με πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες ο κ. Μεϊκόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση στις ερωτήσεις για την διαχείριση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία δεν τα πάει καλά.

Ωστόσο αναφέρθηκε και στο “μάθημα” που θα πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι άλλο από την επιτάχυνση της εκλαΐκευσης του προγράμματός του.

“Ο  ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει υπόψη του σοβαρά τα δημοσκοπικά δεδομένα . Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιταχύνει την εκλαΐκευση του προγραμματικού του πλάνου , να επιταχύνει τη διαδικασία διεύρυνσης ,  να ενσωματώσει όλο και περισσότερες κοινωνικές δυνάμεις στους κόλπους του. Θα πρέπει να προβληθεί στον κόσμο ότι είναι ένα πολιτικός οργανισμός ικανός για την διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη ημέρα”, τόνισε.

Τέλος, για τα “αλληλοφαγώματα” στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Κούλογλου ο Βουλευτής ήταν ξεκάθαρος. “Τα αλληλοφαγώματα μειώνουν την πολιτική αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα και  προβάλλουν ένα πολιτικό πρόγραμμα που δεν έχει συμφωνηθεί. Σε όποιον δεν αρέσει η πολιτική του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καλό ταξίδι”.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.