Μεϊκόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θεαματική στροφή 180 μοιρών του κου Φάμελλου για τη χρήση RDF»

Καυτηριάζοντας την ψήφιση του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που τέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, να καυτηριάζει τη στάση της κυβέρνησης μιλώντας στο ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Παράλληλα σχολίασε και τη στάση του πρώην υπουργού περιβάλλοντος κου Φάμελλου, η οποία άλλαξε σε ό,τι αφορά τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊκόπουλος έκανε λόγο για μία στροφή 180 μοιρών από την πλευρά του κου Φάμελλου, που πλέον αντιδρά στη χρήση RDF από εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τελείως διαφορετική στάση από τη θέση του Υπουργού για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στον Βόλο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει στον τότε Yπουργό Περιβάλλοντος ότι στην πόλη του Βόλου η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων συντελεί σε μία άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική καταστροφή, και ότι η ίδια η εταιρεία δεν έχει προβεί στην εγκατάσταση απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Ποτέ δεν είναι αργά, και αυτή η θεαματική στροφή μπορεί να είναι και ειλικρινής, και χαίρομαι που ο κύριος Φάμελλος ξαναβρήκε τον αυτοδιοικητικό εαυτό του» αυτό ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος.

«Ελαστικοποιήσεις που βλάπτουν τις σοβαρές επενδύσεις»

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε αρχικά ότι κακώς αυτό ήρθε προς ψήφιση με τη λειτουργία της Βουλής με μειωμένη σύνθεση, καθώς και ότι δεν έγινε ολοκληρωμένη δημόσια διαβούλευση, καθώς διακόπηκε μετά από σχετική απόφαση του υπουργού, κου Χατζηδάκη και όταν ήρθε στη Βουλή είχαν προστεθεί τουλάχιστον 200 ακόμη άρθρα, τα οποία δεν είχαν συζητηθεί.

«Πρόκειται για μία τρομερή ελαστικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και προβλήματα στους σοβαρούς επενδυτές! Η υποτιθέμενη επίσπευση διαδικασιών θα προκαλέσει καθυστερήσεις και ακυρώσεις επενδύσεων, λόγω προσφυγών που θα πολλαπλασιαστούν» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και σε παραδείγματα για τον Νομό Μαγνησίας, θεωρώντας ότι αδειοδοτήσεις ήπιας λογικής και δυναμικής θα προκαλέσει πλήγμα στην τουριστική εικόνα, με περιβαλλοντική αλλοίωση του Πηλίου και των Σποράδων… «Τώρα πήρε κάποιους ο πόνος να επενδύσουν στο Πήλιο, μέσα σε προστατευόμενες Νatura περιοχές;» αναρωτήθηκε, σχολιάζοντας συγχρόνως ότι επί κυβέρνησης του κόμματος του, τηρήθηκε απαρέγκλιτα το πλαίσιο που ισχύει για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, χωρίς καμία απλοποίηση ή ελαστικοποίηση των διατάξεων.

«Θα καθυστερήσει κι άλλο η πρόσληψη γιατρών»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μεϊκόπουλος και στο θέμα της πρόσληψης μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο Βόλου, τονίζοντας ότι η προκήρυξη για 16 θέσεις που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση ακυρώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και επανασχεδιάστηκε προβλέποντας 14 γιατρούς.

«Κάποιοι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι η προκήρυξη προχωρά και είμαστε στη διαδικασία της υλοποίησης της, τονίζοντας μάλιστα ότι οι γιατροί θα έρθουν πριν από το Πάσχα. Ωστόσο βλέπουμε ότι θα περιμένουμε ακόμη περισσότερους μήνες, καθώς στις 26 Απριλίου έγινε η πρώτη διάσκεψη της επιτροπής και θα ακολουθήσουν άλλες 2-3», υπογράμμισε ο κ. Μεϊκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η λύση ανάγκης να εφημερεύουν γιατροί από τις πρωτοβάθμιες δομές δεν μπορεί να είναι οριστική, για να βγει τελικά και το πρόγραμμα εφημεριών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.