Μειώθηκαν τα κρούσματα στα σχολεία της Μαγνησίας

Τήρηση των μέτρων και εκτός σχολείων συστήνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Χ. Σταχτέας

Σε ανοδική τροχιά ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα στα σχολεία της Μαγνησίας, καθώς επί ημέρες καταγράφονταν συνολικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ πάνω από 40 κρούσματα ημερησίως. Ευτυχώς χθες, Παρασκευή φάνηκε μία αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 17 θετικά κρούσματα σε όλο τον νομό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησία, στη Δευτεροβάθμια καταγράφηκαν χθες επτά θετικά κρούσματα σε μαθητές, ενώ δύο ήταν υπό διερεύνηση- είχαν θετικό self test και χρειάζονταν επιβεβαίωση από rapid. Στην πρωτοβάθμια καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως είχαν λάβει άδεια όλη την εβδομάδα και οκτώ κρούσματα σε μαθητές.

Σε ότι αφορά στην Πρωτοβάθμια, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έως το τέλος Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 56 συνολικά κρούσματα σε μαθητές και εννέα σε εκπαιδευτικούς, ενώ από 1η Οκτωβρίου έως και 15 του μήνα, τα θετικά κρούσματα σε μαθητές ανήλθαν στα 72 , έντεκα καταγράφηκαν σε εκπαιδευτικούς και ένα σε βοηθητικό προσωπικό (σχολική καθαρίστρια).

«Να τηρηθούν τα μέτρα και εκτός σχολείων»
Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, αν και ακόμη αυτή η αύξηση δεν δείχνει μεγάλη διασπορά. Τόνισε πως τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται και εκτός των σχολικών αιθουσών, ενώ απευθυνόμενος τους γονείς επανάλαβε πως θα πρέπει να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση με τον παιδίατρό τους για τον εμβολιασμό. Μάλιστα σχολίασε πως διευθυντές σχολείων του αστικού ιστού, του μετέφεραν πως ολοένα και περισσότεροι είναι οι γονείς που σπεύδουν να εμβολιαστούν, αλλά και να εμβολιάσουν και τα παιδιά τους για τον κορωνοϊό.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.