Μελέτη «ανέκδοτο» από το Δήμο Βόλου για τη βιωσιμότητα του Πανθεσσαλικού

Φωτο αρχείου
Αγνοούν την ύπαρξή της οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ κατατέθηκε στην ΠΕΔ Θεσσαλίας

Οικονομοτεχνική μελέτη «ανέκδοτο», που βρίθει γενικολογιών και θεωριών από βιβλία μάνατζμεντ, κατέθεσε ο Δήμος Βόλου για τη βιωσιμότητα της εταιρίας που θα αναλάβει τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Η μελέτη προσκομίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας, όπου εισήχθη ως θέμα η συμμετοχή στον φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού. Στην επισήμανση των μελών ότι η εισήγηση δεν συνοδεύεται από κανένα έγγραφο που να αφορά στον σκοπό αλλά και τη βιωσιμότητα του φορέα διαχείρισης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς αντέδρασε έντονα ισχυριζόμενος ότι κάποιοι…αριστεροί δεν θέλουν την ανάπτυξη καταγγέλλοντάς τους μάλιστα φωνάζοντας «αρκετά σας ανέχθηκα»! Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν πέρασε βέβαια αναπάντητη, αφού τόσο ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου Χρήστος Παπαρούνας τον έβαλαν στη θέση του, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για να συναινέσουν στη συμμετοχή της ΠΕΔ σε μία αναπτυξιακή επιχείρηση. Ω του θαύματος λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μουλάς προσκόμισε μία οικονομοτεχνική μελέτη, που εκπονήθηκε από εταιρία συμβούλων με έδρα το Βόλο που αποτελεί μνημείο προχειρότητας και δεν ελήφθη από κανένα μέλος σοβαρά υπόψη, με αποτέλεσμα το θέμα να αποσυρθεί.

Στη μελέτη, που φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα στη δημοσιότητα το magnesianews.gr, δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε καν στοιχειώδη δεδομένα για το πώς μπορεί ο φορέας διαχείρισης, που θα φέρει τον διακριτικό τίτλο «Πανθεσσαλικό Α.Ε.», να καταστεί βιώσιμος, ενώ απουσιάζουν ακόμη και οι όροι της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Βόλου και της ΕΤΑΔ που έχουν ήδη ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από τις 13 Ιανουαρίου όπως π.χ. η συμβολή της ΕΤΑΔ σε τεχνικά έργα στην εγκατάσταση η παρακράτηση ποσοστού επί των εσόδων και των εισιτηρίων από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κ.α. Η σχετική σύμβαση πάντως να βρίσκεται σε φάση προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως αποτυπώνεται στη μελέτη το κεφάλαιο της εταιρίας ορίζεται σε 400.000 ευρώ και σε αυτό συμμετέχουν ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας, στους οποίους έχει απευθυνθεί με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Μέχρι στιγμής μόνο το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει τοποθετηθεί θετικά ως προς την συμμετοχή του στον φορέα διαχείρισης, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Κώστα Αγοραστού έχει αποφανθεί αρνητικά, με συνέπεια τη δυσαρέσκεια του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Αναφορικά με την προοπτική συμμετοχής της ΠΕΔ Θεσσαλίας πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα έρθει εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο όπου θα γίνει εκτενέστερη συζήτηση, θεωρείται όμως αμφίβολο ότι θα γίνει δεκτή η πρόταση του Δήμου Βόλου.

Σημειωτέον ότι η έκτασης 14 ολόκληρων σελίδων οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της «Πανθεσσαλικό Α.Ε.» δεν έχει περάσει από έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ αναζητείται και η εντολή με την οποία δόθηκε με απευθείας ανάθεση η εκπόνηση της μελέτης από τη συγκεκριμένη εταιρία συμβούλων καθώς και το ύψος της δαπάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.