«Μένουμε σπίτι» και φτιάχνουμε χειροποίητες δημιουργίες

Συμβουλές και δημιουργικές προτάσεις από τον Νίκο Σοφιάδη

Αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε σπίτι, συμμετέχοντας ενεργά στα μέτρα αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, που θα μας κάνει να ξεχαστούμε, αλλά και παράλληλα να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο που μπορεί να στολίσει το σπίτι μας. Μέσα στις πολλές δραστηριότητες, το πλέξιμο και το κέντημα είναι από αυτές που μπορεί να μας αλλάξει την ψυχολογία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πολλού ψυχολόγοι Έλληνες και ξένοι το συστήνουν ως την καλύτερη ψυχοθεραπεία!

Όταν στο Βόλο μιλάμε για πλέξιμο και κέντημα ένα όνομα έρχεται στο μυαλό όλων. Σοφιάδης. Το κατάστημα “Σοφιάδης” ιδρύθηκε το 1943 από τον Γεώργιο Σοφιάδη και το 1983 την επιχείρηση αναλαμβάνει ο Νίκος Σοφιάδης, υιός του Γεωργίου, ο οποίος έχει εξελίξει την επιχείρηση ως μια κοιτίδα μάθησης, ακόμη και μέσω του διαδικτύου.

Μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο κ. Νίκος Σοφιάδης τόνισε πως πλέον, εκτός από το φυσικό κατάστημα, υπάρχει και το διαδικτυακό –eshop- στη διεύθυνση www.sofiadis.com.gr, από το οποίο, τόσο οι Βολιώτες όσο και όλοι όσοι ασχολούνται με το κέντημα, το πλέξιμο και τη χειροτεχνία με κλωστές, μπορούν να βρουν και να παραγγείλουν αυτό που επιθυμούν και να φτάσει στην πόρτα του σπιτιού τους.
Και πόσο μάλλον τώρα, που μένουν όλοι στο σπίτι και πρέπει να βρουν δημιουργικούς τρόπους να περάσουν την ώρα τους. «Το κέντημα και το πλέξιμο δεν είναι αυτό που είχαμε συνηθίσει παλιά, με τις γιαγιάδες μας που έφτιαχναν σεμεδάκια. Μπορούμε να κάνουμε κατασκευές με νήματα, να δημιουργήσουμε μπουτουνιέρες και πολλά άλλα διακοσμητικά», σημείωσε ο κ. Σοφιάδης.

Μάλιστα, τόνισε πως πολλοί είναι οι Βολιώτες που ασχολούνται με το κέντημα και το πλέξιμο, όλων των ηλικιών και όλων των φύλων. «Όταν ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων λόγω του κορωνοϊού, πολλές ήταν οι μαμάδες που ήρθαν και προμηθεύτηκαν κεντήματα με χοντρό καμβά για τα παιδιά τους, για να απασχοληθούν δημιουργικά. Πέραν αυτού, εκτός από γυναίκες και πολλοί άνδρες ασχολούνται με αυτό το είδος της δημιουργικής απασχόλησης κάνοντας χειροτεχνίες με νήματα», υπογράμμισε ο κ. Σοφιάδης σχολιάζοντας πως δεν είναι τυχαιο πως πολλοί ψυχολόγοι συνιστούν το πλέξιμο ως ψυχοθεραπεία και διέξοδο από το άγχος.

Το κατάστημα ξεκινά το 2009 μαθήματα πλεξίματος και το 2010 δημιουργεί την Λέσχη Καταστήματος Σοφιάδη, τα μέλη της οποίας μαθαίνουν να πλέκουν αλλά συμμετέχουν και σε εκθέσεις.
«Στη Λέσχη που έχουμε δημιουργήσει, μπορεί κανείς να μάθει να πλέκει και να χειρίζεται τις κλωστές και τα νήματα με κάθε δημιουργικό τρόπο», σχολίασε ο κ. Σοφιάδης, επισημαίνοντας πως στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο για να πάρουν ιδέες όσοι θέλουν να απασχοληθούν.
«Αυτές τις ημέρες λόγω του κορωνοϊού το πλέξιμο και γενικά η χειροτεχνία με νήματα είναι μια δημιουργική απασχόληση κι εμείς μέσω του eshop μπορούμε να τροφοδοτήσουμε στο σπίτι όσους ενδιαφέρονται», κατέληξε.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.