Μεταφέρθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνας στην ΠΑΘΕ

Από χθες, ενώ ένα αυτοκίνητο παρέμεινε στον Αλμυρό

Πραγματικότητα αποτελεί από χθες το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνας, με τη μεταφορά στο νέο κτίριο επί της ΠΑΘΕ που διέθεσε η «αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (δίπλα από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων) και την κατάργηση στην ουσία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού.
Χθες έγινε η μεταφορά του εξοπλισμού, των οχημάτων και του προσωπικού στις εγκαταστάσεις που είναι καινούργιες και θα φιλοξενούν πλέον την υπηρεσία της Μαγνησίας, που έχει δύναμη 40 ατόμων και θα καλύπτει τη δυτική Μαγνησία και την ΠΑΘΕ. Ωστόσο, ένα αυτοκίνητο παρέμεινε στον Αλμυρό, αν και είναι άγνωστο για ποιο χρονικό διάστημα.

Με την ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνας, αλλάζουν και οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης, που είναι: Τηλεφωνικό Κέντρο: 2422026273- 24220 29383, Γραμματεία: 2422026603.
Τέλος, έγινε γνωστό ότι θα ισχύουν ακόμη οι αριθμοί του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που βρισκόταν στον Αλμυρό, για όσο διάστημα θα βρίσκεται εκεί ένα πυροσβεστικό όχημα, για να καλύπτει τις ανάγκες της πόλης. Οι αριθμοί αυτοί είναι 24220 26198 και 24220 26199.

Σημειώνεται ότι παρά την κινητοποίηση τοπικά φορέων, τις αντιδράσεις της Ένωσης Πυροσβεστών Μαγνησίας, ερωτήσεις στη Βουλή κλπ, από τις αρχές του περασμένου Απριλίου, η περιοχή δεν εξαιρέθηκε από τον αρχικό σχεδιασμό και υπάρχει κίνδυνος για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της πόλης του Αλμυρού, με 15.000 κατοίκους, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και σπίτια.

Πυροσβεστήρες στα σπίτια…
Το σημείο που εγκαταστάθηκε πλέον το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο βρίσκεται πάνω από 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Αλμυρού και σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου συμβάντος στην πόλη, θα φτάσει σε περίπου 20 λεπτά της ώρας, διότι ένα υδροφόρο όχημα που είναι γεμάτο νερό πρέπει να διασχίσει τρεις κόμβους της ΠΑΘΕ και αγροτικό δίκτυο.
Επειδή είναι αβέβαιο αν θα εξακολουθήσει να παραμένει στον Αλμυρό ένα όχημα (για να κάνει την πρώτη επέμβαση αν χρειαστεί), αξιωματικοί της Πυροσβεστικής συστήνουν στους Αλμυριώτες να προμηθευτούν πυροσβεστήρες, για να κάνουν οι ίδιοι την πρώτη επέμβαση, μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική, για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.