Μη κανονικότητα στον εφοδιασμό καυσίμων και … πάνω από 2 € η βενζίνη!

Χθες πήγε βυτίο για ανεφοδιασμό καυσίμων στην περιοχή της Ζαγοράς μετά από 15 ημέρες...

Στις λάσπες φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμη… η ψυχολογία των Βολιωτών, οι οποίοι προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, σταμάτησαν να χαμογελούν, άλλοι βρίσκονται ακόμη μέσα στη λάσπη, άλλοι δεν έχουν νερό, ενώ όλοι αναζητούν εμφιαλωμένα νερά για πόση και τις καθημερινές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατανάλωση στα υγρά καύσιμα, όπως παρατηρεί η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.
Η πρόεδρος των βενζινοπωλών μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή
και είπε ότι η κίνηση έχει περιοριστεί στις βασικές μετακινήσεις, έχουν κοπεί οι βόλτες, όλοι ψάχνουν να βρουν την ισορροπία τους μέσα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και μια κανονικότητα, ειδικά στο Πήλιο, ενώ χθες πήγε βυτίο για ανεφοδιασμό καυσίμων στην περιοχή της Ζαγοράς εδώ και 15 μέρες.

Έσπασε πάλι το “φράγμα” των 2 ευρώ!

Η κα Κοντοχρήστου τόνισε ότι οι αποφάσεις παίρνονται μέρα με τη μέρα, καθώς δεν μπορεί κανένας να κάνει πλέον πιο μακροπρόθεσμα σχέδια, γιατί η κατάσταση δεν είναι ακόμη σταθερή.
Οι τιμές στα υγρά καύσιμα ανεβαίνουν, καθώς το πετρέλαιο είναι πάνω από τα 92 $ εδώ και δύο εβδομάδες (λόγω μείωσης της διεθνούς παραγωγής), με αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 2,05-2,07 €/λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,85 €.
«Το θέμα είναι ότι όσο ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα και στην ενέργεια, ο ήδη ανεβασμένος πληθωρισμός θα ανέβει ακόμη περισσότερο, με ότι συνεπάγεται αυτό, στις τιμές των ειδών πρώην ανάγκης, με αποτέλεσμα να μας περιμένει ξανά ένας δύσκολος χειμώνας», τόνισε η κα Κοντοχρήστου.

Επίδομα θέρμανσης αλλά
όχι επιδότηση στην αντλία

Όσον αφορά στις επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ακούστηκε ότι για φέτος θα δοθεί επίδομα θέρμανσης, αλλά λόγω των έκτακτων εξόδων δεν θα επιδοτηθεί το καύσιμο στην αντλία, που είχε αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερο οι καταναλωτές, με αποτέλεσμα να μην ανακουφίσει και τόσο τους καταναλωτές, ανέφερε η πρόεδρος των βενζινοπωλών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.