Μια πικρή οικογενειακή ιστορία στα… έδρανα του δικαστηρίου

Φυλάκιση δύο ετών σε 37χρονη για σωματικές βλάβες στον 14χρονο γιο της

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 37χρονη γυναίκα για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά αδυνάμου ατόμου, που έχει στην επιμέλειά της και εν προκειμένω κατά του ανήλικου γιού της ηλικίας 14 ετών, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στον Βόλο.
Το Δικαστήριο δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό της γυναίκας, που κατέθεσε ότι τραυμάτισε τον γιο της στην προσπάθειά της να ελευθερωθεί γιατί την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτυπούσε στο κεφάλι, η ποινή της επιβλήθηκε με αναστολή τριετίας και δικαίωμα έφεσης, ενώ μετά το τέλος της δίκης αφέθηκε ελεύθερη.
Αρχικά ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε αναβολή της δίκης, ώστε να παραστούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που συνέταξαν έκθεση για την 37χρονη, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.
Ο πατέρας του παιδιού κατέθεσε ως μάρτυρας ότι την Τρίτη κάλεσε τον γιο του τηλεφωνικά, αλλά του απάντησε η μητέρα του και πρώην σύζυγός του και του είπε ότι στο σπίτι ήταν η Αστυνομία. Ο ίδιος είπε ότι μίλησε με τον αστυνομικό, που του είπε ότι είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ της γυναίκας και του παιδιού και όταν πήγε στην Αστυνομία, αντίκρισε το γιο του σε κατάσταση σοκ, με εκδορές στον λαιμό και στα χέρια. Ο ίδιος είπε ότι συχνά ακούγονται φωνές από το σπίτι όπου μένουν η γυναίκα και ο γιος του.
Ο 41χρονος άνδρας, που παντρεύτηκε και ζει στην Κύπρο, δήλωσε ότι είχε καταθέσει αίτημα να πάρει τον γιο του μαζί, αλλά απορρίφθηκε, γιατί η επιμέλεια ανήκει στη μητέρα του, και η απόφαση βγήκε την ημέρα του επεισοδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 37χρονη του τηλεφώνησε την ίδια ημέρα και του είπε να πάει να πάρει το παιδί και να το ηρεμήσει.

Οι γειτόνισσες

Οι δύο γειτόνισσες που άκουσαν τη φασαρία και πήγαν στο σπίτι, αλλά η 37χρονη δεν άνοιξε την πόρτα, κάτι που έγινε όταν κλήθηκε και πήγε η Αστυνομία, έκαναν λόγο για πολύ συχνά επεισόδια μεταξύ της γυναίκας και του παιδιού, με φωνές, τον τελευταίο χρόνο, με συχνότητα ακόμη και δύο φορές την ημέρα.
Επίσης τόνισαν ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ένοικοι τεσσάρων πολυκατοικιών που μοιράζονται τον ίδιο κοινόχρηστο χώρο, καθώς οι φωνές της γυναίκας ακούγονται ένα οικοδομικό τετράγωνο.
Για το μεσημέρι της Τρίτης κατέθεσαν ότι η γυναίκα φώναζε στο παιδί ότι δεν του ανοίγει την πόρτα και δεν μπορεί να πάει στον πατέρα του, με αποτέλεσμα γείτονες να ανησυχήσουν για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού και από τα μπαλκόνια να φωνάζουν ότι πηγαίνουν εκεί για να το σώσουν.
Η μια γυναίκα που μένει σε διπλανή πολυκατοικία από τη γυναίκα με το ανήλικο κάλεσε την Αστυνομία και στο μεταξύ με άλλες δύο γειτόνισσες ανέβηκαν στο διαμέρισμα της 37χρονης χτυπούσαν την πόρτα, αλλά η κατηγορούμενη δεν την άνοιξε.
Μια δεύτερη γειτόνισσα της 37χρονης που κατέθεσε ως μάρτυρας την χαρακτήρισε υστερική, είπε ότι έχει μόνιμα κατεβασμένα τα ρολά για να μην βλέπουν οι γείτονες τις γίνεται και επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια πράγματα. Όπως είπε, της φώναζαν από τα μπαλκόνια να σταματήσει, στη συνέχεια πήγαν στην πολυκατοικία που μένει και αφού άλλοι ένοικοι άνοιξαν την κεντρική είσοδο πήγαν έξω από το διαμέρισμά της, χτυπούσαν την πόρτα, αλλά δεν άνοιξε και έλεγαν στο παιδί να βγει από το διαμέρισμα για να το προστατέψουν.
Η μάρτυρας είπε ότι μετά την άφιξη της Αστυνομίας η κατηγορούμενη άνοιξε την πόρτα, τόνισε ότι το παιδί κινδυνεύει και οι γείτονες έχουν χάσει την ησυχία τους.

Η μητέρα και γιαγιά

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα έδωσε η μητέρα της κατηγορούμενης και γιαγιά του ανήλικου, που κατέθεσε ότι η κόρη της έχει αφοσιωθεί στο παιδί της είναι μάνα και πατέρας μαζί και υπερπροστατευτική με το παιδί. Για τον 14χρονο είπε ότι είναι καλό παιδί και πολύ καλός μαθητής.
Η μάρτυρας είπε ότι μένει στο διπλανό διαμέρισμα από την κόρη της και την Τρίτη άκουσε τον εγγονό της να φωνάζει και να κλαίει και την κόρη της να του λέει να πάει στον πατέρα του, ενώ ο νεαρός δεν ήθελε να πάει.
Σύμφωνα με την ίδια η 37χρονη έστειλε μήνυμα στον πατέρα του παιδιού, που ήταν έξω από την πολυκατοικία να πάει να πάρει το παιδί, που φώναζε χτυπούσε τις πόρτες και έκλαιγε, κάτι που δεν έγινε, ενώ αφού ηρέμησε λίγο η κατάσταση έξω από το διαμέρισμα έφτασαν οι γειτόνισσες που άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες και φώναζαν τον εγγονό της να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι τις εκδορές τις προκάλεσε η κόρη της στον εγγονό της, χωρίς πρόθεση, γιατί τη χτυπούσε και ήθελε να ξεφύγει.

Η κατηγορούμενη

Η 37χρονη γυναίκα δήλωσε ότι επέστρεψε το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι που βρισκόταν ο γιος της και ο πατέρα του ήταν κάτω στο δρόμο και περίμενε.
Η ίδια είπε ότι πληροφόρησε τον γιο της ότι βγήκε η απόφαση για την αίτηση και θα έμενε μαζί της και κατηγόρησε τον πατέρα ότι έκανε πλύση εγκεφάλου στον 14χρονο και του φούσκωσε τα μυαλό ότι θα πήγαιναν μαζί στην Κύπρο.
Το παιδί, σύμφωνα με τη μητέρα, εκνευρίστηκε που δεν θα πήγαινε ταξίδι άρχισε να φωνάζει, η ίδια του έλεγε να ηρεμήσει και με το που ηρέμησε, ακούστηκαν οι φωνές από τις γειτόνισσες ότι θα πήγαιναν να το σώσουν.
Η γυναίκα κατέθεσε ότι πολλές φορές οι γειτόνισσες βγαίνουν και φωνάζουν χωρίς να υπάρχει λόγος, ενώ καλούν και την Αστυνομία, παραδέχτηκε ότι φώναξε με το παιδί, αλλά είπε ότι ξυλοδαρμός δεν έγινε.
Η ίδια είπε ότι τηλεφώνησε στον πατέρα να πάρει το παιδί και να το ηρεμήσει, ενώ ήδη έξω από το διαμέρισμα είχαν φτάσει οι γειτόνισσες που φώναζαν στο παιδί να βγει από το διαμέρισμα. Το παιδί ακούγοντας τις γυναίκες να του φωνάζουν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και να βγει, αλλά η γυναίκα, βλέποντας ότι δεν ήρθε ο πατέρας του να το πάρει μπήκε μπροστά στην πόρτα. Εκεί κατέθεσε ότι ο 14χρονος την έπιασε από τα μαλλιά με το ένα χέρι, της κατέβασε το κεφάλι, με το άλλο χέρι άρχισαν να τη χτυπά. Η ίδια για να ελευθερωθεί ενστικτωδώς τον γρατσούνισε, ενώ όταν έφτασε η Αστυνομία, ο πατέρας αντί να περιμένει για να πάρει το παιδί, είχε φύγει.
Ο εισαγγελέας έδρας δήλωσε ότι υπάρχει το στοιχείο της πρόκλησης σωματικών βλαβών από την κατηγορούμενη, πρότεινε την ενοχή της και, επί της ποινής, δύο χρόνια φυλάκιση, πρόταση που έκανε δεκτή και το Δικαστήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.