Μια Βολιώτισσα στην πρώτη γραμμή παροχής μασκών και ιατρικών ποδιών

«Ήρθε η ώρα να γίνουμε πρακτικοί», υποστήριξε η κα Καραμανλή
Η Βουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Μαρ. Καραμανλή, κατάφερε μείωση ΦΠΑ στην τιμή των μασκών

Έφυγε σε νεαρή ηλικία από το Βόλο για σπουδάσει στη Γαλλία και όχι μόνο εξελίχθηκε ακαδημαϊκά, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει και με την πολιτική της δράση, τόσο στην πόλη του Λεμάν, όσο και στο Γαλλικό Κοινοβούλιο. Η Βολιώτισσα Βουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος κ. Μαριέττα Καραμανλή δίνει πλέον τη δική της καθημερινή μάχη στη Γαλλία, για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία και προσφέροντας ιατρικές ποδιές στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η Βουλή έκανε δεκτή την πρότασή της για μείωση του ΦΠΑ στην τιμή των προστατευτικών μασκών.
Η κ. Καραμανλή μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή περιγράφοντας την κατάσταση στη Γαλλία την περίοδο του κορωνοϊού, αλλά και τη δική της πρωτοβουλία να έρθει κοντά με τους πολίτες, να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους αλλά και να δράσει, προσφέροντας κι εκείνη με όλες τις δυνάμεις της.

Ποδιές στο Νοσοκομείο του Λεμάν

«Όταν αυτή η κρίση ήρθε, έλεγα ότι ως βουλευτές έπρεπε να είμαστε χρήσιμοι, από τη στιγμή που στη Βουλή δεν μπορούσαμε να είμαστε, άλλαξε όλη η ζωή μας. Επικοινωνούμε μόνο με το τηλέφωνο, mail κτλ και αποφάσισα, αν και στην αρχή ήμουν διστακτική, να τηλεφωνήσω σε όλους τους πολίτες και επαγγελματίες, που γνώριζα στη δική μου περιοχή και φάνηκε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα που δεν είχαν …φανεί. Από τις συζητήσεις, εντόπισα ότι υπήρχε μια μεγάλη ανάγκη για ποδιές για το Νοσοκομείο», είπε η κ. Καραμανλή.
Μόλις έγινε γνώστρια αυτού του προβλήματος, η ίδια βρήκε μια επιχείριση που είχε την πρώτη ύλη και ήρθε σε επικοινωνία με έναν Σύλλογο, που βοηθά πολίτες να βρουν ένα νέο επαγγελματικό μέλλον. Όλοι δέχτηκαν να βοηθήσουν και 200 μοδίστρες έραβαν ποδιές για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Μάλιστα, η κ. Καραμανλή ανέφερε πως το Νοσοκομείο είχε ανάγκη από 1600 ιατρικές ποδιές καθημερινά, ενώ οι ελλείψεις ήταν τόσο μεγάλες, που αντί να πετάξουν τις ποδιές που ήταν από συνθετικό ύφασμα, τις έπλεναν και τις επαναχρησιμοποιούσαν.

«Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε»

«Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο, γιατί είναι τέτοιες οι ανάγκες. Όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και για τους νοσοκόμους και γιατρούς, που ζουν καθημερινά τον κίνδυνο, αλλά και τους πολίτες, που ζουν δύσκολες στιγμές θα πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε, να μιλήσουμε ακόμη και στο τηλέφωνο για συμπαράσταση.
Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, πρέπει να μην διστάσουμε. Κι εγώ δίσταζα στην αρχή να πάρω τηλέφωνα τους πολίτες, όμως έγινε. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη στιγμή για να τους ακούσουμε, αυτή η στιγμή είναι τώρα», είπε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

Μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες

Όμως οι πρωτοβουλίες της κ. Καραμανλή δεν τελειώνουν εδώ. Μέσα από τις συζητήσεις που είχε με τους Δημάρχους της περιφέρειάς της, αλλά και με τον κόσμο, έκανε πρόταση στη Βουλή και η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με την οποία μειώθηκε ο ΦΠΑ από 24% σε 5,5% στην τιμή των μασκών.
«Όταν έχεις έναν Δήμαρχο που πρέπει να αγοράσει μάσκες για τους πολίτες είναι ένα μεγάλο ποσό. Έκανα συζητήσεις με τους δημάρχους στην περιοχή μου και έκανα αυτή την πρόταση που έγινε αποδεκτή. Κάποια στιγμή πρέπει να έχουμε ένα μυαλό πρακτικό. Καλή είναι η θεωρία, αλλά οι πρακτικές ιδέες βγαίνουν από τη συζήτηση με τον κόσμο , με την ανταλλαγή ιδεών και με την ακρόαση. Πρέπει να ακούμε τον κόσμο», υπογράμμισε η Βουλευτής.

Το κλίμα στη Γαλλία

Η ίδια μετέφερε και το κλίμα που επικρατεί στη Γαλλία, η οποία έχει πληγεί αισθητά από τον κορωνοϊό. Η κ. Καραμανλή ανέφερε πως ολοκληρώνεται μία εβδομάδα που διαφαίνεται μία πτώση των κρουσμάτων και σιγά σιγά γίνεται προετοιμασία για άρση του αποκλεισμού. «Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο για το άνοιγμα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει, να φοράει μάσκα ή όχι; Τα μηνύματα είναι αντιφατικά . Ο κόσμος τα έχει …χάσει, δεν ξέρει που να βρει, που να αγοράσει μάσκες, δεν υπάρχει ύφασμα, δεν υπάρχουν λαστιχάκια για τις μάσκες. Στην αρχή μας έλεγαν να μην φοράμε μάσκες, τώρα πρέπει να τις φοράμε. Τελικά, τη μάσκα πρέπει να τη φορέσουμε για την προστασία τη δική μας και των γύρω μας», είπε η ίδια. Καταλήγοντας η κ. Καραμανλή απευθυνόμενη στους Βολιώτες συμπολίτες έστειλε τις δικές της ευχές και παροτρύνσεις «Να προσέχουν, να φοράνε μάσκα, να κρατούν τις αποστάσεις, να τηρούν την υγιεινή και πάντα να έχουν αισιοδοξία, θέληση και ταπεινότητα και όλοι μαζί θα πάμε μπροστά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.