Μιχάλης Καστρινάκης: «Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο Αχ. Μπέος»

Άνοιγμα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο δημοκρατικό- προοδευτικό χώρο μίλησε στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5 ο κ. Μιχάλης Καστρινάκης, αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις κινήσεις που θα κάνει το κόμμα, για την σπουδαιότητα της νεολαίας στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε και το εκλογικό αποτέλεσμα του Δήμου Βόλου λέγοντας πως η εκλογή του Αχιλλέα Μπέου είναι ένα κοινωνικό θέμα και υποστήριξε πως ο Δήμαρχος Βόλου είναι επί της ουσίας ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.. στην αυτοδιοίκηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στο Δήμο Βόλου κλήθηκε να σχολίασε ο κ. Μιχάλης Καστρινάκης, οποίος ανέφερε μεν ότι θα γίνουν οι απαραίτητες απολογιστικές διαδικασίες σε επίπεδο νομαρχιακής, ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα που είναι αυταπόδεικτα.

Ο Αχ. Μπέος έχει μετασχηματιστεί
σε εκφραστή της Ν.Δ.

«Η σαρωτική επικράτηση του κ. Μπέου είναι ένα φαινόμενο που ξεπερνά την πολιτική ανάλυση. Είναι περισσότερο ένα κοινωνικό φαινόμενο. Ο κ. Μπέος βρήκε και μερικούς προνομιακούς συνομιλητές από το χώρο του ΚΙΝΑΛ, που δυστυχώς επιβραβεύτηκαν γι’ αυτό. Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους που είχαν μία συνετή γραμμή εναντίον του κ. Μπέου και που δεν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή . Το βασικό είναι ότι έχει μετασχηματιστεί σε εκφραστή της ΝΔ κι αυτό είχε γίνει αρκετό καιρό πριν τις εκλογές.

Χαρακτηριστικό ήταν το «δώρο» που προσπάθησε να κάνει δέκα μέρες μετά τις Ευρωεκλογές στη Ν.Δ. ανακινώντας το θέμα με το στρατόπεδο Γεωργούλα. Αντί να κάνει εναλλακτική συζήτηση για την αξιοποίηση χώρου, έκανε ακραίο λαϊκισμό με στόχο τη πριμοδότηση των εκλεκτών στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Εξάλλου και η ανάδειξη σε κυβερνητική θέση από τον κ. Λούλη δείχνει ότι έχει αναβαθμίσει τη σχέση του με το χώρο αυτό. Η κ. Καπούλα, που έκανε ένα πολύ αξιοπρεπή εκλογικό αγώνα έχει “αδειαστεί” από το χώρο της και ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο χώρο της αυτοδιοίκησης προκύπτει ότι είναι ο κ. Μπέος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινάκης.

Συμπλήρωσε πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Δήμαρχος Βόλου εκφράζει δυνάμεις της αντιπολιτικής και ίσως αποτελεί κι ένα πείραμα, σε πανελλαδικό επίπεδο, για την προώθηση στο κέντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δυνάμεων, που έρχονται για να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα, με μία προπαγάνδα εναντίον των πολιτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας το όλο ζήτημα ως ένα πολύ σύνθετο φαινόμενο.

Σωστή η επιλογή του Ι. Αποστολάκη

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Ιάσονα Αποστολάκη και τη στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καστρινάκης ανέλυσε πως με αυτή την υποψηφιότητα το κόμμα έκανε άνοιγμα στη νεολαία, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν και σημαντικά στελέχη πολύ νεαρής ηλικίας, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν.

«Αν και δεν έχει γίνει ακόμη οργανωμένη συζήτηση στο κόμμα, νομίζω ότι η κυρίαρχη προσέγγιση λέει πως ήταν σωστή επιλογή του Ιάσονα Αποστολάκη, που επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων. Θέλαμε μία ενότητα, ένα κοινό υποψήφιο από το χώρο της κεντροαριστεράς. Ακόμη όμως κι αν υπήρχε διευρυμένο σχήμα, πάλι δεν θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη του κ. Μπέου. Μιλάμε για ένα κοινωνικό φαινόμενο. Είναι ένα θέμα που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα, όλα τα δημοκρατικά κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση απ’ όλους ότι η δημοτική κίνηση θα συνεχίσει το ρόλο της και πρέπει να υπάρχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συντονισμού και συνεργασίας με τις δημοτικές κινήσεις, που βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο με τον κ. Παπαδούλη, την κ. Καπούλα και τον κ. Ριζόπουλο, για να υπάρξει μία λειτουργική αντιπολίτευση σε όφελος συμπολιτών μας.

Στήριξη και στον Τσιλιμίγκα
Ο κ. Καστρινάκης μίλησε όμως και για τις περιφερειακές εκλογές και το πρόσωπο του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα τονίζοντας πως είναι μία υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τις προοδευτικές δυνάμεις και η πρόταση είναι να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία.
Αν μάλιστα είχε γίνει μία προεκλογική δουλειά τριών μηνών, ίσως το 25% που πέτυχε με μόλις δέκα ημέρες προεκλογικής δράσης, να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές δυνάμεις
Για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει γέφυρες με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μίλησε ο κ. Καστρινάκης ο οποίος σημείωσε πως η κατεύθυνση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος είναι να μετασχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο, μαζικό, δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα.

« Έχουμε την πρόθεση να μετασχηματίσουμε το κόμμα, να το ανοίξουμε, να εγγραφούν άνθρωποι, να συμμετέχουν στα όργανα που θα γίνουν, να καταφέρουμε να πλησιάσουμε το στόχο ενός πολύ πιο νεανικού και πολύ πιο ανοιχτού στην κοινωνία κόμματος», είπε ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος τόνισε πως η επιτυχία στις τελευταίες εκλογές δεν οφείλεται τόσο στη δράση των μελών του κόμματος, αλλά ήταν σε μεγάλο βαθμό και αποτέλεσμα του αυθόρμητου ξεσπάσματος του κομματιού εκείνου της κοινωνίας, το οποίο είναι σταθερά προσανατολισμένο σε μια αντιδεξιά κατεύθυνση.
«Ξέρουμε ότι υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αντιδεξιό ένστικτο σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και θέλουμε να αποκτήσουμε πολύ πιο στέρεες σχέσεις με αυτό το κομμάτι του κόσμου», σχολίασε.

«Δεν μας φοβίζει η διεύρυνση»
Δεν μας φοβίζει αυτό το κάλεσμα και η διεύρυνση. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς να προσελκύει τους δημοκρατικούς πολίτες. έχουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες μας και έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτό τον κόσμο που τόσα χρόνια τώρα, στηρίζει ένα κόμμα, που οργανωτικά παραμένει μικρό και το έχει αναδείξει μ’ αυτά τα πολύ μεγάλα ποσοστά. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι από αυτή τη διαδικασία δεν έχουμε να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε», κατέληξε ο κ. Καστρινάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.