Μικρή η κινητικότητα για παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία

Λίγοι όσοι ξεκίνησαν τις αγορές, ενώ αναμένεται περικοπή στο επίδομα θέρμανσης

Μικρή είναι ακόμη η κινητικότητα στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς ο καιρός είναι ακόμη καλός, αν και κάποιοι ξεκίνησαν τις αγορές. Πλήγμα αναμένεται να αποτελέσει για πολλούς η φημολογούμενη περικοπή στο επίδομα θέρμανσης που θα πλήξει τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, που επισήμανε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία είναι 0,95 ως 0,97 € ανά λίτρο, ενώ στην αρχή της σεζόν πέρυσι η τιμή του ήταν 0,92 ως 0,93 €/λίτρο.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για φέτος, επειδή 15 Οκτωβρίου έπεφτε Κυριακή, ξεκίνησε από την Παρασκευή 13 του μήνα και από την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε η διανομή προς τις κατοικίες και τους καυστήρες, σημείωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών.
Αναφορικά με την επιδότηση του πετρελαίου, η κ. Κοντοχρήστου ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει γίνει κάτι γνωστό, ενώ κάθε χρόνο υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Όπως είπε, πέρυσι ενημέρωσαν τέλος Νοεμβρίου και το 2015 αρχές Δεκεμβρίου, ενώ από τις αρχές Μαΐου υπήρχαν «διαρροές» που έκαναν λόγο για «ψαλίδισμα» 50% του επιδόματος. Δηλαδή από τη συνολική δαπάνη που ήταν 105 εκ. €, φέτος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταβληθούν μόλις 53 εκ. €, ενώ είναι άγνωστοι ποιοι θα είναι δικαιούχοι, αν θα το πάρουν όσοι και πέρυσι με τα μισά χρήματα ή λιγότεροι με το ύψος της περυσινής επιδότησης.
«Το επίδομα θέρμανσης, ήταν ένα κοινωνικό βοήθημα που βοηθούσε καθαρά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των φτωχών, που έδινε κίνητρα για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά το χειμώνα, ειδικά πέρυσι με τα χιόνια και ατ πολλά κρύα», δήλωσε η Βάσω Κοντοχρήστου, που πρόσθεσε ότι για φέτος δεν ξέρει τι θα γίνει.

Να κρατούν τις αποδείξεις
Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών συνέστησε στους καταναλωτές να κρατούν τις αποδείξεις από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, να μετρούν πριν και μετά την παράδοση του καυσίμου , να γνωρίζουν ότι το πετρέλαιο έχει διαυγές κόκκινο χρώμα και να δίνουν τα στοιχεία σε όσους κάνουν την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης, που με τη σειρά τους τα περνούν στο σύστημα «Ήφαιστος», για να πάρουν επίδομα όσοι το δικαιούνται.
Προς το παρόν υπάρχει δειλή κινητικότητα, με μικρές ποσότητες πετρελαίου και λίγοι έχουν ξεκινήσει την αγορά.
Τέλος, η κ. Κοντοχρήστου τόνισε ότι με την έκδοση πιστωτικής κάρτας για αγορά πετρελαίου με εννέα άτοκες δόσεις. πολλοί βοηθήθηκαν και αποπλήρωναν το αντίτιμο τμηματικά με εννέα μήνες πίστωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.