Ποιες προσλήψεις θα γίνουν στον Βόλο τους επόμενους μήνες

Μόνιμες θέσεις, οκτάμηνα, και προγράμματα για ανέργους

Με … μικρή καθυστέρηση αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις που αφορούν και στην Μαγνησία, στο γενικότερο πλαίσιο των 8.171 προσλήψεων που θα γίνουν σε όλη την χώρα, μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν κατά κύριο λόγο, υπαλλήλους καθαριότητας στους δήμους.
Στο νομό μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», οι συγκεκριμένες θέσεις, είναι 184 ως μόνιμο προσωπικό, ενώ αρκετές δεκάδες είναι οι θέσεις που επίσης αναμένονται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα, αλλά με περιορισμένο χρόνο απασχόλησης, επίσης μέσω έγκρισης ΑΣΕΠ, για δήμους και την ΔΕΥΑΜΒ. Αρκετά στο μεταξύ, είναι και τα προγράμματα που θα βρουν εφαρμογή και στην Μαγνησία, μέσω του ΟΑΕΔ, για τα οποία, αναλυτικό ρεπορτάζ, θα υπάρχει στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ».

Οι μόνιμες προσλήψεις
Σε ότι αφορά στις μόνιμες προσλήψεις , υπήρξε μια μικρή χρονική ανατροπή του αρχικού χρονοδιαγράμματος αναφορικά με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, ενώ το σχετικό επίσημο αίτημα για τις 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.
Όμως, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, τόσο ο τεράστιος όγκος της προκήρυξης, όσο και πολύ περισσότερο η πολυπλοκότητα της, ως προς τις ειδικότητες, τη μοριοδότηση και την κατανομή των θέσεων, καθιστά σχεδόν αδύνατη την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προκήρυξη θα είναι έτοιμη προκειμένου να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβει ΦΕΚ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται να αποσταλεί τελικά και προς τα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα (αν δεν ανατραπεί εκ νέου) για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κατά προσέγγιση θα είναι το εξής:
Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν, οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ
– Δημοσίευση στο ΦΕΚ: Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (σ.σ. δηλαδή από 13 έως 20 Ιανουαρίου) θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
– Διαδικασία «ωρίμανσης»: Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» (σ.σ. να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό) της προκήρυξης μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις: Από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.

– Υποβολή αιτήσεων: Η προθεσμία είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ: Αναμένεται να ολοκληρωθεί από 15 έως 22 Φεβρουαρίου.
– Έλεγχος αιτήσεων: Θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων –«παρατασιούχων των δήμων.
– Έκδοση Προσωρινών Πινάκων διοριστέων. Αναμένεται στις 31 Μαρτίου 2018.
Θέσεις θα προκηρυχθούν και απ΄τον ΟΑΕΔ
Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες 674 θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ. Αριθμός των θέσεων θα πληρωθούν στο διαγωνισμό, από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως ορίζουν οι διατάξεις του ν. 2643/1998. Αυτές τις περίπου 700 θέσεις καθόρισε με απόφαση της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου και η απόφαση της, αναμένεται να βγει σύντομα σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, οι κατηγόριες αυτές είναι των τρίτεκνων, πολύτεκνων, συγγενείς ΑμεΑ, απόγονοι ανάπηρων πολέμων κ.α.

Ποιες οι 184 θέσεις μονίμων
μέσω ΑΣΕΠ στην Μαγνησία

Οι 184 θέσεις, αφορούν σε δήμους της Μαγνησίας. Πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων του νομού, που αναμένεται να καλύψουν έως τις 31 Μαρτίου οι νέοι εργαζόμενοι. Συνολικά στη Μαγνησία εγκρίθηκαν 184 θέσεις στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα:
-79 θέσεις στον Δήμο Βόλου: 44 ΥΕ προσωπικό καθαριότητας (συνοδοί απορριμματοφόρων), 17 ΔΕ οδηγοί αυτοκινήτων/ απορριμματοφόρων, 6 ΔΕ χειριστές μηχανημάτων έργων, 4 ΔΕ τεχνίτες, 3 ΔΕ μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων, 2 ΔΕ ηλεκτροτεχνίτες αυτοκινήτων, 3 ΔΕ ηλεκτρολόγων
-20 θέσεις στον Δήμο Αλμυρού: 14 ΥΕ εργατών καθαριότητας, 3 ΔΕ οδηγών αυτοκινήτων, 2 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων και 1 ΔΕ ηλεκτρολόγων
-10 θέσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου: 1 ΔΕ ηλεκτρολόγων, 1 ΔΕ ηλεκτρολόγων εναεριτών, 2 ΔΕ οδηγών αυτοκινήτων, 6 ΥΕ εργατών καθαριότητας
-7 θέσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου: 1 ΔΕ τεχνιτών (υδραυλικών), 4 ΔΕ οδηγών αυτοκινήτων, 6 ΥΕ προσωπικό καθαριότητας (εργάτες καθαριότητας, συνοδοί απορριμματοφόρων), 2 ΔΕ βοηθών ηλεκτρολόγων, 1 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων
-10 θέσεις στον Δήμο Αλοννήσου: 1 ΔΕ ηλεκτρολόγων, 2 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων, 1 ΔΕ οδηγών αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων), 6 ΥΕ εργατών καθαριότητας
-30 θέσεις στον Δήμο Σκιάθου: 14 ΥΕ εργάτες καθαριότητας, 1 ΔΕ εποπτών καθαριότητας, 2 ΔΕ ηλεκτρολόγων, 1 ΥΕ επιστατών καθαριότητας, 5 ΥΕ εργάτης οδοκαθαριστής, 2 ΥΕ εργατών φυλάκων-συντηρητών ΧΥΤΑ, 4 ΔΕ οδηγοί, 1 ΥΕ καθαριστών
-14 θέσεις στον Δήμο Σκοπέλου: 1 ΔΕ εποπτών καθαριότητας, 4 ΔΕ οδηγών αυτοκινήτων, 9 ΥΕ εργατών καθαριότητας
-14 θέσεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μαγνησίας: 1 ΔΕ τεχνιτών, 1 ΔΕ διοικητικού, 4 ΔΕ οδηγών, 1 ΔΕ ζυγιστών-φυλάκων, 6 ΔΕ ζυγιστών, 1 ΔΕ τεχνιτών (μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων).

Θέσεις εποχικών σε δήμους και ΔΕΥΑΜΒ
Το επόμενο χρονικό διάστημα ωστόσο, θα δουν το φως της δημοσιότητας, και άλλες μικρές προκηρύξεις για δίμηνη, τετράμηνη και οχτάμηνη απασχόληση ανέργων, τόσο σε δήμους της Μαγνησίας, όσο σε κάποιες περιπτώσεις και στην ΔΕΥΑΜΒ, όπου η Επιχείρηση αναμένει την προκήρυξη για πρόσληψη εποχικών και μόνιμων υπαλλήλων, ενώ ακόμη δεν εγκρίθηκαν οι 50 οκταμηνίτες που είχαν ζητηθεί από τον Μάρτιο του 2017 και εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. Όσον αφορά την πρόσληψη 28 μόνιμων υπαλλήλων, η ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα άτομα που απαιτούνται και τα προσόντα της κάθε ειδικότητας. Το Υπουργείο Οικονομικών στη συνέχεια θα στείλει στον ΑΣΕΠ το αίτημα για την έγκριση των προκηρύξεων.
Τέσσερις προσλήψεις οικονομολόγων
και νομικών στο ΚΕΥΔ Βόλου
Στο μεταξύ, τέσσερα άτομα (δύο οικονομολόγοι και δύο νομικοί) θα απασχοληθούν για ένα χρόνο, με δυνατότητα ανανέωσης για τρία χρόνια, στο Κέντρο Ενημέρωσης Δανειοληπτών Βόλου, που θα θέσει σε λειτουργία το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου. Ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εκδόθηκε απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στη Διαύγεια κι αφορά στην κατανομή προσωπικού, για την κάλυψη εποχικών αναγκών των Κέντρων Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Άλλες θέσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ορισμένες νέες ανακοινώσεις για πλήρωση θέσεων, βλέπουν συχνά τη δημοσιότητα μέσα από τις σελίδες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», μέσα από δημοσιεύσεις των αρμόδιων φορέων και κυρίως των ΟΤΑ και διαφόρων οργανισμών των δήμων.
Τελευταίο παράδειγμα, ο Δήμος Αλμυρού, που ανακοίνωσε την πλήρωση μιας θέσης ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/7/2018, μιας θέσης ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών και μιας θέσης ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών. Πληροφορίες στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Αλμυρού μέχρι και 29/1/2018.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.