Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την χρήση των ξενώνων του Πανθεσσαλικού από τον ΝΠΣ

Κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης, αναφορικά με την χρήση των Ξενώνων φιλοξενίας αθλητών που βρίσκονται δίπλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αρμοδιότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Με την αναφορά του ο κ. Καρεκλίδης ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των ποδοσφαιριστών του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΝΠΣ Βόλος κατά παράβαση του κανονισμού φιλοξενίας που έχει ψηφιστεί από την διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων όπως είναι η κα Φωτεινή Κοκκινάκη και ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης, οι ποδοσφαιριστές της εν λόγω ομάδας διαμένουν στους ξενώνες, ενώ η συμφωνία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο προβλέπει ολιγοήμερη φιλοξενία και παραχώρηση τριών μόλις δωματίων. Αντιθέτως εδώ και δύο χρόνια, δηλαδή από τότε που εγκαταστάθηκε στην πόλη μας η ξενόφερτη ομάδα από το Κίτρος Πιερίας, όλοι οι αθλητές καθώς και υπάλληλοι της ομάδας διαμένουν στους ξενώνες, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο, μόλις δέκα ευρώ ημερησίως. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκτεταμένη χρήση των ξενώνων από επαγγελματίες αθλητές, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, ενδεχομένως να προκύψουν τόσο υπηρεσιακές αλλά και πολιτικές ευθύνες, καθώς από την ενέργεια αυτή η ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία προσπορίστηκε παράνομο περιουσιακό όφελος. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας τους ξενώνες έναντι πινακίου φακής εξοικονομεί σημαντικά οφέλη σε σύγκριση με το κόστος που θα είχε αν οι αθλητές της διέμεναν σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα σπίτια.

Η προκλητική στήριξη που παρείχε στο σύνολό της η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου στην εν λόγω ομάδα, αρχικά με την ανακαίνιση του σταδίου Νεαπόλεως, προκειμένου να φιλοξενηθεί αγωνιστικά η ομάδα του ΝΠΣ, αλλά και η μετέπειτα στάση της καταμαρτυρεί την προσωπική εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου στην με κάθε τρόπο ενίσχυση της. Άλλωστε όπως προέκυψε στη συνέχεια μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αχιλλέα Μπέου, η επιρροή που ασκεί στην διοίκηση της ομάδας είναι τέτοια που μπορεί να καθορίζει αν θα παραμείνει να αγωνίζεται στον Βόλο ή θα μεταφερθεί σε άλλη πόλη ή ακόμη και αν θα πωληθεί σε νέους ιδιοκτήτες! Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας άλλωστε είναι συγκεχυμένο, αφού με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου έδειξε ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό της ομάδας, δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι «χαρίζω την ομάδα και ας μην είναι δική μου» προκαλώντας θυμηδία στους πολίτες που κατάλαβαν περισσότερα απ΄ όσα ήθελε πραγματικά να πει ο κ. Μπέος.

Αναλυτικά στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Καρεκλίδης αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ BOΛΟΥ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γεωργίου Καρεκλίδη του Αρχιμήδη, κατοίκου Βόλου, …

ΚΑΤΑ
Παντός υπευθύνου

Βόλος 22.5.2019
———————–
1. Αποτελεί «κοινό μυστικό» σε όλη την πόλη του Βόλου και σε όλους τους δημότες, ότι ο κ. Αχ. Μπέος, Δήμαρχος Βόλου, «προώθησε» ή άλλως «ενθάρρυνε» την ίδρυση και την λειτουργία ενός νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου με την επωνυμία «ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ». Η ποδοσφαιρική αυτή ομάδα, συστάθηκε αρχικά με την επωνυμία «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΤΡΟΥΣ Η ΠΥΔΝΑ με έδρα το Κίτρος Πιερίας. Η δημιουργία μιας τρίτης ποδοσφαιρικής ομάδας στο Βόλο, μετά την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, και μάλιστα με την «ενθάρρυνση» του κ. Μπέου, ο οποίος έως και πρότινος, είχε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ξεσήκωσε αντιδράσεις στον φίλαθλο κόσμο των ως άνω δύο ομάδων. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει δεκάδες δημοσιεύματα, ειδικά του τοπικού τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, για την ως άνω σχέση, δηλ. Αχ. Μπέου και ΝΠΣ.

2. Το θέμα της δραστηριοποίησης της ομάδας αυτής, δηλ. του ΝΠΣ Βόλου και της στενής σχέσης με τον Δήμαρχο Βόλου, απέκτησε ωστόσο και άλλη διάσταση, πέραν της αθλητικής, όταν διαπιστώθηκε ότι υποδομές του Δήμου Βόλου, παραχωρηθήκαν στην νέα ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοτικό γήπεδο της ΝΕΑΠΟΛΗΣ, το οποίο αποτέλεσε την έδρα της νέας ομάδας, και το οποίο ανακαινίστηκε με δαπάνες του Δήμου Βόλου. Σημειώνω ότι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας κ. Άκης Πέτρου, αποτελεί έμπιστο πρόσωπο του κ. Μπέου και υποψήφιος με τον συνδυασμό του, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Ο κ. Ραϊδης, εταίρος της νέας ΠΑΕ, αποτελεί τον «δημοτικό εργολάβο» του κ. Μπέου, με δεκάδες αναθέσεις στον ίδιο. Μάλιστα η οικογένεια Ραϊδη έλαβε και εργολαβίες από το Δήμο Βόλου, για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΝΕΑΠΟΛΗΣ. Στην ίδια ομάδα παραχωρήθηκε και για προπονήσεις και το δημοτικό γήπεδο της Πορταριάς. Το τίμημα της παραχώρησης του γηπέδου της ΝΕΑΠΟΛΗΣ ανέρχεται στο εξευτελιστικό ποσό των 500€. Η διακριτική μεταχείριση της ομάδας αυτής από την δημοτική αρχή και οι διευκολύνσεις που απολαμβάνει, αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής από δημοτικές παρατάξεις, πολίτες, φιλάθλους των άλλων ομάδων, ακόμη και αντικείμενο ενασχόλησης αθηναϊκών εφημερίδων.

Η παραχώρηση του γηπέδου της ΝΕΑΠΟΛΗΣ έγινε με την με αρ. 179/2017 απόφαση του ν.π.δ.δ. του Δήμου Βόλου με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ)» του οποίου Πρόεδρος έως τα τέλη του 2018 ήταν ο κ. Βλιώρας Γεώργιος και από τα τέλη του 2018 έως και σήμερα ο κ. Γαλάτης Απόστολος.

3. Στις 31.1.2019 στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του «ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ» την οποία επιμελούμαι και παρουσιάζω τα τελευταία 30 χρόνια, μου παραχώρησε συνέντευξη η δημοτική σύμβουλος κα Φωτεινή Κοκκινάκη, μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλου. Η κα Κοκκινάκη αρχικά κατήγγειλε την μετάβαση δημοτικών αυτοκινήτων, από αιρετούς, σε αγώνα του ΝΠΣ, εκτός έδρας. Την καταγγελία αυτή αρχικά την διατύπωσε στο FACEBOOK, με τη συνοδεία φωτογραφικού υλικού. Αυτή εξάλλου ήταν και η αφορμή για την ραδιοφωνική συνέντευξη. Περαιτέρω η κα Κοκκινάκη επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι δηλ. οι παίκτες του ΝΠΣ στεγάζονται στους δημοτικούς ξενώνες, δίπλα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η κα Κοκκινάκη είπε ότι έχει δει παίκτες της συγκεκριμένης ομάδας να μπαινοβγαίνουν. Τον ίδιο ισχυρισμό επιβεβαίωσε και ο επόμενος συνεντευξιαζόμενος, κ. Ιάσονας Αποστολάκης, δημοτικός σύμβουλος.
Το γεγονός της φιλοξενίας ποδοσφαιριστών του ΝΠΣ στους δημοτικούς ξενώνες, επιβεβαίωσε και ο Γ.Γ. του Ολυμπιακού Βόλου κ. Μουρτζίνος σε συνέντευξή του στις 21.2.2019
4. Το μένος του πρώτου μηνυόμενου με εμένα προσωπικά είναι πλέον γνωστό, έχει δε εκφραστεί με δεκάδες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος εμου και της οικογένειας μου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που τους ισχυρισμούς στην ως άνω εκπομπή της 31.1.2019 τους διατύπωσαν κυρίως οι συνεντευξιαζόμενοι, ο κ. Μπέος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, έβαλε τον Δήμο Βόλου να υποβάλλει την από 13.3.2019 έγκληση σε βάρος μου (ΑΒΜ Γ19-462) και την ομάδα του ΝΠΣ να υποβάλλει την από 13.3.2019 πανομοιότυπη έγκληση σε βάρος μου (ΑΒΜ Γ19-447).

5. Η λειτουργία των δημοτικών ξενώνων ρυθμίζεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σύμφωνα με την με αρ. 74/2013 απόφαση του Δ.Σ. (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ : ΒΕΑΗ0Κ6Υ-ΖΞΦ). Στο αρ. 17 ορίζεται συγκεκριμένα : «[….Δικαίωμα φιλοξενίας έχουν αθλητές, προπονητές που βρίσκονται στο Δήμο Βόλου για προετοιμασία ή αγώνες, συμμετέχοντες σε συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εθελοντές οργανώσεων. Η φιλοξενία είναι ολιγοήμερη και οι ημερομηνίες θα πρέπει να αναφέρονται ακριβώς στην αίτηση για χρήση των ξενώνων προς την Δ/ση Αθλητισμού του ΝΠΔΔ όπως επίσης και ο αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενηθούν. Κατά την άφιξη υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό…]»

Η παραχώρηση των δωματίων πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με αρ. 179/2017 η οποία προέβλεπε την παραχώρηση 3 δίκλινων δωματίων, αντί 10€ εκάστου ατόμου/ημέρα, χωρίς να ορίζει βεβαία τα ονόματα των δικαιούχων και το χρονικό διάστημα. Στην εισήγηση του βέβαια ο Προϊστάμενος Δ/σης Αθλητισμού κ. Γεώργιος Χρήστου ανέφερε ότι το αίτημα της ομάδας ήταν παραχώρηση δωματίων για τον μήνα Αύγουστο. Το κόστος των 10€ προβλέπεται από την με αρ. 45/2016 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου.

6. Είναι δεδομένο ότι κατά παράβαση των ως άνω αποφάσεων, κυρίως δε της 74/2013 απόφασης του Δ.Σ., οι υπεύθυνοι του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, άγνωστο σε εμένα ποιοι ακριβώς, επέτρεψαν την φιλοξενία αγνώστου αριθμού ποδοσφαιριστών της ομάδας ΝΠΣ Βόλος στον δημοτικό ξενώνα δίπλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παραβιάζοντας έτσι το υπηρεσιακό τους καθήκον, προσκομίζοντας οφέλη στην αναφερόμενη ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία εξοικονόμησε το κόστος ξενοδοχείων ή μίσθωσης κατοικιών για τις ανάγκες των παικτών επ’ αόριστον. Ήδη παίκτες του ΝΠΣ στεγάζονται στον ξενώνα τα τελευταία 2 χρόνια.

Η φιλοξενία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών επί πολλούς μήνες, όσο διαρκεί δηλ. η αγωνιστική περίοδος, είναι παράνομη και αντίθετη με τον κανονισμό που έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος ρητά προβλέπει «ολιγοήμερη φιλοξενία» για τις ανάγκες αθλητών που έρχονται από άλλη πόλη κυρίως για κάποια ολιγοήμερη διοργάνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.