Μιτζικός στο Ράδιο ΕΝΑ: Μεγάλες ζημιές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Κατολισθήσεις στα ορεινά και πλημμύρες σε παραθαλάσσιες περιοχές

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο βίωσε και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές και πλημμύρες σε παραθαλάσσια σημεία συνθέτουν το σκηνικό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός.

«Έχουμε κατολισθήσεις σε ορεινούς οικισμούς και σε παραθαλάσσιες περιοχές έχουν πλημμυρικά φαινόμενα όπως στον Πλατανιά, στο Χόρτο και στη Μηλίνα. Δεν έχουμε κυκλοφορία λόγω της απαγόρευσης και αυτό μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος γιατί έχουμε στο οδικό δίκτυο κατολισθήσεις, καθιζήσεις και αποκοπή δρόμων. Με τα μηχανήματα του Δήμου και με τη συνδρομή της Περιφέρειας υπάρχει βατότητα αλλά θέλει προσοχή. Σε μερικά σημεία έχουμε μεγάλους βράχους και συνεχίζεται η βροχόπτωση, οπότε υπάρχει κίνδυνος και για άλλες κατολισθήσεις» επεσήμανε ο κ. Μιτζικός.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που καταγράφεται στο Προμύρι σύμφωνα με τον κο Μιτζικό, αφού υπήρξε κατολίσθηση και χρειάζεται ακόμη και στήριξη θεμελίων σπιτιών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αγροτικό δίκτυο, με 800 περίπου χιλιόμετρα, το σύνολο σχεδόν δηλαδή, να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και να χρήζει αποκατάστασης. Όσον αφορά το φράγμα Παναγιώτικο, ο κ. Μιτζικός σημείωσε ότι όλοι είναι σε επιφυλακή για την υπερχείλιση, καθώς στην αριστερή πλευρά του ρέματος, προς τη Μπούφα, καταγράφονται και πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια.

Τέλος, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ανέφερε ότι σήμερα καταγράφονται ζημιές και γίνονται αυτοψίες από κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσία, για να υποβληθεί η τεχνική έκθεση που ζήτησε και ο Υπουργός Εσωτερικών,  για να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση. «Αυτή είναι άκρως απαραίτητη για την αποκατάσταση των ζημιών και ευχαριστώ και τους τοπικούς βουλευτές για την παρέμβασή τους» ανέφερε ο κ. Μιτζικός.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.