Μουσικοί της Μαγνησίας: Όλα είναι στον «αέρα», πώς θα ζήσουμε;

Copyrights 2020
Κατεβαίνουν στο δρόμο τη Δευτέρα, με συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Στο δρόμο βγαίνουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι μουσικοί της Μαγνησίας μετά και τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ζητώντας να μπουν σε πρόγραμμα αναστολής εργασίας, να τους δοθούν δώρα Χριστουγέννων 2020 και 2021, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας και να αποζημιώνονται όσοι νοσούν από Covid και μένουν στο σπίτι.
Στο Ν. Μαγνησίας, οι μουσικοί αριθμούν 200 οικογένειες περίπου, που είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο Μουσικών “Ο Απόλλων”.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο.
Οι μουσικοί για άλλη μια φορά τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και βρίσκονται ξανά χωρίς δουλειά στις γιορτές, εποχή που πολλοί περίμεναν να βγάλουν κάποια απ΄τα βασικά έξοδά τους, και χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό για τα σπίτια τους.
Ο Δημ. Κανάβας αντιπρόεδρος Σωματείου Μουσικών “Ο Απόλλων”, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι το μόνο που μετά από πίεση των μουσικών υποσχέθηκε ο υπουργός, είναι ότι θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο, για τον Δεκέμβριο, που έκλεισε η μουσική στα καταστήματα και τον Ιανουάριο, που δεν δούλεψαν.

Πώς θα ζήσουν τις οικογένειές τους

Ο ίδιος διερωτήθηκε πως μια οικογένεια μπορεί να στηριχτεί και πως θα ζήσει περιμένοντας τον Φεβρουάριο, τη στιγμή που οι μουσικοί δεν κάθονται στο σπίτι από επιλογή τους, αλλά τους υποχρεώνουν.
Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Μουσικών, τόνισε ότι στη συνέχεια προέκυψαν πολλά θέματα, με τα περισσότερα καταστήματα, όπως ταβέρνες και άλλα που παίζουν μουσική είναι εκτός ΚΑΔ και στην ουσία δεν μπορούν να βγάλουν τους μουσικούς σε αναστολή, διότι δεν τους καλύπτει ο νόμος.
“Αυτό είναι ένα από τα αιτήματά μας, να τεθούν σε αναστολή οι εργαζόμενοι όλων των ΚΑΔ, όλων των ειδικοτήτων. Είναι όλα στον «αέρα», δεν γίνεται τίποτα, γι’ αυτό κι εμείς καλούμε Πανελλαδικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου να κατέβουμε όλοι οι συνάδελφοι στο δρόμο, γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι”, επισήμανε ο κ. Κανάβας.

Τα αιτήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μουσικοί ζητούν να ενταχθούν σε αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και να μη μείνει κανένας χωρίς να βγει σε αναστολή εργασίας, να δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, που κόπηκε με την αιτιολογία ότι λειτουργούσαν όλα κανονικά, αν και στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσαν, όταν υπήρχαν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και τα καταστήματα υπολειτουργούσαν.
Επίσης ζητούν να σταματήσει ο εμπαιγμός όσων μουσικών εγγράφηκαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών εκπρόθεσμα και το μητρώο να ανοίξει ξανά, γιατί πολλοί μουσικοί έχουν μείνει εκτός και δεν μπορούν σήμερα να πάρουν την αναστολή.
Οι μουσικοί ζητούν τα δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων 2020 και 2021, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας που δικαιούνται για το 2021 με τα ένσημα της αναστολής, στα οποία υπήρχαν χρεώσεις για τα δώρα και το επίδομα, να υπολογιστούν τα ένσημα της αναστολής μέσω του “Εργάνη” για να μπορούν να πάρουν ανεργίας.
Τέλος, ζητούν να αποζημιώνεται όποιος μουσικός μένει στο σπίτι λόγω νόσησης από Covid, δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς και συναυλιακούς χώρους και δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.