Μπαίνουν στον Άγιο Νικόλαο, παρακολουθούν τη λειτουργία και … «γδύνουν» τους πιστούς!

Προσοχή συνιστά ο «Εσταυρωμένος»

Μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο έχουν ορμητήριο τσαντάκηδες, οι οποίοι παρακολουθούν τη λειτουργία, βάζουν …στο μάτι τους πιστούς και στο τέλος τους «γδύνουν» παίρνοντας ως λεία τις τσάντες τους ή τα πορτοφόλια τους.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» καθημερινά μπαινοβγαίνουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου δεκάδες πιστοί για ν’ ανάψουν το κεράκι τους και να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες. Δυστυχώς, μαζί με τους πιστούς εισέρχονται και κακοποιά στοιχεία που έχουν σκοπό να κλέψουν τους ανυποψίαστους.

«Κάποιοι άλλοι -κυρίως νέοι- κάθονται αρκετή ώρα στο ναό, παρακολουθούν τον κάθε πιστό και με μαεστρία κλέβουν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα κ.α.. Χθες το απόγευμα, ένας νεαρός καθότανε ήσυχα σε κάποιο σημείο του Ναού. Παρακολουθούσε την Παράκληση, αλλά και τους πιστούς. Στη συνέχεια, πλησίασε το δεξιό αναλόγιο και απέσπασε το δερμάτινο τσαντάκι ενός κυρίου που εκείνην τη στιγμή ήταν απορροφημένος στην ψαλμωδία. Την άλλη ημέρα το πρωί, βρέθηκε το τσαντάκι από έναν περαστικό πεταμένο σ’ έναν δρόμο κοντά στο Ναό. Έλλειπαν μόνο οι τραπεζικές κάρτες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά για περιστατικό που έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με τον Εσταυρωμένο έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και δόθηκε η περιγραφή του νεαρού που απέσπασε την τσάντα. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ζητά από τους πιστούς να είναι πιο προσεκτικοί με τα προσωπικά τους αντικείμενα ακόμη και μέσα στον Ναό, ενώ όπως σημειώνεται σχετικά «σήμερα, οι παραβάτες -κυρίως νεαροί χρήστες ουσιών- είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι να αποσπούν με απίθανους τρόπους διάφορα χρήσιμα είδη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.