Χρ. Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Όποιος ρυπαίνει να κλείσει»

Ακούγοντας τις διαμαρτυρίες και περιμένοντας τις απόψεις των ειδικών για τη ρύπανση

Το μοντέλο που χρησιμοποίησε η Ήπειρος για το εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων αρέσει στον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη.

«Ακούω και τις φωνές διαμαρτυρίας αλλά περιμένω τους αρμόδιους φορείς. Αυτοί που δεν δέχονται τις απόψεις τους είναι δικαίωμά τους, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους διαγράψω» σχολίασε ο κ. Μπουκώρος, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια άποψη είχε και ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. «Μου αρέσει πολύ το μοντέλο που εφήρμοσε η Ήπειρος. Το έργο είναι σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων και περιμένουμε να δούμε τι τελικά θα υλοποιηθεί. Σέβομαι την άποψή των ομάδων πολιτών αλλά περιμένω ν’ ακούσω τους ειδικούς. Όταν πει οποιοσδήποτε επίσημος κρατικός φορέας ότι η πόλη μου έχει ρύπανση μεγαλύτερη από άλλες τότε η κάθε πιθανή πηγή ρύπανσης να κλείσει αμέσως» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν έλειψαν πάντως και τα πυρά κατά της πρώην κυβέρνησης, με τον κο Μπουκώρο να επισημαίνει ότι ο κ. Φάμελλος υπέγραψε την ΑΕΠΟ της ΑΓΕΤ. «Αν κάποιοι είναι πεπεισμένοι, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κόσμος πεθαίνει εξαιτίας αυτής της πηγής θα έπρεπε να το έχουν ανατρέψει τότε ή ακόμη και να πιέσουν με παραίτηση. Το να δέχεσαι κάποια πράγματα έστω με χλιαρές αντιδράσεις και εκ των υστέρων και να λες ότι αυτή είναι πηγή θανάτου, δεν πείθεις κανέναν» σχολίασε. Όσον αφορά τη μήνυση του Δημάρχου Βόλου στην τσιμεντοβιομηχανία για τη μη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού για την καύση RDF, ανέφερε ότι δεν μπορεί να τη σχολιάσει, μην γνωρίζοντας τα δεδομένα που είχε τότε ο Δήμαρχος Βόλου με τα σημερινά.

«Σχέδιο, σοβαρότητα και σταθερότητα»

Στα υπόλοιπα θέματα, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας για την αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ξεκαθάρισε τα πράγματα και είπε να μην περιμένουμε ανασχηματισμό και εκλογές, αλλά μόνο δουλειά για την ανόρθωση της χώρας. «Είμαι αυτής της άποψης και χρειάζεται σχέδιο και σκληρή εργασία. Όλα τα υπόλοιπα είναι τακτικισμοί» ανέφερε ενώ υπογράμμισε την αγωνία για τον Τουρισμό.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι με καραντίνα για τους εισερχόμενους τουρίστες κανείς δεν θα επισκεπτόταν την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ένα ρίσκο που λαμβάνεται ώστε να λειτουργήσει η οικονομία. «Δεν μπορούμε να απονεκρώσουμε την Οικονομία και τον Τουρισμό που αποτελεί ένα 20-30% του ΑΕΠ. Αυτοί που κάνουν κριτική, στο βάθος λένε να λειτουργήσει ο Τουρισμός αλλά δεν λένε πώς. Ειδικά για τον Τουρισμό πρέπει να δούμε τι απώλειες θα υπάρξουν και υπάρχει και το τρίτο και το τέταρτο πακέτο μέτρων που θα ακολουθήσουν» σημείωσε ο κ. Μπουκώρος.

Για τον Βόλο και το έργο του περιφερειακού, τόνισε ότι υπάρχει διάθεση από πλευράς Υπουργείου αυτό να καταλήξει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ενώ μέχρι τις 15-20 Ιουνίου θα γίνει η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλος-Λάρισα, καθώς λύθηκαν βασικά προβλήματα. Ανάλογη διάθεση βλέπει ότι υπάρχει και για το τελεφερίκ του Πηλίου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.