Ν. Μαυρουδής: «Τυχερός που “άραξα” στη Μακρινίτσα και απολαμβάνω αυτά που μας προσφέρει ο τόπος… »

Ο γνωστός, καταξιωμένος και αγαπητός συνθέτης και κιθαριστής μίλησε στο Ράδιο Ένα

«Είμαι τυχερός που έχω αράξει στη Μακρινίτσα και απολαμβάνω όλα αυτά που μας προσφέρει ο τόπος», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο γνωστός, καταξιωμένος και αγαπητός συνθέτης και κιθαριστής, Νότης Μαυρουδής, ο οποίος περνά μεγάλα διαστήματα της ζωής του στο γνωστό χωριό του βουνού των Κενταύρων.
Μάλιστα, ο κ. Μαυρουδής αναφέρθηκε και στα σχόλια του «Λουδοβίκου των Ανωγείων» στο Ράδιο Ένα, ο οποίος εξήρε την ομορφιά του Πηλίου και συγκεκριμένα της Μακρινίτσας, με τον μουσικό να σχολιάζει ότι «ο Λουδοβίκος ξέρει πολύ καλά όλα αυτά τα βαθιά νοήματα, το βλέμμα και τις αισθήσεις, διότι πέρα από τραγουδοποιός είναι και ένας πολύ καλός ζωγράφος. Όταν έρχομαι στη Μακρινίτσα νιώθω αυτή την αύρα του τόπου. Θεωρώ ότι είμαι τυχερός που έχω αράξει … εκεί στη Μακρινίτσα κι απολαμβάνω όλα αυτά που μας προσφέρει ο τόπος».
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης δείχνοντας την αγάπη του για την περιοχή και τους κατοίκους, θα συμπράξει μουσικά με την Μαρία Θωίδου και τον Γιώργο Τοσικιάν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου σε μια εκδήλωση με τίτλο «δύο κιθάρες, μία φωνή» στην Παλιά Ηλεκτρική, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Νέο άλμπουμ του Νότη Μαυρουδή
με τίτλο «Οχτώ κρυφές μπαλάντες»

Στο μεταξύ ο καταξιωμένος συνθέτης παρουσιάζει στο κοινό και τον νέο του δίσκο (από το Οgdoo music group), με τίτλο «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» σε στίχους της πρωτοεμφανιζόμενης στιχουργού Μάγδας Κατσάκου. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μαρίζα Κωχ, Γιάννης Κότσιρας και Αναστασία Μουτσάτσου.
Οι «Οχτώ κρυφές μπαλάντες» κυκλοφορούν σε πολυσέλιδο βιβλίο και cd από το Ogdoo Music Group. To βιβλίο περιέχει σημαντικά κείμενα που αφορούν το έργο του συνθέτη και έχουν γράψει: ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Μπουρσινός, οι ερμηνευτές Νένα Βενετσάνου και Ηλίας Λιούγκος ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς και ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου.
Μιλώντας για τη νέα του αυτή μουσική παραγωγή ο κ. Μαυρουδής επεσήμανε πως υπήρχε η ανάγκη της δημιουργίας και αφορμή στάθηκαν οι στίχοι της Μάγδας Κατσάκου.
« Η Μάγδα Κατσάκου είναι πρωτοεμφανιζόμενη στη δισκογραφία. Βρήκα εξαιρετικούς τους στίχους της και πολύ σύγχρονους. Βρίσκοντας αυτούς τους στίχους θεώρησα ότι ήταν μία ευκαιρία να ξεδιπλώσω κι εγώ τα δικά μου χαρακτηριστικά της μουσικής», επεσήμανε ο ίδιος και στάθηκε στη λέξη «κρυφό» που εμπεριέχεται στον τίτλο του άλμπουμ λέγοντας πως τα τραγούδια που γράφτηκαν φανερώνουν « αυτά που έχουμε μέσα στην ψυχή μας, αυτά που θέλουμε να τα πούμε, αλλά δεν βρίσκουμε τον τρόπο. Γι’ αυτό και το κρυφό έχει να κάνει με το εσωτερικό», είπε ο γνωστός συνθέτης και μουσικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.