Ν. Οικονόμου: «Υβριστής και με τη δικαστική βούλα ο Γιώργος Μουλάς»

Καταδικάστηκε για προσβολή της προσωπικότητας και καταβολή χρηματικής ικανοποίησης

Για προσβολή της προσωπικότητας διά εξυβρίσεως και καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου, Γιώργος Μουλάς, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, κ. Νατάσα Οικονόμου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Εφετείο Λάρισας, αξιολογώντας τα στοιχεία της αγωγής και το ηχητικό και οπτικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης, που δεν άφηνε καμία αμφιβολία για την απαράδεκτη συμπεριφορά Μουλά, επιδίκασε στην κ. Οικονόμου χρηματική ικανοποίηση εντόκως από την επομένη της κατάθεσης της αγωγής και δικαστικά έξοδα, με το αιτιολογικό ότι ο Γ. Μουλάς επέδειξε προς το πρόσωπό της «εξυβριστική συμπεριφορά αρκούντως σημαντική, από την οποία η εναγόμενη προσεβλήθη παράνομα και από πρόθεση στην προσωπικότητά της και ειδικότερα στην τιμή και την υπόληψή της ως άνθρωπος-εκπαιδευτικός-δημοτική σύμβουλος και θιγόμενη δικαιούται χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την προσβολή».
Το περιστατικό συνέβη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου στις 12 Ιουνίου 2017. Είχε πάρει τον λόγο ο έκπτωτος δημοτικός σύμβουλος, Ι. Γρηγορίου, και αναφερόταν σε αντιδικία και διαφορά που είχε με άλλον δημοτικό σύμβουλο, τον Μ. Πατσιαντά, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν παρών εκείνη την ώρα στη συνεδρίαση. Επειδή η παρέμβαση αυτή πραγματοποιούνταν εκτός θεμάτων ημερησίας διάταξης κατά τρόπο αυθαίρετο και αντίθετο με τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. και από άτομο που δεν είχε την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, η κ. Οικονόμου ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο, Γ. Μουλά. Τότε δέχτηκε από μέρους του μία απρόκλητη, ακραία και αγοραία επίθεση με εξυβριστικές, σεξιστικές και καταφρονητικές εκφράσεις, που αναμεταδόθηκαν από το σύνολο του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου και σχολιάστηκαν επικριτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με αφορμή την καταδίκη η κ. Οικονόμου δήλωσε: «Η απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση για τη συγκεκριμένη, αλλά και όλες τις απαξιωτικές και χυδαίες επιθέσεις που υπέστην από τον πρόεδρο, Γ. Μουλά, το διάστημα που ήμουν δημοτική σύμβουλος, την ψυχική ταλαιπωρία και στενοχώρια τη δική μου, των οικείων και των φίλων μου. Ως παράταξη είχαμε καταγγείλει επανειλημμένως την αντιθεσμική συμπεριφορά του Γ. Μουλά και τη βαρύτατη ευθύνη του για την κατρακύλα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ ως πρόεδρος θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας της λειτουργίας του, αυτός με τα λόγια, τις πράξεις και τις παραλείψεις του πρωτοστατούσε ή κάλυπτε εξευτελιστικές για το κύρος του Συμβουλίου συμπεριφορές εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας που, δυστυχώς, έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο των πανελλήνιων μέσων ενημέρωσης. Είναι υβριστής και με τη δικαστική βούλα ο Γ. Μουλάς. Και είναι η δεύτερη φορά που καταδικάζεται για την αντιθεσμική συμπεριφορά του, λαμβάνοντας υπόψη και τη δεκαήμερη αργία που είχε δεχθεί μετά από την καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις αρχές του 2019, δώδεκα δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτεύσεων για την αντιθεσμική συμπεριφορά του ως προέδρου του Δ.Σ. Βόλου.
Η νέα καταδίκη του αποτελεί δικαίωση και για όλους τους δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτεύσεων που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται καταφρονητικά σχόλια και απαξιωτικές επιθέσεις από τον ίδιο στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και είναι ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να τις ανέχονται, αλλά να τις καταγγέλλουν. Όσοι αγαπούν αυτή την πόλη και λυπούνται για την ηθική ζημιά που της έχουν προκαλέσει οι διοικούντες, οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά.
Οικτίρω τους μάρτυρες υπεράσπισης του Γ. Μουλά, που αναξιοπρεπώς και με θρασύτητα επιχείρησαν να τον στηρίξουν, κανονικοποιώντας μία χυδαία επιθετική συμπεριφορά. Και δεν έχει φυσικά νόημα να σταθώ στον Αθ. Θεοδώρου, αλλά κυρίως στις τρεις γυναίκες μάρτυρες, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Αναστασία Μορφογιάννη και Αικατερίνη Τσοπουρίδου -που μάλιστα είναι και εκπαιδευτικοί-, και ακόμη περισσότερο στην πολύ στενάχωρη, για όποιον πιστεύει στις αξίες της δημοκρατικής παράταξης, περίπτωση του Νίκου Χαυτούρα.
Ευχαριστώ θερμά τους δημοτικούς συμβούλους, κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά και Ιάσονα Αποστολάκη, και τους φίλους που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής μου, αλλά και τους άλλους συναδέλφους-δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτεύσεων για τα δημόσια μηνύματα συμπαράστασης, τους συναδέλφους της παράταξής μας για τη στήριξή τους, τους συμπολίτες και εκπροσώπους/μέλη φορέων που με στήριξαν με ανακοινώσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Νομαρχιακό Τμήμα ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για τις ανακοινώσεις τους. Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον δικηγόρο μου, Νίκο Μόσχο, για την ανεκτίμητη στήριξή του και τον ανιδιοτελή και εξαιρετικά επιτυχή νομικό χειρισμό της υπόθεσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.