Ν. Πήλιο: Με τη βοήθεια του δήμου για τον εμβολιασμό

Χιονόπτωση στην Αργαλαστή φωτό αρχείου
Στους -4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στις Μηλιές

Αναπόφευκτα προβλήματα στην εμβολιαστική διαδικασία, προκαλεί η κακοκαιρία στο Νότιο Πήλιο, όπου σε όλα τα ορεινά το ύψος του χιονιού είναι σε μεγάλο επίπεδο, επικρατεί παγετός και οι μετακινήσεις δύσκολες, ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοικτοί, με τη συνδρομή τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και μηχανημάτων του δήμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία στις Μηλιές φθάνει στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ η χιονόστρωση έχει καλύψει όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές του δήμου. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο magnesianews.gr ο δήμαρχος N. Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου έχει στη διάθεσή της, τη λίστα με τους ηλικιωμένους που πρόκειται να κάνουν σήμερα τη β΄ δόση του εμβολίου, όπως και τους κατοίκους της περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας και είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Ο Δήμος απ΄ το πρωί, μεταφέρει τα συγκεκριμένα άτομα με δικά του αυτοκίνητα στην Αργαλαστή, ωστόσο στους πολίτες δεν έχει διευκρινιστεί απ΄τις αρμόδιες υπηρεσίες, τι θα γίνει με όσα ραντεβού χαθούν εξαιτίας των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μιτζικό, η κατάσταση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι δύσκολη και η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να κρατήσει σε συνεργασία με την Π.Ε. Μαγνησίας ανοιχτούς τους δρόμους.
Έντονη χιονοθύελλα επικράτησε στο μεταξύ το πρωί, στο δήμο Νοτίου Πηλίου και ειδικά στο Δέλτα της Αργαλαστής με την αστυνομία να απαγορεύει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό μηλιών από τη διασταύρωση της με την Ε.Ο. Βόλου Ζαγοράς στον κάτω κλάδο στην θέση Χορεύτρα του δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν και μέχρι την ύφεση των φαινομένων. Έκκληση να μην κυκλοφορήσει κανείς έξω απηύθηνε ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.