Ν. Τσιλιμίγκας: Ανοικτή πρόσκληση ψήφου χωρίς διακρίσεις , γραμμές και οριοθετήσεις

Τις προτεραιότητές του για τη Μαγνησία παρουσίασε ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τις προτεραιότητές του για τη Μαγνησία παρουσίασε ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Τσιλιμίγκας, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στον Βόλο, απευθύνοντας παράλληλα, ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους Θεσσαλούς πολίτες, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
«Σε αυτή την κοινωνική πρόσκληση δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές, διακρίσεις και οριοθετήσεις. Πρόκειται για την πιο ανοιχτή και καθολική πρόσκληση προς το σύνολο των πολιτών που συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας» υπογράμμισε ο γιατρός κ. Τσιλιμίγκας.
Αναφερόμενος στη παρούσα περιφερειακή αρχή, εξέφρασε την άποψη ότι δυο τετραετίες είναι αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσει κανείς το έργο για το οποίο ψηφίστηκε και υπογράμμισε ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρειάζεται ανανέωση με κάτι καινούργιο και αχρωμάτιστο πολιτικά.
Υπενθύμισε, ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας αρνούνται να συμβιβαστούν με την προτελευταία θέση που καταλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, με την κατάταξή μας ως η πέμπτη (5η) φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας με βάση στοιχεία της EUROSTAT, καθώς και με την αύξηση ανεργίας της τάξης του 47,98%, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση, από το 2011 -που η σημερινή περιφερειακή ηγεσία ανέλαβε τα ηνία-έως τον Ιανουάριο του 2019, με βάση στοιχεία του ΟΑΕΔ!

Οι προοπτικές στη Μαγνησία

Αμέσως μετά ο κ. Τσιλιμίγκας αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές και εξήγησε πώς μπορούν να υλοποιηθούν τα ζητούμενα του σήμερα, τα οποία είναι:
1.Περισσότεροι πόροι, 2.Χρησιμότερα έργα, 3.Γρηγορότεροι ρυθμοί υλοποίησης, 4.Υποβοήθηση του κόσμου της παραγωγής και της αλιείας, 5.Υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου –των επιχειρηματιών του δευτερογενούς τομέα- των επιχειρηματιών του τριτογενούς τομέα, 6.Υποστήριξη των νέων
Μίλησε για την Ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, προκειμένου η Θεσσαλία να αξιοποιεί πέραν των δεδομένων πόρων του ΕΣΠΑ, πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, και περιέγραψε τις δομές υποστήριξης του παραγωγικού κόσμου ως εξής: «Εκτός από τα έργα υποδομής, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας, ένας φορέας “Προώθησης και Εμπορίας των αγροτικών μας προϊόντων”, καθώς και μια Συμβουλευτική δομή επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεταποίηση, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα «εργαλεία», αφού η αναζήτηση αγορών πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα, καθώς και η στόχευση για δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας».
Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα της τουριστικής ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Πήλιο και στην Όθρυ, στη διεύρυνση χρονικά της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Πηλίου, στην ανάπτυξη Λίμνης Κάρλας- Έργο πολλαπλής σημασίας στη βελτίωση των υποδομών υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, στην πύκνωση του δικτύου τουριστικών λιμένων, και στη Δημιουργία καταδυτικού Πάρκου Σποράδων – Παγασητικού.

Καταγραφή τοπικής ιστορίας

Στο πλαίσιο της ίδιας ενότητας εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Υποπρογράμματος, πιλοτικό σε επίπεδο χώρας, που θα προβλέπει την καταγραφή της τοπικής μας ιστορίας, αλλά και την δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος από το οποίο θα επωφελούνται όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θεσσαλίας. (Ο μυθικός Όλυμπος, η αρχαία Τριπολίτιδα, ο ομηρικός Αχιλλέας, οι κένταυροι του Πηλίου, ο Ιάσωνας, το Αρχαίο θέατρο της Λάρισας καθώς και τα υπόλοιπα θέατρα και μνημεία της Θεσσαλίας , η Δημιουργία καταδυτικού Πάρκου Σποράδων – Παγασητικού κοκ).


Σχετικά με τα έργα υποδομής, μίλησε για την ανάγκη εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βόλου – Λάρισας, αναφέρθηκε στο «τρενάκι του Πηλίου», στην ανάγκη επαναλειτουργίας της Σιδηροδρομικής Γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Βελεστίνου και στο Προγραμματισμένο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βόλου – Αλμυρού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνέχεια στον τομέα της Υγείας. Με έμφαση αναφέρθηκε στην προοπτική ενός «Τουρισμού Υγείας», και στο σωστό χειρισμό του θέματος του Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας, που απομακρύνουν αντί να φέρουν κοντά την υλοποίησή του.

Κλείνοντας, ο κ. Τσιλιμίγκας κάλεσε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεών τους, μαζί να συνεργαστούν για τη θετική προοπτική της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.