«Να εφαρμοστεί η ποινή για τη Χρυσή Αυγή-Να επαγρυπνεί ο κόσμος»

Η άποψη των Χάρη Στρατή και Θωμά Κοροβίνη στο «Ράδιο ΕΝΑ», για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ικανοποίηση φαίνεται ότι επικρατεί σε πρώτη φάση για την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, από το Δικαστήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τις επιθέσεις που είχαν δεχθεί μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και Αιγύπτιοι αλιεργάτες από τάγματα εφόδου. Ωστόσο αυτό που τονίζουν όλες οι πλευρές, είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση με την απόδοση των ανάλογων ποινών στους καταδικασθέντες.

Ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη, Χάρης Στρατής

Χαρακτηριστικά, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη, Χάρης Στρατής, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, αναφέρθηκε στη διαδικασία, τονίζοντας ότι αποδείχθηκαν, τόσο η εγκληματική ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, όσο και τα εγκλήματα που οδηγεί, με την απόφαση ν’ αποτελεί το επιστέγασμα μιας κοπιαστικής προσπάθειας 5,5 ετών. Ωστόσο σημείωσε ότι η μετατροπή της κατηγορίας αναφορικά με την επίθεση στους κομμουνιστές-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από κακούργημα σε πλημμέλημα: «Παρ’ ότι τη θεωρούμε αδικαιολόγητη, η καταδίκη δύο εκ των επιτιθέμενων και επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εντάσσει την επίθεση στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».
Αυτή τη στιγμή, μετά την απαγγελία της ενοχής στους περισσότερους κατηγορούμενους, ακολουθεί το στάδιο των ελαφρυντικών, θ’ αγορεύσει η Εισαγγελέας και οι συνήγοροι υπεράσπισης και στο τελικό στάδιο θα έρθει η αναστολή ή μη των αποφάσεων για την έφεση. Όμως ο κ. Στρατής επεσήμανε ότι: «Ο λαός θα πρέπει να επαγρυπνεί για το φασιστικό φαινόμενο, που είναι γέννημα του συστήματος και των αντιθέσεων που παράγει. Θα πρέπει ο κόσμος, η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα ν’ απομονώνει τους φασίστες και να μην αφήνει να εκδηλωθεί ο Φασισμός και να μην ξανασπάσει το «Αυγό του Φιδιού».

Θ. Κοροβίνης: «Ολέθρια η πιθανή
αναστολή εκτέλεσης της ποινής»

Στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή φιλοξενήθηκε και ο γνωστός συγγραφέας, στιχουργός και φιλόλογος, Θωμάς Κοροβίνης, τονίζοντας τη σημασία της εφαρμογής της ποινής.
Κάνοντας λόγο για ευκαιρία που άρπαξε η Δικαιοσύνη, ο κ. Κοροβίνης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τα νομικά τερτίπια, σημειώνοντας: «Πρέπει να εκτελεστεί η ποινή που θ’ αποφασιστεί ώστε να δοθεί ένα καθολικό παράδειγμα αποτροπιασμού και αποτροπής για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Είναι και ένα παράδειγμα σύνεσης για τους νέους και για να καταλάβουν αυτά τα φασιστικά ιδεολογικά κίνητρα που οδηγούν σε δολοφονίες δεν τους πρέπουν».

Ο γνωστός συγγραφέας, στιχουργός και φιλόλογος, Θωμάς Κοροβίνης
Άλλωστε ο ίδιος στέκεται στην ευθύνη και της κοινωνίας. «Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι. Δεν είναι κόσμος που προέρχεται από χουντικά υπολείμματα, ή από προδότες της κατοχής. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται και πώς παρασύρεται, ειδικά νεότεροι άνθρωποι και εκεί οφείλουμε να κάνουμε δουλειά, με το να τους μιλάμε και να τους συνετίζουμε για να φύγουν όσοι έχουν παραπλανηθεί από το πλέγμα της εμμονής. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα είχαμε ένα απροκάλυπτο έγκλημα από φασίστες και να κάνει 5,5 χρόνια να εκδικαστεί. Σαν πολύ άργησε να τελειώσει αυτή η ιστορία αλλά η Δικαιοσύνη έδειξε να στέκεται σε ένα ύψος».
Σημειώνοντας παράλληλα ότι οι βάσεις σε κάθε νέο μπαίνουν από το σπίτι, ο κ. Κοροβίνης καταλήγει: «Πρέπει να έχουμε τον νου μας μετά από αυτά που πάθαμε. Ας μπει κάθε μάνα από αυτές που περιθάλπουν νεαρούς χρυσαυγίτες στη θέση του Παύλου Φύσσα ή σ’ αυτή της μητέρας του, Μάγδας…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.