«Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η πολιτική δύναμη που θα συσπειρώσει τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις»

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η Θεσσαλία- Οι βουλευτές αντίκρισαν εικόνες καταστροφής

Περιοδεία στη Μαγνησία πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενα από τους Δημήτρη Μάντζο, Βουλευτή Επικρατείας, Μανώλη Χριστοδουλάκη, Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής, Παναγιώτη Δουδωνή, Βουλευτή Επικρατείας και Χριστίνα Σταρακά, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετέφεραν τις εικόνες από το Νότιο Πήλιο που αντίκρισαν σήμερα, οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τονίζοντας ότι η περιοχή βρίσκεται στο έλεος. Οι κ.κ. Δουδωνής και Σταρακά που βρέθηκαν στο Ν. Πήλιο δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που είδαν με τον κ Δουδωνή να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι “το κράτος είναι παντελώς απών από την περιοχή και αυτό με προσβάλλει ως πολίτη, ως βουλευτή και ως άνθρωπο”. Παράλληλα οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις Ευρωεκλογές τονίζοντας πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η δεύτερη θέση ώστε να γίνει το κόμμα η πολιτική δύναμη που θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις γύρω του.

Στη Ν. Ιωνία και τον Βόλο περιόδευσε σήμερα ο κ. Μάντζος λέγοντας ότι η περιοχή δοκιμάζεται από την κρίση ακρίβειας που μαστίζει όλη την χώρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι αρνείται να κάνει βήματα και να λάβει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών, ρυθμίζοντας την αγορά. Ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στην αγορά και να ενισχυθεί το καταναλωτικό κίνημα.

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η χθεσινή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λάρισα σηματοδοτεί την τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντάς αυτές κρίσιμες και για την εθνική διάσταση.

“Είναι η πρώτη ευκαιρία μετά τις εθνικές εκλογές ώστε ο λαός να αξιολογήσει και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία και την αλαζονεία του 41%. Στόχος μας να ενισχυθούμε και να είμαστε η δύναμη που θα συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος, θέτοντας ως στόχο του ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση.

Η χθεσινή συγκέντρωση παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λάρισα στέλνει το μήνυμα ότι η Θεσσαλία για το ΠΑΣΟΚ είναι προτεραιότητα, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δουδώνης, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα όσα αντίκρισε σήμερα στο Ν. Πήλιο.

“Άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις”, είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ντροπιαστικές εικόνες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τους ιθύνοντες, προεξαρχόντων των αρμοδίων Υπουργών και του κ. Τριαντόπουλου, να είναι απολύτως υπεύθυνοι.

“Υπάρχει παντελής απουσία στοιχειώδους βούλησης αντιμετώπισης του ζητήματος. Στον Πλατανιά και σε άλλα χωριά του Ν. Πηλίου υπάρχει πλήρης απουσία του ελληνικού κράτους. Με προσβάλλει ως πολίτη, ως βουλευτή και ως άνθρωπο αυτή η εικόνα”, τόνισε ο κ. Δουδώνης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η στάση της κ. Σταρακά η οποία μίλησε για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα.

“Είδαμε την ολική καταστροφή. Οι άνθρωποι βρίσκονται στο έλεος. Όχι δεν πήραν αυτές τις λίγες, μικρές αποζημιώσεις από τις πλημμύρες, αλλά ακόμη δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να κάνει ελέγχους εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης”, είπε η κ. Σταρακά και σημείωσε ότι η φετινή χρονιά για τον πρωτογενή τομέα πανελλαδικά ήταν η χειρότερη που πέρασε από θέμα πληρωμών και κακοδιαχείρισης και την πληρώνουν οι αγρότες.

Ανέφερε ότι οι αγρότες έλαβαν για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις με καθυστέρηση 5 μηνών και περικομμένες, ενώ την ίδια στιγμή για πρώτη φορά η χώρα είναι σε 12μηνη εποπτεία και τέθηκε πρόστιμο 283 εκ. Ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι βουλευτές κάλεσαν τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισαν ότι η δεύτερη θέση που διεκδικεί το κόμμα στις Ευρωεκλογές δεν είναι για αυτοαναφορικούς λόγους, αλλά γιατί πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

“Κάνουμε ένα ευρύτερο κάλεσμα στον κόσμο. Να φύγουν από τα κλειστά κομματικά τείχη και να αγκαλιάσουν ευρύτερες δυνάμεις”, σημείωσε ο κ. Δουδώνης, με τον κ. Μάντζο να συμπληρώνει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κλονίσει τη ΝΔ και στόχος του κόμματος είναι να εκφράσει τους πολίτες από τα κάτω. Τέλος επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ βλέπει τις δημοσκοπήσεις, αναλύει τις τάσεις όμως, όπως τόνισε, έχει υπερβεί όλες τις δημοσκοπικές προβλέψεις σε κάθε εκλογική διαμάχη.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.