«Να κριθεί στις εκλογές αυστηρά αλλά δίκαια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Ζήτησε ο Άκης Καλαμαράς πολιτικό στέλεχος του κόμματος στη Μαγνησία

Να δώσει την προσοχή του ο Ελληνικός λαός, 29 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, τι θα περιγράψουν τα δύο κόμματα, που θα διεκδικήσουν την εξουσία, να κρίνει αυστηρά αλλά δίκαια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και σε τελική ανάλυση, να δει εάν αυτές τις προσπάθειες που έγιναν, αξίζει να συνεχιστούν ή αν μέχρι το 2014 τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα για τη χώρα, ζήτησε το πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, Άκης Καλαμαράς.
Το στέλεχος που προτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής από τη Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και εξήγησε ότι οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν στη Βουλή την Πέμπτη ήταν 10 (και όχι 160 όπως εγράφη και μεταδόθηκε), από τις οποίες μία, η επέκταση της χρονικής διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για τους απασχολούμενους σε Δήμους και Περιφέρειας.

«Να ξεκαθαρίσει η Ν.Δ. από πού
θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους»

Αναφορικά με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, ότι με μια άλλη κυβέρνηση, θα έρθουν νέα μνημόνια, ο πολιτευτής είπε ότι «η ΝΔ ισχυρίζεται ότι θέλει να κάνει γενναίες φοροελαφρύνσεις, ειδικά για το νέο κεφάλαιο. «Επειδή έχει δεσμευτεί η χώρα, όχι μόνο λόγω των μεταμνημονιακών υποχρεώσεων, αλλά και λόγω της συμμετοχής της στην Ευρωζώνη, πρέπει να πιάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Εάν η ΝΔ θέλει να κάνει τις φοροελαφρύνσεις πρέπει να βρει τα «αντίβαρα» και σ’ αυτή τη λογική πρέπει να ξεκαθαρίσει από που θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, από την υγεία, την Παιδεία, από τα σώματα ασφαλείας, θα μειώσει μισθούς και συντάξεις, θα επαναφέρει το ένα προς πέντε ή εκτός και εάν δεν πρόκειται να προχωρήσει σ’ αυτές τις γενναίες φοροελαφρύνσεις που περιγράφει και συνεχίσει την πεπατημένη της κυβέρνησης που μας έβγαλε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018», επισήμανε.
Ο κ. Καλαμαράς, είπε ότι είναι συγκεκριμένα τα νούμερα και εξαρτάται τι προτεραιότητες θέτει ο καθένας.
Σκιαγραφώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τετραετία, το οποίο ο πολιτευτής είπε ότι θα εξειδικευτεί τις επόμενες μέρες, τόνισε ότι θα αφορούν την τόνωση της ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και στην καινοτομία, μια στρατηγική, που είπε ότι αυτά τα χρόνια απέδωσε στην Ελληνική οικονομία και ήταν τρανή απόδειξη, η πτώση της ανεργίας σχεδόν 10 μονάδες, ενώ δημιουργήθηκαν 380.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Περαιτέρω ενίσχυση των μισθών
και των εργασιακών δικαιωμάτων»

«Άρα θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική, ενώ θα πρέπει να μιλήσουμε για την περαιτέρω ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, τη στιγμή που η ΝΔ αρνιόταν να ψηφίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού και ήθελε να συνεχίσει στη λογική της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων», τόνισε.
Ο Άκης Καλαμαράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει και θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, για να θωρακιστεί περαιτέρω και να διευρυνθεί το κοινωνικό κράτος, τη στιγμή που η ΝΔ μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις στον ασφαλιστικό τομέα, στην υγεία και στην Παιδεία, με αποτέλεσμα όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, θα έχει πρόσβαση στις δομές της υγείας.
Ακόμη, επισήμανε ότι θ πρέπει να μιλήσουμε για την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, τη στιγμή που ο κ. Βορίδης, μιλάει για τη θεσμική απαγόρευση των «ελαττωματικών», κατά τα λεγόμενά του, ιδεών της Αριστεράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.