«Να μας αφήσει ο κ. Σπίρτζης να κάνουμε τη δουλειά μας»

Απάντηση του Γιώργου Ζαφείρη στον υπουργό, για χορηγία στο αεροδρόμιο

Να αφήσει τους ξενοδόχους και τους φορείς του τουρισμού να κάνουν τη δουλειά τους, ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, απαντώντας στις αιχμές του υπουργού για τους ξενοδόχους, ότι χάθηκαν και δεν πήγαν να συζητήσουν για το αεροδρόμιο, ενώ πρότεινε στις τουριστικές επιχειρήσεις να συνεισφέρουν για να λειτουργήσει καλύτερα.
«Δεν εκπλήσσομαι και δεν περιμένω τίποτα από τον κ. Σπίρτζη. Ο ρόλος του υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι πολύ διαφορετικός και φαίνεται ότι ο υπουργός δεν κατάλαβε», δήλωσε ο κ. Ζαφείρης στο «Ράδιο Ένα».
Ο ίδιος τόνισε, ότι επειδή ο υπουργός στην αρχή της ομιλίας του ήταν επιθετικός και είπε που είναι οι ξενοδόχοι «απαντήσαμε ότι ήμασταν εκεί, όπως και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλίας και της Πιερίας που αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι ενδιαφέρον υπάρχει για το αεροδρόμιο».
«Περιμένουμε απάντηση απ΄το Υπουργείο»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, «μας είπε ότι μας περίμενε από τις 13 Ιουλίου 2016 κι εμείς του απαντήσαμε ότι από τότε κι εμείς περιμένουμε απάντηση στην επιστολή που στείλαμε». Όπως είπε, επειδή το κράτος και η ΥΠΑ δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το αεροδρόμιο, το μόνο που ζητούν από τον υπουργό είναι να κάνει την οδική σύνδεση του αεροδρομίου με την ΠΑΘΕ «και να μη βγαίνουμε από ένα αεροδρόμιο – στολίδι στο ,..φαρ ουέστ».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη το αεροδρόμιο ανήκει στην ΥΠΑ, που το διαχειρίζεται, ενώ, όσον αφορά τη λειτουργικότητά του, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του αεροδρόμιο, που κάνουν τις προσπάθειές τους.

«Να κάνουμε τη δουλειά μας»
«Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Σπίρτζης είναι ότι αν περιμένει αυτό το κράτος να σταθεί με δωρεές, τουλάχιστον ας μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας», ήταν η δήλωση του κ. Ζαφείρη.
Όπως εξήγησε, ο κ. Σπίρτζης πρέπει να καταλάβει ότι το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου δεν είναι σαν της Πάρου που μεταφέρει μόνο τουρίστες, αλλά διακινούνται επιβάτες και κάτοικοι, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί ένα μικρό cargo και αργότερα, μέσα στην καρδιά της Ελλάδας να μπορέσει να γίνει και ένα κανονικό αεροδρόμιο εμπορευματικών μεταφορών.
Ο ίδιος αντιπρότεινε ότι οι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν στα ξενοδοχεία τους, να τον παραχωρήσουν στο αεροδρόμιο. «Αν θέλει ο κ. Σπίρτζης να το προχωρήσει ας το κάνει έτσι», τόνισε. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο στοιχείο στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Θεσσαλίας ήταν ότι «από τα χείλη του πρωθυπουργού δεν ακούστηκε το αεροδρόμιο και προτίμησε να πάει την επόμενη μέρα στο ΑΤΑ Λάρισας για να πετάξει με F 16».
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι ο τουρισμός είναι προϊόν που έχει διάρκεια λήξης μια μέρα, γιατί τα δωμάτια που δεν κλείστηκαν σήμερα, δεν θα κλειστούν αύριο και δεν στοκάρονται για να πουληθούν την καλή εποχή.

Στην υπουργό Τουρισμού
Ο κ. Ζαφείρης δήλωσε ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στη συνάντηση που έγινε με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με φορείς της Πιερίας για το αεροδρόμιο και της δόθηκε πρόταση πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και τι χρειάζονται οι φορείς από το υπουργείο, τονίζοντας ότι οι φορείς χρειάζονται συνέργεια.
Όπως ανέφερε, δόθηκε στην υπουργό Τουρισμού το master plan της περιοχής που μπορεί να γίνει από τους φορείς και τόνισε ότι οι επαγγελματίες ζητούν την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κάτι που θα φέρει την επιμήκυνση που επικαλείται η κ. Κουντουρά στην περιοχή μας, ένα κομμάτι του τουρισμού της χώρας να προωθηθεί σωστά και να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο γι’ αυτές τις διαδικασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.