Να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα την ανήλικη που κατηγορείται ότι προσπάθησε να βιάσει

Τέθηκε όρος, μετά την απολογία ενός 60χρονου απ΄το Ν. Πήλιο, στον ανακριτή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

Απολογήθηκε χθες στον ανακριτή ένας 60χρονος άνδρας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού ενός 15χρονου κοριτσιού σε χωριό του Δήμου Ν. Πηλίου πέρυσι το καλοκαίρι. Στον κατηγορούμενο, που αρνείται τις κατηγορίες, επιβλήθηκαν όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου και η απαγόρευση προσέγγισης της ανήλικης κοπέλας στα 50 μέτρα.
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία γυναίκας, που ήταν σύντροφος του αδελφού του φερόμενου ως δράστη και της ανήλικης κόρης της ότι καλούσε το ανήλικο κορίτσι για να κάνει διάφορες δουλειές στο σπίτι του και, στην περίπτωση του Αυγούστου 2020, προσπάθησε να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του, κάτι που, ευτυχώς, δεν κατάφερε, γιατί το κορίτσι αντέδρασε και αντιστάθηκε, ενώ τον Ιανουάριο του 2021, την κάλεσε ξανά στο σπίτι του, για να κάνει δουλειές, όπου φέρεται να της έκανε πρόταση για γενετήσιες πράξεις και στη συνέχεια τη θώπευσε.
Για την υπόθεση, η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του άνδρα για απόπειρα βιασμού κατά ανήλικης, σε βαθμό κακουργήματος, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και θωπεία, σε βαθμό πλημμελήματος.
Χθες ο φερόμενος ως δράστης πέρασε την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης, ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση και δεν ήταν σε θέση να κάνει όσα του καταμαρτυρούν η γυναίκα και η ανήλικη κόρη της, την οποία δήλωσε ότι έχει μεγαλώσει από παιδί.
Ο συνήγορος υπεράσπισης εκτιμά ότι οι δύο γυναίκες έκαναν καταγγελία σε βάρος του, με αφορμή της καταγγελίες για περιστατικά βιασμού στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή για κατάθεση η γυναίκα και η ανήλικη κόρη της που έκαναν την καταγγελία, σε βάρος του 60χρονου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.