Νάνσυ Καπούλα: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι κάτοικοι Παλαιού Λιμεναρχείου

Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου με εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Συλλόγου

Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αντιμετωπίζει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Βόλου τους κατοίκους του Παλαιού Λιμεναρχείου, μίας συνοικίας δίπλα στο κέντρο, μία «ανάσα» από τα… λαμπάκια, τους κόμβους και το Δημαρχείο.
Αυτό διαπίστωσε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα κατά την επίσκεψή της στην περιοχή, συνοδευόμενη από τους υποψηφίους συμβούλους Γ. Δημογιάννη και Σ. Χαρανά – Μπασδάνη.
Η άμεση εφαρμογή της περιβαλλοντικής μελέτης για την ομαλή λειτουργία του εμπορικού λιμένα, η κατεδάφιση και ο καθαρισμός των οικοπέδων του Πανεπιστημίου και η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, είναι τα κυριότερα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ζητούν την άμεση εφαρμογή της περιβαλλοντικής μελέτης που έχει εκπονηθεί εδώ και 10 χρόνια για την ομαλή λειτουργία του εμπορικού λιμένα με τρόπο τέτοιο ώστε να μην επιβαρύνεται η υγεία και η ποιότητα των κατοίκων της συνοικίας τους και κατ’ επέκταση των κατοίκων όλης της πόλης.

Όσον αφορά τα κτίρια του Πανεπιστημίου ζητούν την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και τον καθαρισμό των οικοπέδων, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης και έχουν μετατραπεί σε καταφύγιο αστέγων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η άθλια εικόνα των κτηρίων του Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αντικρίζουν οι επισκέπτες κρουαζιέρας, αποβιβαζόμενοι στο λιμάνι του Βόλου, ενώ λόγω της έλλειψης σήμανσης η πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης είναι από δύσκολη έως αδύνατη.

Για το θέμα αυτό η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα εξήγησε πως ο Δήμος Βόλου πρέπει να στείλει έγγραφο στο Πανεπιστήμιο ζητώντας τον καθαρισμό των οικοπέδων. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εντός 15 ημερών, κοινοποιούν το έγγραφο στον εισαγγελέα και έχει δικαίωμα να προβεί ο Δήμος στον καθαρισμό και να ενημερώσει το Πανεπιστήμιο για το κόστος των εργασιών.
Στα αιτήματα των κατοίκων συμπεριλαμβάνεται η άμεση ολοκλήρωση της μεταβίβασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Δήμο Βόλου ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης, η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας των καταστημάτων της ιχθυαγοράς στην οδό Πυράσσου και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης μπροστά από τα καταστήματα καθώς και η επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς.
Για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, των υπονόμων και των πεζοδρομίων, όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, η απάντηση που έλαβαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή στην όχλησή τους είναι ότι δεν ασχολούνται με περιοχές που δεν είναι στην αρμοδιότητά της και να απευθυνθούν στον ΟΛΒ.

Τέλος, παράπονα εξέφρασαν για τα έργα ανάπλασης των Παλαιών, διότι στον αρχικό σχεδιασμό του Δήμου Βόλου συμπεριλαμβανόταν η συνοικία τους, στην πορεία όμως για άγνωστους λόγους η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε να υλοποιήσει την ανάπλαση στο κομμάτι όπου βρίσκονται μόνο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για το θέμα αυτό, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα εξέφρασε την αισιοδοξία της πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και θα προσπαθήσει για τροποποίηση της μελέτης στη Διαχειριστική της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να συμπεριληφθεί και η συνοικία.

Από την πλευρά του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου παραβρέθηκαν οι Χ. Κραβαρίτης, πρόεδρος, Κ. Κραβαρίτης, ταμίας και Χ. Μαράνογλου, μέλος.