Νάνσυ Καπούλα: Θα καταθέσουμε ως ΤΕΕ συγκεκριμένα ερωτήματα για το νέο Συνεδριακό

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "ΜΑΓΝΗΣΙΑ" ότι δεν έγινε η λήψη της απαιτούμενης άδειας

“Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα βάσει προδιαγραφών στις αρμόδιες υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο” δήλωσε στο “Ράδιο-Ένα 102,5”, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κα Νάνσυ Καπούλα, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας “ΜΑΓΝΗΣΙΑ” ότι χωρίς την απαιτούμενη άδεια και το ειδικό σήμα του ΕΟΤ ξεκίνησε τη λειτουργία του το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, μετά την μετατροπή του από αθλητικό – εκθεσιακό κέντρο.
Όπως τόνισε η κα Καπούλα, «νομιμοποιούμαστε να το κάνουμε γιατί αφορά ένα σοβαρό θέμα , έναν χώρο που θα πάνε οι συμπολίτες μας και θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας». Η ίδια είπε ότι της κάνει εντύπωση πως ο Δήμος Βόλου, που γενικά είναι γρήγορος στις εμπρηστικές και ανούσιες απαντήσεις, δεν έχει απαντήσει ακόμη στις αποκαλύψεις του ρεπορτάζ”.
Η κ. Καπούλα είπε ότι το λογικό ήταν να δοθεί απάντηση, ότι υπάρχουν αυτές οι μελέτες και ο κατασκευαστής έκανε αυτές τις εργασίες και να απαντήσει, ώστε να μην ανησυχούν και οι πολίτες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ, οι προδιαγραφές για τα κτίρια συνάθροισης κοινού εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ανθρώπων που θα βρεθούν σε έναν κλειστό χώρο.
Όπως είπε, όταν αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη να βάλει 2.000 και 2.500 άτομα μέσα σε ένα κτίριο, θα πρέπει να υπάρχουν πολύ σοβαρές προδιαγραφές εξόδων, πυροπροστασίας, και άλλων, ώστε να μπορέσει σε περίπτωση ατυχήματος, φωτιάς ή άλλου επεισοδίου, ο κόσμος να βγει μέσα από το κτίριο με ασφάλεια.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα της λειτουργίας του συνεδριακού, που είναι η ακουστική και ο κατάλληλος εξοπλισμός και αποτελεί ζήτημα κατά πόσο το συνεδριακό εξοπλίστηκε σωστά, καθώς υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που ορίζει προδιαγραφές και μελέτες, ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο χρήμα που έχει επενδυθεί.
«Αν δεν λάβουμε απαντήσεις, θα εξετάσουμε τον φάκελο του έργου και αν δεν είναι διασφαλισμένα τα πάντα δεν θ’ αφήσουμε το θέμα έτσι. Το έχουμε πράξει κατ’ επανάληψη σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και θέματα που άπτονται των συμπολιτών μας», δήλωσε η Νάνσυ Καπούλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.