Νάνσυ Καπούλα στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ιστορικά τα ποσοστά της ΔΚΜ- Έφτασαν στο 62,7% στη Μαγνησία»

Η έντονη καθημερινότητα αύξησε και τη συμμετοχή των μηχανικών

Με πολύ μεγάλα ποσοστά στην ΔΚΜ ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το ΤΕΕ Μαγνησίας και σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα, το ποσοστό που συγκέντρωσε τοπικά η ΔΚΜ είναι ιστορικό, καθώς εκτινάχθηκε στο 62,7%. Η ίδια μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη επεσήμανε πως η επόμενη ημέρα βρίσκει το ΤΕΕ Μαγνησίας ενωμένο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων όλων των μηχανικών.

 

«Ήταν μία μεγάλη έκφραση εμπιστοσύνης προς τη ΔΚΜ και προς το πρόσωπό μου. Ευχαριστώ τους συναδέλφους και για τη μεγάλη σταυροδοσία που μου δώσανε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καπούλα. Σημείωσε ότι το ποσοστό της ΔΚΜ στο ΤΕΕ Μαγνησίας ανήλθε στο 62,7%, ενώ η κάλπη της Μαγνησίας έδωσε για την Αθήνα, την ΔΚΜ και τον Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του ΤΕΕ 49%. Η ΔΚΜ σύμφωνα με την κ. Καπούλα αύξησε τις δυνάμεις της κατά 13 μονάδες σε τοπικό τμήμα και κατά 11 μονάδες σε κεντρικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΚΜ καταλαμβάνει τις 31 από 50 έδρες της τοπικής αντιπροσωπείας.

Η κ. Καπούλα αναφέρθηκε και στις άλλες παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές και τόνισε ότι «μέσα στο ΤΕΕ Μαγνησίας έχω καταργήσει τους ορισμούς αντίπαλοι, με την έννοια ότι είμαστε συνάδελφοι μηχανικοί όλοι. Υπήρξαν συγκροτημένα ψηφοδέλτια αλλά και η ΔΚΜ αύξησε τις δυνάμεις της. Υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά ενδιαφέρονται και θέλουν να προσφέρουν, γιατί οι εκλογές στο ΤΕΕ δεν είναι μία εύκολη διαδικασία,  απαιτεί χρόνο και προσωπική μεγάλη προσπάθεια οπότε όλοι οι συνάδελφοι που κατεβαίνουν είναι αξιόλογοι και θέλουν να προσφέρουν».

Σε ότι αφορά στην επόμενη ημέρα, η ίδια σημείωσε ότι βρίσκει ενωμένους τους μηχανικούς και σε συνεργασία. «Προσεγγίζουμε τα θέματα με τη λογική που διαθέτουμε ως μηχανικοί και προσπαθούμε να δίνουμε τις καλύτερες λύσεις. Όλες οι συμμετοχές και η καινούργια θητεία, που προκύπτει μέσα από τις εκλογές είναι μία θητεία που θα σηκώσει το βάρος των προβλημάτων. Η ΔΚΜ και με τα ποσοστά που έδωσαν οι συνάδελφοι,  έχει μία επιπλέον ευθύνη, πολύ μεγάλη ευθύνη να φέρει εις πέρας τα θέματα της επόμενης τετραετίας».

Σημειώνεται ότι στις εκλογές συμμετείχαν 890 μηχανικοί σε αντίθεση με τους 720 της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας.

Αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές η κ. Καπούλα ξεκαθάρισε πως δεν έπαιξε ρόλο και η πολιτική δραστηριότητα λόγω των Ευρυεκλογών υπογραμμίζοντας ότι «στη Μαγνησία, η ανάπτυξη και η αύξηση του αντικειμένου εργασίας στους μηχανικούς μας έχει δώσει μία πιο έντονη καθημερινότητα μεταξύ μας  και οι εκλογές ήταν ένα κομμάτι αυτής της καθημερινότητας που ζούμε και αυτό αποτυπώθηκε και στη μεγάλη συμμετοχή. Τώρα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη απασχόληση, δεν υπάρχουν προβλήματα στην ανεύρεση εργασίας και υπάρχουν και ορισμένες ειδικότητες, όπου είναι δυσεύρετοι οι μηχανικοί.

Αυτή η καθημερινότητα έδωσε και τη μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες και πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε στο ΤΕΕ Μαγνησίας, που βρισκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και μέσα στο πρόβλημα κάθε φορά προσπαθώντας να δώσουμε λύση, αύξησε και τα ποσοστά μας».

Σε ότι αφορά στις εγγραφές νέων μελών που εκτοξεύθηκαν στις 350, η κ. Καπούλα εξήγησε πως από το 2014 έως 2018 οι νέοι μηχανικοί δεν προχωρούσαν τις διαδικασίες για να λάβουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς έπρεπε να πληρώνουν εισφορές κι ας μην είχαν εργασία.  «Δώσαμε μεγάλο αγώνα να απεμπλέξουμε τις ασφαλιστικές εισφορές από την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από την εγγραφή στο ΤΕΕ κι από τότε που το πράξαμε, έρχονταν τα παιδιά να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς να καταβάλουν εισφορές άδικες, ενώ δεν έχουν εργαστεί», σημείωσε η ίδια.

Τέλος σε ότι αφορά στους αποφοίτους κολλεγίων και την ενδεχόμενη εγγραφή τους στο ΤΕΕ η κ. Καπούλα υπογράμμισε πως οι απόφοιτοι κολλεγίων δεν ανήκουν στο ΤΕΕ διότι δεν εμφανίζονται ως 5ετους φοίτησης, ενώ Προεδρικό Διάταγμα ορίζει τις διαδικασίες και τις εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά για την εγγραφή τους στο ΤΕΕ. «Οτιδήποτε δεν είναι 5ετους φοίτησης δεν εγγράφεται στο ΤΕΕ», κατέληξε εμφατικά η κ. Καπούλα.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.