Νάνσυ Καπούλα: Υποχρέωση του Δ. Bόλου να στηρίξει την κοινωνία μέσα στην κρίση

«Τα χρήματα που δόθηκαν για στολισμό μπορούσαν να είναι ταμείο αλληλοβοήθειας», όπως τόνισε

Υποχρέωση και χρέος του Δήμου είναι να στηρίξει την κοινωνία από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, που συνοδεύει την πανδημία και προς αυτή την κατεύθυνση, η παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη», είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή.
Η Νάνσυ Καπούλα, επικεφαλής της παράταξης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και είπε ότι είναι υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου να παρακολουθεί, να έχει σωστά αντανακλαστικά και άμεσες παροχές στον κοινωνικό ιστό, που πλήττεται οικονομικά.
«Αυτές είναι οι δηλώσεις και οι αποφάσεις που κι εμείς είμαστε πρόθυμοι, στο πλευρό του Δήμου, να πάρουμε από κοινού και ένας δήμαρχος πρέπει να επιλαμβάνεται αυτών των θεμάτων», δήλωσε η κα Καπούλα, που κάλεσε όσους μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση να το κάνουν.
Όπως ανέφερε, ο Δήμος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία, θα πρέπει να τον υπηρετήσει στο έπακρο που είναι η κοινωνική διάσταση. Θα δημιουργηθούν νέες ανάγκες, από ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, ακολουθεί ένας βαρύς χειμώνας, άρα τα κοινωνικά αντανακλαστικά του Δήμου πρέπει να είναι άμεσα.
«Το είπα και στο πρώτο lock down, αλλά τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη γιατί οδεύουμε προς χειμώνα και όχι προς καλοκαίρι, ότι το στοίχημα και η μεγάλη αγωνία που πρέπει να μας διακατέχει ως δημοτικού συμβούλους, είναι να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος χωρίς βοήθεια και αυτός είναι ο ρόλος του Δήμου και αυτό απαιτείται από μας να πράξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κα Καπούλα, αυτή τη στιγμή έπρεπε ο προσανατολισμός να είναι τελείως διαφορετικός. «Είναι κρίμα που δεν είμαστε όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι λάθος ο προσανατολισμός να πούμε ότι δαπανάμε τα ίδια χρήματα για τις γιορτές ως Δήμος, ενώ μπορούμε να έχουμε αυτό το ταμείο για αλληλοβοήθεια», τόνισε.

«Αναρωτιόμαστε γιατί η δημοτική αρχή
πέφτει σε τόσο μεγάλα σφάλματα»

Για το πολυώροφο χώρο στάθμευσης της Φιλελλήνων η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι η παράταξή της ήταν σαφής από την αρχή και όταν η Δημοτική Αρχή έφερε πριν από κάποιους μήνες πρόταση για δημιουργία καφετέριας στο δώμα, είπε με επιχειρήματα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
«Αναρωτιόμαστε γιατί η ΔΑ πέφτει σε τόσο μεγάλα σφάλματα. Ενώ η ίδια έχει τη διαχείριση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έρχονται αυτές οι προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο μ’ αυτό τον έωλο τρόπο», ανέφερε η κα Καπούλα.
Η ίδια είπε ότι όταν το έργο βγήκε στον διαγωνισμό, η παράταξή της είπε ότι είναι στον «αέρα», γιατί το κτίριο δεν έχει παραδοθεί και ο επενδυτής δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη, τι παραλαμβάνει και αυτά τα κτίρια έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να είναι ασφαλή. Το κείμενο του διαγωνισμού, τόνισε ήταν ασαφές και αυτό είναι μεγάλος παράγοντας στο να μην επενδύσει κάποιος τα χρήματά του και προέκυψε το «ναυάγιο» στον διαγωνισμό.

«Δεν έγινε μια συγκριτική μελέτη»

«Είχαμε τονίσει από την αρχή, ότι δεν έγινε μια συγκριτική μελέτη να δούμε πως αυτή η περιουσία μπορεί να μείνει στο Δήμο Βόλου και να μην περάσει σε ιδιώτη, διότι έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια Ευρώ και δεν απαιτείται πολύ προσωπικό και δεν έχει ιδιαίτερα λειτουργικά έξοδα, άρα γιατί να μην το κρατήσει ο Δήμος και να το δώσει σε ιδιώτη», επισήμανε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Όπως είπε, ο Δήμος μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας στην πόλη και τα έσοδα να περάσουν ανταποδοτικά στον Δήμο με μειωμένο κόστος στάθμευσης, γιατί δεν υπάρχει το κέρδος του ιδιώτη και να κάνει κοινωνική πολιτική. Σε σχέση με τις δηλώσεις του δημάρχου σε τηλεοπτικό κανάλι ότι θα δημιουργήσει χώρο στάθμευσης στο ακίνητο του Νοσοκομείου επί των οδών Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών – Ιάσονος, η κα Καπούλα τόνισε ότι είχε γίνει ξανά συζήτηση για το θέμα το 2015 και είχε γνωμοδοτήσει το ΤΕΕ, αρνητικά.
Σύμφωνα με την ίδια, το καφενείο «Συνάντηση» είναι ιστορικό σημείο της πόλης, που δεν μπορεί να κατεδαφιστεί, ενώ στη γωνία Καρτάλη – Ιάσονος βρίσκεται το πρώην ξενοδοχείο «Γαλλία», που είναι κτίριο αρχιτεκτονικής αξίας, ενώ τα ενδιάμεσα κτίρια έχουν τρόπο δόμησης που το ένα συνδέει το άλλο και δεν μπορεί κάποιος εύκολα να παρέμβει, καθώς πρέπει να παραμείνουν οι όψεις τους.

Αποσπασματικές παρεμβάσεις χωρίς μελέτη

Η κα Καπούλα τόνισε ότι η προσέγγιση σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι πολυπαραγοντική και δεν έχει τόσο μεγάλη ευκολία όσο νομίζει η Δημοτική Αρχή. Όπως είπε η μετατροπή δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, δημιουργεί προβλήματα σε άλλα σημεία και αυτές οι παρεμβάσεις δεν γίνονται αποσπασματικά, αλλά πάντα χρειάζεται η ολιστική μελέτη, τουλάχιστον της ευρύτερης περιοχής και στο Βόλο δεν έχει γίνει επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.
«Τα έργα τα κάνουμε για να διευκολύνουμε τον κόσμο και όχι για να δημιουργούμε μπάχαλο στην πόλη. Άρα οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να συνοδεύονται από την επίλυση προβλημάτων της κυκλοφορίας. Αν είναι να κάνουμε έργα για να δυσκολεύουμε τον κόσμο και όχι για να δημιουργούμε αναρχία, να μην ξέρει ο άλλος από πού στρίβει, που μπαίνει και να γίνονται ατυχήματα, δεν έχει κανένα νόημα», επισήμανε.
Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, χρειάζεται πάντα κυκλοφοριακή μελέτη, για να υπάρχει μια ροή, που δεν αιφνιδιάζει τους οδηγούς, που τους εξυπηρετεί αι βοηθάει στην καθημερινότητα και στη λειτουργία της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.