Νατάσα Οικονόμου: Ο δήμος Βόλου δεν απάντησε για την καθυστερημένη αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ

Όπως και για την αποδοχή επιπλέον εργασιών από την ΕΡΓΗΛ

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει γιατί η αγωγή που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, καθυστέρησε τρία χρόνια και γιατί αποδέχτηκε εξωσυμβατικές εργασίες που δεν έγιναν, τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η Νατάσα Οικονόμου επικεφαλής της παράταξης «Επιλογής Ευθύνης».

Όπως είπε, είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για όλους μας, το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά, που είναι του Βολιώτικου λαού, πέρασαν στην ΕΡΓΗΛ.

Η ίδια είπε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει, από τη στιγμή που δεν ξέρει τις ενέργειες, και όσα έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, καθώς η ενημέρωση των μειοψηφιών προέρχεται κυρίως από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Αν η τράπεζα έκανε κάτι που δεν είναι δίκαιο, θα πρέπει ο Δήμος να στραφεί εναντίον της. Όπως, από τη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος δεν γίναμε σοφότεροι, ούτε για το ποιες ενέργειες έγιναν από το Δήμο, αλλά τον είδαμε να στρέφεται με το γνωστό ύφος κατά πάντων και κανένας δεν εξήγησε γιατί υπάρχουν στους λογαριασμούς που δεσμεύτηκαν περισσότερα χρήματα», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος.

Η κα Οικονόμου είπε ότι εφόσον ένας λογαριασμός είχε 1,1 εκ. €, χθες μάθαμε ότι τα χρήματα που μεταφέρθηκαν στην ΕΡΓΗΛ ήταν 1,4 εκ. €, κάτι που σημαίνει ότι μετά και τη δέσμευση των λογαριασμών, έμπαιναν χρήματα στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

«Βυθιζόμαστε συνεχώς σ’ αυτή την υπόθεση»
Σύμφωνα με την ίδια, ενώ η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα πάντα περί ΕΡΓΗΛ και έχει εναλλακτικά σχέδια, που… δεν τα λέει, βλέπουμε ότι βυθιζόμαστε συνεχώς σ’ αυτή την υπόθεση.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Δήμου, γιατί η τράπεζα έδωσε τα χρήματα στη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ αναμένεται η αγωγή που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ για συζήτηση επί της ουσίας, η κα Οικονόμου είπε ότι μόνη της επιβεβαιώνει ότι η αγωγή ήταν το μόνο «όπλο», η ΔΕΥΑΜΒ να μπορέσει να διεκδικήσει το δίκιο της απέναντι στην αδηφάγο εταιρία ενώ δεν απάντησε, γιατί η αγωγή αυτή καθυστέρηση τρία χρόνια.

Εκεί που η ΔΕΥΑΜΒ ζητούσε, τώρα παραδέχεται το 1/3 των εξωσυμβατικών εργασιών

Η Νατάσα Οικονόμου είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν απάντησε και στο δεύτερο ζήτημα που είχαν θέσει με τον κ. Πατσιαντά, για το ότι στην αγωγή αποδέχεται στην ουσία ότι το ένα τρίτο των εξωσυμβατικών εργασιών που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ αποδέχεται ότι έχει γίνει, ενώ δεν υπάρχει καμία απόφαση από όργανο ή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, πως προέκυψε και από πού βγήκε αυτή η παραδοχή. Η ίδια είπε ότι στην αγωγή που είχε καταθέσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή φαινόταν ότι όχι μόνο η ΔΕΥΑΜΒ δεν οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, τίποτα από τα επιπλέον που ζητάει, αλλά η Επιχείρηση ζητούσε πίσω τα μισά απ’ όσα είχε πληρωθεί η ΕΡΓΗΛ το 2010.

Για τη λύση της εκκαθάρισης που προβάλει η Δημοτική Αρχή, η δημοτική σύμβουλος είπε ότι πρέπει να αποδείξει με στοιχεία και γνωμοδοτήσεις, για ποιο λόγο αυτή είναι η πιο ωφέλιμη επιλογή για την πόλη και την Επιχείρηση, καθώς, αυτό ενδιαφέρει την πόλη και τους εργαζόμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.