Νέα μέτρα περιορισμού από Μ.Σάββατο έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα διαφορετικά από τις άλλες χρονιές. Ευχαριστούμε τους 9 στους δέκα συμπολίτες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με τους περιοριστικούς κανόνες και θα μείνουν στο σπίτι την ημέρα του Πάσχα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια όμως στιγμή, ένας στους δέκα δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι θα κάνουν ετοιμασίες. Δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε για μία ημέρα τις συνήθειές τους.

«Επαναλαμβάνω την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει… προκειμένου όμως να προασπίσουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας, ανακοινώνουμε δύο νέα μέτρα:

-Από το M. Σάββατο στις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζουμε το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

– Η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη θα ελέγχεται ενδελεχώς(περίπτωση Β4). Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Βρισκόμαστε στο πλέον κρίσιμο σημείο της προσπάθειας, υπογράμμισε.

Οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Θα προσευχηθούμε στο σπίτι, δεν θα πάμε στους επιταφίους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους ελέγχους σε κομβικά σημεία στη χώρα, καταγράφθηκαν 285 παραβάσεις.

Τέλος ολοκληρώνεται η διαδικασία ελέγχου-ανίχνευσης στη Θεσσαλία. Στην ενότητα της Λάρισας εντοπίσθηκε ακόμη ένα νέο κρούσμα και στις υπόλοιπες περιοχές όλα τα δείγματα(συνολικά 416) όλα ήταν αρνητικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.