Νέα παραίτηση εκπαιδευτικού στο Γυμνάσιο του Τρικερίου!

Δεν πάει κανείς να διδάξει ...- Χωρίς τεχνολόγο καθηγητή από την αρχή της χρονιάς

Ακούνε Τρίκερι και …γυρίζουν την πλάτη οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, που διορίζονται στο κατά τα άλλα μαγευτικό μέρος της Μαγνησίας. Το Γυμνάσιο Τρικερίου, στο οποίο λειτουργούν και Λυκειακές τάξεις, αποτελεί ίσως τον …εφιάλτη των περισσότερων εκπαιδευτικών, που προτιμούν την ανεργία, από το να διδάξουν στα παιδιά του χωριού. Οι μαθητές του σχολείου έχουν να κάνουν μάθημα Τεχνολογίας από την αρχή της χρονιάς, καθώς κανένας καθηγητής δεν θέλει να μεταβεί στο Τρίκερι και αρνούνται όλοι το διορισμό τους. Το πρόβλημα μάλιστα που έχει ανακύψει με την κενή θέση του Μαθητικού θα συνεχιστεί καθώς το Υπουργείο έστειλε χθες εκπαιδευτικό, η οποία μόλις άκουσε Τρίκερι…παραιτήθηκε. Αποκομμένα και από τη γνώση είναι τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών, που κάθε χρονιά ζουν την άρνηση των εκπαιδευτικών να διδάξουν στον τόπο τους. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο Τρίκερι, όπου το Γυμνάσιο Τρικερίου είναι ίσως το πιο …αποκρουστικό στους εκπαιδευτικούς κύκλους.
Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Τρικερίου υπήρχαν τέσσερα κενά σε αντίστοιχα μαθήματα: Καλλιτεχνικά, Μαθηματικά, Τεχνολογία και Γαλλικά. Τεχνολογία οι μαθητές του σχολείου δεν έχουν διδαχθεί από την αρχή της χρονιάς, καθώς όσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν εκεί, αμέσως παραιτήθηκαν ή έλαβαν άδειας. Την Τρίτη έγινε τοποθέτηση καθηγήτριας γαλλικών από το Υπουργείο, όμως ακόμη κανείς δεν ξέρει εάν θα αποδεχτεί τη θέση ή θα οδηγηθεί κι εκείνη προς την παραίτηση. Η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών είχε λάβει τρίμηνη άδεια, όμως τώρα έχει επιστρέψει στη θέση της.
Το δρόμο της παραίτησης όμως πήρε εκπαιδευτικός- Μαθηματικός, που διόρισε μόλις την Τρίτη το Υπουργείο Παιδείας, μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η Μαθηματικός αρνήθηκε τη θέση, αφήνοντας πάλι το Γυμνάσιο Τρικερίου χωρίς εκπαιδευτικό, καθώς αυτός που υπήρχε έχει λάβει μακροχρόνια άδεια. Τα παιδιά έχουν να διδαχθούν μαθηματικά από τις αρχές του νέου έτους και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει πως θα δεχτούν τις θέσεις τους οι επόμενοι εκπαιδευτικοί που θα διορίσει το Υπουργείο Παιδείας. “Εμείς στείλαμε αμέσως νέο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, όμως υπάρχει και η γνωστή γραφειοκρατία. Είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο, κυρίως με τις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά. Φέτος, όμως το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο Τρίκερι. Ελπίζουμε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί και να αναλάβουν τις θέσεις”, τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.