Νέα «ραβασάκια» σε συνταξιούχους που πήραν αναδρομικά 2014-2015!

Αυξήσεις «ψίχουλα», ενώ οι λεγόμενοι υψηλοσυνταξιούχοι δεν θα πάρουν τίποτα
Όπως διαπιστώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για περιπτώσεις δικαιούχων και της Μαγνησίας

Νέα «ραβασάκια» έλαβαν 46.000 συνταξιούχοι που πήραν αναδρομικά 2014-2015 και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζόπουλου προέδρου του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και στα ταμεία στάλθηκε μια εσωτερική εγκύκλιος του διοικητή της ΑΕΔΕ κ. Πιτσιλή, που δεν αναγνωρίζει για όλους τους συνταξιούχους το δικαίωμα να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για να αποφύγουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν σε 71.000 συνταξιούχους, που πήραν αναδρομικά από το 2010 ως το 2013. Ταυτόχρονα έρχεται δεύτερο «ραβασάκι» σε 46.000 νέους συνταξιούχους που πήραν τα αναδρομικά 2014-2015!
«Οι άνθρωποι δεν σταματούν και πιστεύουν ότι θα σωθεί η χώρα από τους συνταξιούχους. Εμείς δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε τον φόρο μας, αλλά έτσι όπως το έφτιαξαν και έβγαλαν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, ταλαιπωρείται ο κόσμος. Θα μπορούσε να γίνει μια συμπληρωματική δήλωση και ο φόρος που τους αναλογεί να πληρωθεί», τόνισε ο κ. Χατζόπουλος.

Το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. καλεί τον πρωθυπουργό να συζητήσει μαζί τους και να δώσει αυτά που δικαιούνται

«Δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι
που πήραν τη σύνταξή τους με καθυστέρηση»!

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου είπε ότι δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι που πήραν τη σύνταξή τους μετά από τρία χρόνια, αλλά η Πολιτεία δεν την έβγαλε έγκαιρα και έδωσε αναδρομικά τριών ετών και τόνισε ότι αυτό που γίνεται δεν έχει λογική. «Είναι απαράδεκτοι και λυπάμαι γι’ αυτή την κυβέρνηση, που άλλα είχε πει στους συνταξιούχους και άλλα έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έλεγε να δοθούν αναδρομικά 11 μηνών, κύρια και επικουρικά και τα δώρα των δύο συντάξεων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα πάρουν αναδρομικά 1 εκ. συνταξιούχοι, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα πάρουν όλοι, οπότε αποκλείονται 1,5 εκ. συνταξιούχοι που είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι πρώην ΕΚΑΣ και οι συνταξιούχοι θανάτου, ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 1 εκ. συνταξιούχους, που θα πάρουν αναδρομικά, οι 400.000 έχουν κάνει αγωγές και ούτως ή άλλως θα έπαιρναν τα χρήματα. Μένουν 600.000 συνταξιούχοι, που το κράτος λέει θα σας τα δώσω, αλλά δεν έχετε κανένα άλλο δικαίωμα διεκδίκησης της περικοπής των συντάξεων, κάτι που ορίζει ο νόμος και γι’ αυτό το Ενιαίο Δίκτυο ζητούσε απ’ όλους τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.