Νεαρός Βέλγος φυσιολάτρης συνελήφθη για κατασκοπεία

«Μόνος του δεν πρέπει να πηγαίνει ποτέ κανείς για πεζοπορία» τόνισε η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου «ΠΑΝ»
Ξεκίνησε από τη Μακρινίτσα για Πουρί, βρέθηκε στο Πλιασίδι και φωτογράφησε τα ραντάρ

Μια περιπέτεια που …σίγουρα θα θυμάται για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, πέρασε χθες ένας 25χρονος από το Βέλγιο φυσιολάτρης που μένει σε σκηνή από τον Οκτώβριο στο Πήλιο και κάνει διάφορες διαδρομές και ο οποίος ξεκίνησε να πάει με τα πόδια από τη Μακρινίτσα στο Πουρί, χάθηκε και βρέθηκε στο Πλιασίδι και στις εγκαταστάσεις των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, που του φάνηκαν περίεργα, τα φωτογράφησε και συνελήφθη για κατασκοπεία…
Οι σμηνίτες της 9ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ), τον αντιλήφθηκαν που φωτογράφιζε, τον συνέλαβαν, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, στην Ανακασιά και στη συνέχεια κατέληξε στον εισαγγελέα αρχικά και στον ανακριτή!
Ο νεαρός αλλοδαπός αρχικά κρίθηκε ύποπτος για στρατιωτική κατασκοπεία, καθώς δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του. Ο Βέλγος, εκτός από την ταυτότητά του, δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο και μέχρι αργά το πρωί οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο του στο Βέλγιο, που να τον γνωρίζει. Οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της εισόδου σε στρατιωτικό χώρο και φωτογράφιση στρατιωτικής εγκατάστασης.

Στη συνέχεια όμως, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και, όπως ανέφερε και ο ίδιος, του αρέσει η φύση και από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιεί περιηγήσεις. Μάλιστα, διαμένει σε σκηνή μέσα στο δάσος και παντού μετακινείται πεζός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είπε πως είχε ξεκινήσει με προορισμό το Πουρί, στην πορεία, όμως, έχασε το δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην περιοχή γύρω από τα ραντάρ στο Πλιασίδι. Εκεί ήταν που άρχισε να τραβά φωτογραφίες, προκαλώντας τις υποψίες των στρατιωτικών. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, που κατά πληροφορίες, είναι μία ή δύο, βρίσκονταν πράγματι στην κάμερά του, μεταξύ άλλων από διάφορα τοπία.

Τελικά, ο νεαρός Βέλγος αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο με την κατηγορία της κατασκοπείας, σε βαθμό πλημμελήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.