Νέες απορίες από καινούργια στοιχεία για τον θάνατο της σεφ στη Σκιάθο

Ο Κώστας Τσάκαλος, γαμπρός της άτυχης γυναίκας
Νέο τεχνικό σύμβουλο θα ορίσει η οικογένεια της Σόνιας Αρμακόλα

Νέα στοιχεία και καινούριες απορίες για την οικογένεια, που δεν είχαν αποκαλυφθεί από την Αστυνομία και την νεκροψία – νεκροτομή που είχε γίνει αρχικά, προκύπτουν για τον θάνατο της Σόνιας Αρμακόλα τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Σκιάθο και η οικογένεια ζήτησε από το Δικαστήριο του Βόλου να ορίσει νέο τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο Βόλο βρέθηκε χθες – όπως εδώ και 2,5 χρόνια δύο φορές τον μήνα – ο Κώστας Τσάκαλος γαμπρός της άτυχης γυναίκας, που επειδή υπήρξε δυσκολία στο να αναλάβει την υπόθεση ένας τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας από την Αθήνα, κατέθεσε μια συμπληρωματική αίτηση ώστε να είναι σε γνώση του Δικαστηρίου, ότι η οικογένεια προτίθεται να διορίσει και ειδικό τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση.

«Το χτύπημα δεν προήλθε από πτώση από το μηχανάκι, αλλά από κάτι άλλο»
Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της περασμένης Παρασκευής ασχολήθηκε με τον υπόθεση του θανάτου της Σόνιας Αρμακόλα και, σύμφωνα με τον κ. Τσάκαλο, προκύπτουν κάποια νέα στοιχεία και γεννιούνται νέες απορίες που δεν έχουν καλυφθεί από την Αστυνομία, ούτε από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής της Λάρισας.
«Εφόσον οι «μάρτυρες» για το τροχαίο πλέον δεν μας βοηθούν, εμείς θα επικαλεστούμε την επιστήμη για να αποδείξουμε ότι το χτύπημα αυτό δεν προήλθε από πτώση από το μηχανάκι, αλλά από κάτι άλλο», δήλωσε ο κ. Τσάκαλος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ενδείξεις δείχνουν ότι η πτώση της Σόνιας από το μηχανάκι, που αναφέρουν, ήταν το αποτέλεσμα χτυπήματος που δέχτηκε λίγη ώρα πριν.
Ο σύζυγος της αδελφής του θύματος, που ασχολείται εδώ και 2,5 χρόνια με την υπόθεση και χθες ήρθε στο Βόλο συνοδευόμενος από τον πεθερό του, δήλωσε ότι η οικογένεια προσπαθεί να μάθει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. «Μπορεί να είναι και τροχαίο, αλλά το τροχαίο, όπως περιγράφεται, δεν υφίσταται. Ή έχει εμπλακεί και άλλο όχημα ή κάτι άλλο έχει συμβεί, γιατί αυτό το χτύπημα για να προκληθεί έπρεπε να είναι σφοδρή η σύγκρουση του κεφαλιού της με το έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέα ιατροδικαστική γνωμοδότηση
Σε νέα ιατροδικαστική γνωμοδότηση του ειδικού ιατροδικαστή Δημ. Γαλεντέρη, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 και έχει στην κατοχή του ο κ. Τσάκαλος, εκτιμάται ότι η άτυχη γυναίκα ενδεχομένως να μην είχε τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο έδαφος από το δίκυκλο, στο οποίο ήταν συνεπιβάτης, καθώς το κάταγμα στο κρανίο της υπάρχει ενδεχόμενο να προκλήθηκε από μαλακής σύστασης όργανο και όχι απ΄την άσφαλτο του δρόμου.
Στα συνοπτικά συμπεράσματα της γνωμοδότησης αναφέρονται:
1. Η θανούσα δεν έφερε καμία ιδιαίτερη εξωτερική κάκωση στην αριστερή πλευρά του κορμού της, όπως θα περιμέναμε σε περίπτωση πτώσης της από μηχανή.
2. Η μοναδική κάκωση, που αναγνωρίζεται και δύναται να θεωρηθεί, σε χρόνο αλλά και σε τρόπο πρόκλησης, συμβατή με την περιγραφείσα πτώση, μελετώντας τις ελάχιστες φωτογραφίες της νεκροτομής, είναι το έγκαυμα τριβής που διαπιστώνεται να φέρει στην έξω επιφάνεια της αριστερής κατ’ αγκώνα άρθρωσης της.
3. Το έγκαυμα τριβής έλαβε χώρα ενώ το αριστερό της άνω άκρο βρισκόταν σε στενή επαφή με τον κορμό της, γεγονός το οποίο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όταν έπεσε και χτύπησε στο οδόστρωμα, πιθανότατα να μην είχε τις αισθήσεις της.

4. Ιατροδικαστικά θα περιμέναμε η αναφερόμενη πτώση να προκαλέσει συνοδό σοβαρό έγκαυμα τριβής, τουλάχιστον, στην περιοχή του κατάγματος ή/και στην ευρύτερη περιοχή.
5. Η παρουσία εξωτερικής κάκωσης της κεφαλής της Αρμακόλα Ιασωνίας, ΔΕΝ καταγράφεται ούτε από τον ιατρό που την υποδέχτηκε στο κέντρο υγείας Σκιάθου, αλλά ούτε και από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου του Βόλου.
6. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αναγνωρίζεται κάταγμα κροταφικού οστούν, χωρίς άλλη συνοδό εξωτερική κάκωση της περιοχής, το πιθανότερο είναι:
– να έχει δημιουργηθεί εξαιτίας επίδρασης κάθετης και όχι υπό γωνία δύναμης (η υπό γωνία πλήξη συνηθίζεται σε τροχαία) και
– το όργανο που προκάλεσε το κάταγμα, να είναι μαλακής σύστασης και όχι ανένδοτο, όπως το οδόστρωμα.

7. Οι αλλοιώσεις που αναγνωρίστηκαν στην νεκροψία, στην περιοχή του
αριστερού οφθαλμού και στην αριστερή επιφάνεια του προσώπου της Αρμακόλα Ιασωνίας, αποτελούν φυσικό επόμενο και εξέλιξη του κεφαλαιματώματος και της κρανιοτομής.
8. Η εν λόγω σύγκρουση για να προκαλέσει κάταγμα στο κρανίου της θανούσης, θα πρέπει να ήταν σφοδρή και εμφανής, οπότε και θα γινόταν αντιληπτή από όλους του παρευρισκόμενους.

9. Η παθούσα, στην περίπτωση του κατάγματος λόγω πτώσης από την μηχανή και σύγκρουσης με το οδόστρωμα, θα έπρεπε να είχε χάσει άμεσα και για σημαντικό χρονικό διάστημα τις αισθήσεις της, γεγονός το οποίο δεν επαληθεύεται από κανένα εκ των αυτοπτών μαρτύρων.
10. Η σύγκρουση και η πλήξη του κρανίου της Ιασωνίας Αρμακόλα, δεν προκύπτει, ούτε από την ίδια (περιγράφεται ότι στο ΚΥ είχε άριστο επίπεδο συνείδησης – GCS 15/15, οπότε και μπορούσε να το αναφέρει μόνη της), ούτε από τις περιγραφές των συνοδών της, αλλά ούτε επίσης και από το ιατρό που την υποδέχτηκε στο κέντρο υγείας Σκιάθου.

Η άτυχη Σόνια Αρμακόλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου ξημερώματα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2015, με μώλωπες στα χέρια και στο πόδι, που προκλήθηκε από πτώση δικύκλου στο οποίο ήταν συνεπιβαίνουσα. Επειδή παρουσίασε αιμορραγία, κρίθηκα αναγκαία η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Βόλου το μεσημέρι της επόμενης μέρας.
Τελικά, η άτυχη γυναίκα νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άφησε την τελευταία της πνοή στις 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Ντ. Στεργ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.