Νεκρός εντοπίστηκε ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του στα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, καθώς το βράδυ της Κυριακής ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός του Σήφη Βαλυράκη εντοπίστηκε ένα ναυτικό μίλι μακριά από το σημείο που είχε εντοπιστεί το σκάφος του, ανοιχτά της Ερέτριας.

Ο πρώην υπουργός βρισκόταν στο εξοχικό του σπίτι στην Ερέτρια και έκανε μία βόλτα με το σκάφος του στο Ασπρονήσι.Ωστόσο, η ώρα περνούσε και δεν έδινε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την αστυνομία και το λιμενικό ότι η τύχη του αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 78χρονου Σήφη Βαλυράκη στις οποίες συμμετείχε η αστυνομία, το λιμενικό και ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Στην έρευνα συμμετείχαν σκάφη του λιμενικού, αλιευτικά, ένα ελικόπτερο, ενώ στο σημείο έσπευσε και ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος του, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε η σορός του πρώην υπουργού.

Ο Σήφης Βαλυράκης που καταγόταν από τα Χανιά, σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στη Γερμανία και τη Σουηδία, με ειδίκευση στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ το 1977. Διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Οκτώβριος 1981 – Νοέμβριος 1984), υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό (Ιούλιος 1985 – Ιούνιος 1988), υφυπουργός Δημόσιας Τάξης (Ιούνιος 1988 – Ιούλιος 1989 και Ιούλιος 1994 – Μάρτιος 1995) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (Μάρτιος 1995 – Ιανουάριος 1996).

Ήταν παντρεμένος με τη γνωστή ζωγράφο Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για τα έργα της. Το ζεύγος έχει αποκτήσει 2 παιδιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.