Νέο κέντρο προσφύγων δημιουργείται στη Θεσσαλία

Σε χθεσινό ρεπορτάζ του «Έθνους» αποκαλύπτεται όλος ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε όλη την επικράτεια.

Για να καταστεί δυνατή η αποσυµφόρηση των νησιών το ρεπορτάζ περιγράφει ότι θα κατασκευαστούν συνολικά δέκα νέες δοµές φιλοξενίας, µε το κύριο βάρος να σηκώνουν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, η ∆υτική Ελλάδα και η Κρήτη.

Η larissanet μίλησε με αρμόδιους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας πληροφορίες για τον σχεδιασμό στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει τουλάχιστον ένα κλειστό καμπ μεταναστών στη Θεσσαλία. Μάλιστα -χωρίς να έχουν ακόμη ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις- φαίνεται πως το καμπ έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει σε Μαγνησία, Καρδίτσα ή Τρίκαλα καθώς και οι τρεις περιοχές δεν έχουν μέχρι αυτή τη στιγμή κέντρο φιλοξενίας. Είναι μια παράμετρος που εξετάζει σοβαρά το υπουργείο.

Αντίθετα στη Λάρισα λειτουργεί ήδη η δομή του Κουτσόχερου με 1500 μετανάστες, ενώ άλλοι 500 φιλοξενούνται σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει και οι αφίξεις μεταναστών σε ξενοδοχεία στην Καρίτσα και την Άνω Σωτηρίτσα.

Τι θα μετρήσει στην τελική απόφαση του υπουργείου
Το πόσο άμεσα μπορεί να στηθεί ένα τέτοια καμπ κλειστού τύπου είναι ένα σημαντικό ερώτημα για τον όλο σχεδιασμό καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι η μετακίνηση των μεταναστών στην ενδοχώρα θα έχει ολοκληρωθεί έως και τον Ιανουάριο του 2020. Από την άλλη η απόφαση του υπουργείου θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών καθώς ένα τέτοιο εγχείρημα θα απαιτούσε και την συγκατάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αμβλυνθούν οι όποιες αντιδράσεις αναμένεται η κινητοποίηση και η συνεργασία με το υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτή την συνεργασία θα συμμετέχει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο και θα βοηθήσει στο τομέα της δημιουργίας υποδομών.

Από το υπουργείο δεν κρύβουν ότι τέτοια καμπ θα μπορούσαν να στηθούν σε βιομηχανικές περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.