Νέο περιστατικό με καθυστέρηση ασθενοφόρου – 63χρονη ξεψύχησε σε πεζοδρόμιο

Νέα τραγωδία

Νέα τραγωδία από αργοπορία ασθενοφόρου αυτή τη φορά στη Χαλκιδική, όπου 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία ξεψύχησε σε πεζοδρόμιο, καθώς το ΕΚΑΒ έκανε πάνω από ώρα να φτάσει στο σημείο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης (7.6.2023) μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε να φτάσει εκεί.

Η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Χαλκιδική. Περίπου στις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και ξεκίνησαν τη βόλτα στον οικισμό.

Τότε η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναχώρησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης έκανε 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο που ήταν η 63χρονη.

Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Το τρίτο τραγικό περιστατικό σε λίγες μέρες
Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο τραγικό περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες. Την Κυριακή (4.6.2023) μια 63χρονη γυναίκα στην Κω λιποθύμησε. Οι συγγενείς της κάλεσαν ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο σημείο του νησιού για άλλο περιστατικό και δεν μπορούσε να παραλάβει την 63χρονη και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τελικά επιστρατεύτηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα προς το νοσοκομείο, αλλά η 63χρονη έχασε τη ζωή της.

Την Τρίτη (6.6.2023) μια νεαρή γυναίκα μόλις 19 ετών, καθώς και το παιδί που κυοφορούσε, έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Μάκρη γιατί – όπως κατήγγειλαν συγγενείς της – το ασθενοφόρο καθυστέρησε κατά πέντε ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.