Νίκος Κανελλής: Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία και δομή

Συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αίτημα την καταδίκη των 69 κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή στις 7 το απόγευμα το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, καθώς συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το αίτημα των διοργανωτών είναι η καταδίκη και των 69 κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής. Για την αυριανή κινητοποίηση αλλά και τον ρόλο της Χρυσής Αυγής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, το μέλος της οργάνωσης “Ξεκίνημα” κ. Νίκος Κανελλής υπογραμμίζοντας πως δεν θα πρέπει να ξεχαστεί από την κοινωνία η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα μηνύματα που εκπορεύονται από αυτή την κίνηση της Χρυσής Αυγής.

“Ο Παύλος Φύσσας ήταν 34 ετών το 2013, ήταν γνωστός στην περιοχή που έμενε, ήταν μουσικός, παιδί εργατικής οικογένειας από το Κερατσίνι, άνθρωπος που αγωνίζονταν απέναντι στον φασισμό, αλληλέγγυος σε όλους τους αδύναμους, κοινωνικά προβληματισμένος και κοινωνικά ενεργός. Αυτός ήταν ο λόγος που είχε στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλής συμπληρώνοντας πως η δολοφονία αυτή του Παύλου Φύσσα έχει τεράστια σημασία καθώς μεταξύ άλλων ανέδειξε το γεγονός ότι η Χρυσή Αυτή παραμένει μία οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία και δομή, δηλαδή με απόλυτη ιεραρχία και με οργανωμένες δυνάμεις κρούσης.
Δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής
Ο κ. Κανελλής επεσήμανε πως η Χρυσή Αυγή με τάγματα εφόδου έχει εκατοντάδες επιθέσεις στο ενεργητικό της και στόχους πρόσφυγες, μετανάστες, ακτιβιστές της αριστεράς, του αναρχικού χώρου και συνδικαλιστές.
“Έξι ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε προηγηθεί δολοφονική επίθεση εναντίον συνδικαλιστών μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τους είχαν χτυπήσει με καδρόνια που είχαν καρφιά πάνω κι ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς. Εννέα μήνες πριν είχε προηγηθεί η δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σατζάκ Λουκμάν , από τον Λιακόπουλο και τον Στεργιόπουλο, μέλη της Χρυσής Αυγής με μαχαίρι στα Πετράλωνα”, ανέφερε το μέλος του Ξεκινήματος τονίζοντας πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή στην εν εξελίξει δίκη είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για τρεις κατηγορίες, τη δολοφονία Φύσσα, την επίθεση κατά στελεχών του ΠΑΜΕ και την επίθεση ενάντια τους Αιγύπτιους ψαράδες.

Οι κινητοποιήσεις δεν έχουν μόνο επετειακό χαρακτήρα
Στις 7 Οκτωβρίου θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου και αύριο συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όμως οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, όπως και στον Βόλο, δεν έχουν μόνο επετειακό χαρακτήρα.
“Απαιτούν από το δικαστήριο να πάρει τη μόνη απόφαση, η οποία μπορεί να απονείμει δικαιοσύνη. Αυτή είναι η βαριά καταδίκη και των 69 κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής που αυτή στιγμή δικάζονται, από τον Μιχαλολιάκο και προς τα κάτω κι όχι απλά τον Ρουπακιά που ήταν ο φυσικός αυτουργός. Αυτό είναι κεντρικό αίτημα”, υπογράμμισε ο κ. Κανελλής.

Δεν έχουμε αποφύγει την απειλή της ακροδεξιάς
Μιλώντας για την πορεία της Χρυσής Αυγής και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει, ο κ. Κανελλής τόνισε πως “Ο Κασιδιάρης που είναι υπόδικος έχει ιδρύσει το δικό του κόμμα, ο Λαγός που είναι υπόδικος έχει ιδρύσει το δικό του κόμμα, άλλα πρωτοπαλίκαρα όπως ο Ηλιόπουλος, πρώην βουλευτής Μαγνησίας έχουν τρέξει να φύγουν από το καράβι σαν τα ποντίκια. Δεν σημαίνει ότι έχουμε αποφύγει την απειλή της ακροδεξιάς και του φασισμού. Ο Κασιδιάρης προσπαθεί να πλασαριστεί ως κάτι φρέσκο και νέο στην ακροδεξιά, ενώ είναι ναζί με χαραγμένη τη σβάστικα στο χέρι του. Και σε διεθνές επίπεδο υπάρχει μία τάση ανόδου της ακροδεξιάς. Επειδή βλέπουμε τι γίνεται στην περιοχή μας, επειδή υπάρχει μία αναδιάταξη της ακροδεξιάς, χρειάζεται να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, δεν είναι άσχετος από τις διεκδικήσεις των νέων και των εργαζομένων να ζήσουν καλύτερα” και συμπλήρωσε πως η ακροδεξιά και ο φασισμός χρησιμοποιούνται ως ένα ακόμη σιδερένιο χέρι ενάντια στο κίνημα κι όταν θα χρειαστεί η ανάγκη τους από το σύστημα, θα τους ξαναχρησιμοποιήσει.
Τέλος, επεσήμανε ότι πολλοί ακροδεξιοί βρίσκονται εγκολπωμένοι και στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε πως υπάρχει όξυνση της καταστολής από την αστυνομία και υπογράμμισε πως οι αγώνες που γίνονται για καθαρό περιβάλλον, οι διεκδικήσεις των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση με αυξημένη ανεργία, δεν είναι άσχετοι με τους αγώνες κατά του φασισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.