Νίκος Μιχαλόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: “Ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια του εαυτού μας” (ηχητικό)

Ο γνωστός συγγραφέας στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας για την εποχή του κορωνοϊού

Την ώρα που ο φόβος και η αγωνία έχει κυριεύσει τις καρδιές των περισσοτέρων, ζώντας στην εποχή του κορωνοϊού και μένοντας στο σπίτι για πολλές ημέρες, ο γνωστός συγγραφέας, πρωταθλητής ακοντισμού, ακτιβιστής και εκπαιδευτικός κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, δίνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας επισημαίνοντας πως αυτή, είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν ξέραμε, αλλά και να χαρούμε στιγμές στο σπίτι μας, που σε όλους, λόγων των υποχρεώσεων, είχε λείψει. Ο κ. Μιχαλόπουλος μέσα από το κανάλι του στο Youtube αλλά και από τα social media ξεκίνησε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον κόσμο και τους αναγνώστες των βιβλίων του, με αλληγορικές ιστορίες, θετικού περιεχομένου, που δίνουν μαθήματα ζωής.

«Αυτή η περίοδος μας δίνει κι ένα δώρο… τον χρόνο»

«Πολλές φορές οι μεγάλες δυσκολίες μπορεί να είναι εφαλτήριο να βρει κανείς μέσα του μια δύναμη που δεν ήξερε κι ο ίδιος ότι είχε. Νομίζω ότι τέτοιες καταστάσεις μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια γνώση κάποιων κομματιών του εαυτού μας που δεν την ξέρουμε», επεσήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Μέσα σ’ αυτή την απομόνωση που ζούμε, ο γνωστός συγγραφέας σημειώνει πως αυτή η περίοδος μας δίνει κι ένα δώρο, που οι περισσότεροι το έχουν στερηθεί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον χρόνο.

« Έχουμε χρόνο να τον εκμεταλλευτούμε μέσα στα σπίτια μας, που για τους περισσότερους μας λείπανε τα σπίτια μας. Μας έλειπε να βρεθούμε με τις οικογένειές μας, με τη σύντροφό μας. Οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό το «δώρο» με έναν ωραίο τρόπο. Να οργανώσουμε τη σκέψη μας για το μέλλον, να μάθουμε νέα πράγματα όπως τεχνολογία. Ίσως είναι μια αφορμή για μας τους συγγραφείς να γράψουμε και κυρίως να ανακαλύψουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας», υπογράμμισε.

Το Πολύχρωμο Παιδί
Στα τέλη Φεβρουαρίου ο κ. Μιχαλόπουλος παρουσίασε το νέο συγγραφικό του έργο, το 12ο στη σειρά με τίτλο «Το πολύχρωμο παιδί», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα.
Το βιβλίο σχετίζεται με τη διαφορετικότητα, με τον κ. Μιχαλόπουλο να επισημαίνει πως η βασική ρίζα του bullying, θέμα το οποίο απασχόλησε το προηγούμενο βιβλίο του, είναι η αίσθηση της διαφορετικότητας που έχουμε.

Στο βιβλίο, κάπου στον κόσμο γεννιέται ένα παιδί που φέρει όλα τα χρώματα, όλων των φυλών, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να τον κρατήσει αποκλεισμένο από όλο τον κόσμο, φοβούμενη ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να τον αποδεχτεί.

Όμως αυτό το παιδί ασφυκτιά και τολμά να βγει στον κόσμο, στην αρχή φοβισμένο αποκρύπτοντας μερικά κομμάτια του εαυτού του και σιγά σιγά παίρνοντας θάρρος αισθάνεται την ανάγκη να παρουσιάσει την αλήθεια του στον κόσμο , μέχρι που συμβαίνει κάτι που κάνει το πολύχρωμο παιδί τον συνδετικό κρίκο του κόσμου.

«Η ομορφιά αυτού του κόσμου είναι ότι δεν μοιάζουμε ο ένας τον άλλο. Ζούμε σε μια εποχή της απόλυτης παγκοσμιοποίησης. Μας έχει κάνει ένα πρόβλημα απόλυτα ίσους, όλοι απέναντι σε έναν εχθρό είμαστε όλοι ίσοι. Είναι μια σημαντική βάση για να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ένα από τα βίντεο στο youtube του γνωστού συγγραφέα:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.